Daha Büyük Lastik Takanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkanturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,696

volkanturk

5cm sp lift,4cm body lift.255.70.16 bfg,2 airboost
Araçlarına fabrika verileri dışında lastik takan bir çok offroad aracı var ayrıca şöyle bir uyarıda hep var o lastiklerle şanzıman kalmaz ,differansiyel,aks vs araç ın çok zarar göreceği uyarıları hep var mesela nt3 takan kullanan arkadaşlar araçlarında ne gibi olumsuzluk yaşar ?

arkalar dana 44
önler dana 30 benzeri differansiyeli olan bir araç 7.5 16 çapraz katlı 12 kat çok dişli bir lastik takarsa ne olur?

Etiketler
Ynt: Daha Büyük Lastik Takanlar

volkanturk' Alıntı:
Araçlarına fabrika verileri dışında lastik takan bir çık offroad aracı var ayrıca şöyle bir uyarıda hep var o lastiklerle şanzıman kalmaz ,differansiyel,aks vs araç ın çok zarar göreceği uyarıları hep var mesela nt3 takan kullanan arkadaşlar araçlarında ne gibi olumsuzluk yaşar ?

Merhaba Volkan bey,

Bende oldukça büyük ebatlı lastik kullanıyorum, bu iş yapılacaksa aracın alt yapısı bu işe uygun hale getirilmeli, ayna mahruti ve arazi oranları, kamber, kaster açıları, iz açıklıkları , şaft açıları yapılacak işe göre planlanıp ona göre takılmalı.

Diğer bir alternatif aracın yürüyeninin kaldırabileceği toleranslar içinde büyütme yapılmalı.

Bunlar yapılmayınca araçta güç kaybı , parça kırma, güvensiz sürüş özellikleri gibi birçok dezavantaj ortaya çıkıyor.

siz hangi ayarları değiştirdiniz?

volkanturk' Alıntı:
siz hangi ayarları değiştirdiniz?

Burada var birçok detay. Sonucuna deydi, eskisinden daha iyi yol tutan , daha iyi dönme yarıçapına sahip , nerdeyse hiç yol performansını kaybetmemiş bir aracım oldu, ama kolay olmadı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45545.0

NT 3 yanılmıyorsam 9 16 var. Siz ayrıca 7.5 16 yı sormuşsunuz. Arada ciddi fark var. Ben de şu anda 31'' silverstone var. Ama 34'' nt3 aklımdan geçmesine rağmen, aracın altyapısını bu amaçla gözden geçirmediğim için bu ebat lastiğe geçmiyorum.

benim sormak istediğimde bu aracın alt yapısını nasıl inceleyip karar vereceksiniz?

volkanturk' Alıntı:
benim sormak istediğimde bu aracın alt yapısını nasıl inceleyip karar vereceksiniz?

Bu detaylı işlemlerde, benim gibi işin uzmanı değilseniz, en az bir referansa ihtiyacınız oluyor. Bu kişi ya uzmanlığı bilinen iyi ve güvendiğiniz bir ustadır, ya da uygulama tecrübeleri olan kullanıcılardır. Buraya da mesaj yazan discovery-V8 benim de zaman zaman danıştığım kişilerin başında geliyor.

Ama herşeyden önce kişinin arazide ne istediğini deneyerek, yaşayarak anlaması şart. Yoksa beklentilerle yapılanlar uyuşmayabilir.

mesela ben 19.5 cm olan yere en yakın noktayı 3 cm iyileştirdim; 255 70 16 bf goodrich at yerine,7.5 16 mrf super tractionı aracıma taktım, dediğim gibi tabii 4.5 cm lastik eni küçüldü ,onu da 4 cm offset jant ile dengelemeye çalıştım. lastik 12 kat 32 psi da kullanıyorum
max hızımı denemedim 80 den yukarı bu lastikle sanki gidilmez gibi geliyor önemlide değil zaten benim sormak istediğim çok mu saçmalamışım?yani 3cm ve mükemmel kar çamur performansı için acama aracıma zarar mı veriyorum?bu arada araç ssangyong actyon sports 4wd yani kamyonet özellikleri ağır basan ama konforlu bir araç mesela şase merdiven tip 3 kat çelik,differensiyaller dana 44 ,dana 30 benzeri güçte kore üretimi!! warner borgman şanzıman 5 manuel orjinal lastikleri 225 75 16, part time 4 wd 4h 4l var.low;=1/2.48
1. vites 4.315 çok kısa.motor 2000 cc VGT.310 torque 141 hp.çok saçma olmassa bijon vida boyutu en uzun en kalın tip sonra kamyon grubuna geçiliyormuş --aks?4 disc fren ,direksiyon hidrolik hıza duyarsız ..abs var diffrensiyel boyutları bayağı büyükçe 2h=arkadan itişli
LSD yok ,difflock yok.dizel.bu özeliklerle 7.5 16 aracıma zarar mı veriyor? bu arada arkalar rigid aks(live axle)yay amrtisor,önler İFS yay amortisor..

untitled.jpg

İyi günler volkantürk arkadaşım bildiğim kadarıyla aracınızın arka defransiyeli dana 44 bu dif 37 inç lastige kadar dayanır ön dif hakkında pek bilgim yok tata pikapdada arka dana 44 dif çıkar dif oranı 4.89 sizinki nedir bilmiyorum vede limited silip kilitli dir bence sizin aracınızın kullanacağı lastik 235/85/16 şu andaki kulandığınız aracınızdaki janda çok güzel olur bu lastiğin aynısını bf goodriic at olarak 250 lik doç kayonetimizde kullanıyorum karda çok başarılı ama çamurda pek iyi değil dişleri çabuk dolduğundan perfonması düşük sizin aracınızada yormaz mt lastik olarak bu ebatda çok lastik çeşiti var daha büyük ve geniş lastik sizin aracınızı zorlar daha fazla aracınızı üzmeyin iyi günler dilerim

abdi bey benim lastiklerin aracımı üzüp üzmediğini sormaya çalışıyorum ölçü 210 100 16 diye çevrimi var zannedersem ve 235 85 16 ya büyüklük olarak yakın hatta yere temas eden yüzey 210, 235 kadar geniş olmaması iyi aslında offset 4 cm olduğu için sanırım iz açıklığı sebebi ile cadde yol tutuşu iyi..ama bayaa sesli..

İyi günler volkantürk sizin şimdiki kullandığınız lastik ölçüsü 235/85/16 ya yakın evet sizinkinin tabanı daha dar lakin sizin lastiğinizin 12 kat oluşu diş deseninden dolayı o kadar ses yapması normal size tavsiyem daha az katlı mt veya altrain lastik takmanız hem yumuşak hemde hafif olur

slm lastık oldukca ıyı gorunuyo evet lassa ok144 u andırıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri