Daha Büyük Çanta mı Alsam - Yoksa ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salserol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,892

salserol

Ana Kamp
selamlar elimde 50+5 lt çantam mevcut. aslında bakarsanız 3 hafta evvel denizli babadağ çıkışımızda herşeyimi sığdırdım. mat ve çadırımı dışından perlon bantlarla sabitledim.
normal günlük faliyetlerde gayet memnunum. ama acaba 80-90 litrelik bir çantaya terfi etmem gerekiyor diye aklımdan geçmiyor değil. özellikle hannah 80+10 lt tower çanta göz kırpıyor bana. bu yaz medetsiz, ve kızlar sivrisine çıkmayı düşünüyorum.
bir yandan da acaba sadece ihtiyacım 20-30 lt bir zirve çantası mı diye düşünüyorum. zirve çantasını önüme taksam ,rahat edebilir miyim?? 55+25 = 80 litre istediğim litreye ulaşabiliyorum.. kafam doğrusu çok karıştı..
diyeceksiniz ki bizim değişik hacimlerde 3-4 çantamız var .. ama bütçe ve yer meselesi var..

Etiketler
Ynt: Daha Büyük Çanta mı Alsam - Yoksa ?

Boy ve kilonuz ne kadar.?

55 Litrelik çantanın üzerine 25 litreliği bağlayınca 80 litreye ulaşıyorsunuz ama denge ve aerodinamisi.?

Ve konulan malzemelerin dağılımı ne olacak.?

60 + 10 Literlik bir çanta ile çok rahat Medetsiz - Kızlar Sivrisi tırmanışları yapılır.

salserol' Alıntı:
selamlar elimde 50+5 lt çantam mevcut. aslında bakarsanız 3 hafta evvel denizli babadağ çıkışımızda herşeyimi sığdırdım. mat ve çadırımı dışından perlon bantlarla sabitledim.
normal günlük faliyetlerde gayet memnunum. ama acaba 80-90 litrelik bir çantaya terfi etmem gerekiyor diye aklımdan geçmiyor değil. özellikle hannah 80+10 lt tower çanta göz kırpıyor bana. bu yaz medetsiz, ve kızlar sivrisine çıkmayı düşünüyorum.
bir yandan da acaba sadece ihtiyacım 20-30 lt bir zirve çantası mı diye düşünüyorum. zirve çantasını önüme taksam ,rahat edebilir miyim?? 55+25 = 80 litre istediğim litreye ulaşabiliyorum.. kafam doğrusu çok karıştı..
diyeceksiniz ki bizim değişik hacimlerde 3-4 çantamız var .. ama bütçe ve yer meselesi var..

Merhaba,

Öncelikle iyi seneler diliyorum.

Büyük çanta alma gafletinde 2 sene kadar önce ben de bulunmuştum. LoweAlpine'in 75+20'lik bir çantası vardı ve faaliyetler benim için tam biz eziyetti. Çanta'nın boş ağırlığı zaten 3 kiloydu ve büyük olduğu için boş kaldığını düşünüp dolduruyordum. Hatırlarım ilk erciyes faaliyeti öncesi çanta'nın ağırlığı 18 kg olmuştu ki daha üzerine çadırı takmamıştım. onu da taktığımda 22,5 kg olmuştu ağırlık. Varın gerisini siz düşünün.

Biliyorsunuz artık tüm üreticiler -özellikle de büyük olanlar - hafifleme derdinde. bunu öncelikle tekstilde yapmaya başladılar. zamanla da diğer ekipmanlara da yapmaya başlayacaklardır. Neyse konuyu dağıtmayayım.

Büyük çanta demek içine herşeyinizi doldurmanız ve gereksiz bir sürü ağırlık taşımanız demektir. Gereksiz ağırlıkta performanstan yer ve çabuk yorulursunuz. o yüzden benim size tavsiyem 60 lt'lik bir çantaya tüm ihtiyacınız olan şeyleri sığdırmaya bakmanız yönünde olacaktır. hatta bunun için faaliyet öncesi bir liste yapın, döndüğünüzde çantaya koyduğunuz malzemelerin hangilerini kullanıp hangilerini kullanmadığınızı kontrol edin ve bir sonraki faaliyete kullanmadıklarınızı almayın. bakın görün ne kadar hafiflemiş olacaksınız :smiley:

Yürüyüş sırasında ikinci küçük bir çanta hem sizin dengenizi bozakacaktır hem de fazladan ağırlık ile daha çabuk yorulmanız sebep olacaktır. Ben faaliyetlerde the north face firmasının ürettiği verto 26 çantasnı kullanıyorum. 310gr ağırlığı var ve kendi içine katlanabiliyor (aynı eski pazar çantaları gibi :smiley:) böylece neredeyse hiç yer kaplamıyor. sadece zirve gidiş ve dönüşünde kullanıyorum. onun dışında eğer böyle bir çantanız yoksa, yani kıvırıp asıl çantanızın içine sokabileceğiniz, normal çantanızı çadırın içine boşaltabilir ve o çantayı zirve çantası yapabilirsiniz. Böylece fazladan ağırlık taşımamış olursunuz.

özetle: büyük çanta beladır almayın :smiley:

cevaplarınız için teşekkür ederim..
o zaman 50+5 te kalmaya devam edeyim.

ben 55+10 Deuter çanta kullanıyorum. Çok teknik malzeme gerektirmeyen klasik kış çıkışlarında çadır ve mat dahil çantanın içine giriyorum ki north face in m25 gibi büyük hacimli bir çadırı ile. Çantamın dışında sadece ip kazma ve kask bağlı kalıyor.

Demem o ki, malzeme sığdırmak için büyük çanta seçmek yerine sahip olduğunuz çantaya sığacak şekilde akipmanlar edinin.Mesela -20 li sentetik bir tulum kullanıyorsanız zaten çantanızın büyük bir bölümünü kaplıyor demektir.Tulumunuzu kaz tüyü çok küçük hacimlere girebilen bir tulum seçebilirsiniz. Giysi katmanlarını düzgün bir şekilde kordine ederseniz zaten büyük kısmını yolculukta üzerinizde bulunduracaksınız, bu yüzden çanta da fazla giyim eşyası bulundurmazsınız vs.

Faliyetlerinize zirve çantası götürmeden edemiyorsanız(şayet ben çanta küçültmeyi pek sevmem) Türkiye de North face in Verto 26 diye bir çanta modeli var. katlandığında el kadar bir paket oluyor.Açtığınız zaman 26 litrelik bir sırt çantası. Kullanıyorum, gayet te memnunum.

http://www.youtube.com/watch?v=3u2CbGvWEXU

karkurdu' Alıntı:
ben 55+10 Deuter çanta kullanıyorum. Çok teknik malzeme gerektirmeyen klasik kış çıkışlarında çadır ve mat dahil çantanın içine giriyorum ki north face in m25 gibi büyük hacimli bir çadırı ile. Çantamın dışında sadece ip kazma ve kask bağlı kalıyor.

Demem o ki, malzeme sığdırmak için büyük çanta seçmek yerine sahip olduğunuz çantaya sığacak şekilde akipmanlar edinin.Mesela -20 li sentetik bir tulum kullanıyorsanız zaten çantanızın büyük bir bölümünü kaplıyor demektir.Tulumunuzu kaz tüyü çok küçük hacimlere girebilen bir tulum seçebilirsiniz. Giysi katmanlarını düzgün bir şekilde kordine ederseniz zaten büyük kısmını yolculukta üzerinizde bulunduracaksınız, bu yüzden çanta da fazla giyim eşyası bulundurmazsınız vs.

Faliyetlerinize zirve çantası götürmeden edemiyorsanız(şayet ben çanta küçültmeyi pek sevmem) Türkiye de North face in Verto 26 diye bir çanta modeli var. katlandığında el kadar bir paket oluyor.Açtığınız zaman 26 litrelik bir sırt çantası. Kullanıyorum, gayet te memnunum.

http://www.youtube.com/watch?v=3u2CbGvWEXU

İnanılmaz güzel bir çanta. Sanıyorum ki şimdiye kadar aldığım çantların en kullanışlısı ve en hafifi. Ağırlığı 310 gram dolayısıyla çok hafif ve paket hacmi küçük olduğu için çok kullanışlı. Tepeden doldurmalı ve Ripstop naylon paraşüt kumaşından yapılmış. Çok sağlam bir çanta, aynı zaman da çok da basit bir çanta. Yandan iple sıkıştırmalı sistemi ile çanta küçültülebiliyor veya kendi başına uyku tulumu sıkıştırma torbası olarak da kullanılabiliyor. Çantanın fermuarlı bir tepe gözü, fermuarlı bir iç gözü ve yanda bir matara cebi var; sıkıştırma ipleri ve ip takılan loopları reflektif materyal eklenerek yapıldığı için karanlıkta parlıyor. Sırt sistemi yok ama içinde sırt kısmında bulunan küçük cebe camelbak tarzı bir su torbası koyarsanız sırtı yeterince destekliyor.… Çantanın iki adet kazma halkası var. Bulursanız kesinlikle kaçırmayın derim.

yeni sezon ürünlerinde verto 30 piyasaya çıkacak.Bu model de ki fark, sırt sistemine yerleştirilen bir oturma matı dahil. Gerçi dediğiniz gibi sırta camel bag tir vs gibi ekipmanları koyduğunuz ve doğru yerleştirdiğiniz taktirde sırt sistemi bana hiç eksi olarak yansımadı. North face bu işi biliyor.

karkurdu' Alıntı:
yeni sezon ürünlerinde verto 30 piyasaya çıkacak.Bu model de ki fark, sırt sistemine yerleştirilen bir oturma matı dahil. Gerçi dediğiniz gibi sırta camel bag tir vs gibi ekipmanları koyduğunuz ve doğru yerleştirdiğiniz taktirde sırt sistemi bana hiç eksi olarak yansımadı. North face bu işi biliyor.

aynen öyle adamlar işi gerçekten biliyor. ancak bu çantanın esprisi aynı eski pazar çantları gibi içindeki cebin içine girip küçülebilmesi. bu özellik asıl büyük çantanın herhangi bir yerine kolaylıkla sıkıştırabilmeniz anlamına geliyor. Eğer bir sırt sistemi yaparlarsa çanta bütün özelliğini yitirmiş olur kanımca.

Uyku Tulumu sıkıştırılabiliyor demiştiniz.

Üreticiler Uyku tulumu torbalarını zirve çantası şeklinde tasarlasa.

Ahh küçük bir atölye açıp özel imalat yapsak.
;D

Gozak' Alıntı:
aynen öyle adamlar işi gerçekten biliyor. ancak bu çantanın esprisi aynı eski pazar çantları gibi içindeki cebin içine girip küçülebilmesi. bu özellik asıl büyük çantanın herhangi bir yerine kolaylıkla sıkıştırabilmeniz anlamına geliyor. Eğer bir sırt sistemi yaparlarsa çanta bütün özelliğini yitirmiş olur kanımca.

Yanlış anladınız sanırım, aynen çantanın en büyük özelliği dediğiniz gibi minimal boyutlar alması.Verto 30 da sırta tam oturan bir mat ile beraber satılacak çanta ki bu mat bizim dağlarda oturma matı olarak kullandığımız zımbırtının yerini alacak :smiley: yani sırtım rahat olsun diyen bir arkadaş tutacak o matı büyük çantasına koyacak.Tırmanışa geçerken de verto sunun sırtına matı koyacak basacak gidecek.

karkurdu' Alıntı:
Yanlış anladınız sanırım, aynen çantanın en büyük özelliği dediğiniz gibi minimal boyutlar alması.Verto 30 da sırta tam oturan bir mat ile beraber satılacak çanta ki bu mat bizim dağlarda oturma matı olarak kullandığımız zımbırtının yerini alacak :smiley: yani sırtım rahat olsun diyen bir arkadaş tutacak o matı büyük çantasına koyacak.Tırmanışa geçerken de verto sunun sırtına matı koyacak basacak gidecek.

evet kesinlikle yanlış anlamışım :smiley:
açıklama için teşekkürler.

4 lt çok farkeder mi diye düşünmeden edemiyorum. ederse de ne kadar farkeder bakmak lazım. Peki tnf bu çantayı duyurdu mu bir yerde?

Sanırım yeni sezon katoloğunda bahsi geçiyor, bende sürekli alış veriş yaptığım north face distiribitörlüğü olan bir mağazadaki arakdaşımdan verto 26 yı alırken öğrenmiştim, muhabbeti geçti yeni sezonda böyle değişiklikler yapılacak falan diye.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR