Daha Yeni Aldığım Gözümün Bebeği 2006 2.0 TD4 HSE Freelander'ım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rkayaci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,852
Ynt: Daha Yeni Aldığım Gözümün Bebeği 2006 2.0 TD4 HSE Freelander'ım

unc' Alıntı:
bu araçla belli bir yere kadar olur,ama ingiltere de yükseltme kitleri ,snorkel ile offroad için modifiye edilmişleri var,yani gerekli uygulama yapılıp kullanılmakta demek istediğim araç yetekli
selamlar

Teknolojiyi uygunlaştırmaktansa, sırf o iş için tasarlanmış bir araç kullanmayı tercih ederim. Ufak modifiyelere evet ama aşırıya hayır derim ben. Dediğiniz gibi araç yurt tışında fazlaca mevcut biçoğunu gördüm, gerçekten güzel olmuş, amma burada bir stop lamba camı 142 tl olan freelander'a bir şnorker yada yükseltme yapmaya kalktığınızda bir lada niva parası verebilirsiniz. Oysa bir niva alsanız bence hem daha fazla performans alırsınız hem de daha ucuza maal etmiş olursunuz.

Benim dikkat çekmek istediğim nokta şu; ben bu aracı almadan önce yurt içi ve yurt dışında ki bir sürü kişiyle görüştüm, yorumları okudum. Sağlıklı bilgi çok az insandan aldım. Anlatmaya çalıştığım ise denemesini yaptığım bu aracın basit gibi görünen ama aslında biçok modifiyeli aracın takıldığı yerlerden ve bi yerlerini kırıp döktüğü parkurlardan fabrika standartlarıyla baş gelebilmesi ve dayanıklılığı idi.

Saygılarımla

Rıdvan

Etiketler

rkayaci' Alıntı:
Teknolojiyi uygunlaştırmaktansa, sırf o iş için tasarlanmış bir araç kullanmayı tercih ederim. Ufak modifiyelere evet ama aşırıya hayır derim ben. Dediğiniz gibi araç yurt tışında fazlaca mevcut biçoğunu gördüm, gerçekten güzel olmuş, amma burada bir stop lamba camı 142 tl olan freelander'a bir şnorker yada yükseltme yapmaya kalktığınızda bir lada niva parası verebilirsiniz. Oysa bir niva alsanız bence hem daha fazla performans alırsınız hem de daha ucuza maal etmiş olursunuz.

Benim dikkat çekmek istediğim nokta şu; ben bu aracı almadan önce yurt içi ve yurt dışında ki bir sürü kişiyle görüştüm, yorumları okudum. Sağlıklı bilgi çok az insandan aldım. Anlatmaya çalıştığım ise denemesini yaptığım bu aracın basit gibi görünen ama aslında biçok modifiyeli aracın takıldığı yerlerden ve bi yerlerini kırıp döktüğü parkurlardan fabrika standartlarıyla baş gelebilmesi ve dayanıklılığı idi.

Saygılarımla

Rıdvan
dediklerinize aynen katılıyorum,tabiki orası anavatanı
deneyip yaşamadan bu aracı hafife alanlar çoğunlukta ne yazıkki,verim alınmasa modifiye yaparlarmı
selamlar

Aracı uzun süredir kullanıyorsunuzdur herhalde? Herhangi bir sorun çıkardı mı acaba?

GezenGen' Alıntı:
Aracı uzun süredir kullanıyorsunuzdur herhalde? Herhangi bir sorun çıkardı mı acaba?
cok memnunum. Cok dayanıklı 5000 km yok yaptım dag tepe kaput acmadım bu yaz. Iyi lastikle arazide harika, asfaltta enfes. Aldigmdan bu yana filtre ve yag degstim sadece.

Cevap için teşekkürler. İyi günlerde kullanın :smiley:

Merhaba
Ben de gruba yeni katılanlardanım. Biraz gec oldu ama :smiley: aracınız hayrılı olsun, kazasız belasız kullanın.
Daha önce offroad ve bir offroad aracı tecrübem olmadı. Ancak biraz araştırmadan sonra
2006 2.0 td4 hse' de karar kıldım. Almayı düşünüyorum kısmet olursa. Okuduğum kadarı ile aynı aracta 5000 km yol yapmışsınız.
Benim merak ettiğim aracı aldığınızda kaç km deydi. Bu araçlarda km önemlimidir ?
Bakım maliyetleri nasıldır? Vergisi nasıldır?
Ben ağır offroad tan ziyade karda, yaylada, dağ bayırda ve ailemle birlikte uzun yol asfaltta kullanacağım.
asfaltta uzun yol konforu nasıldır?
şimdiden teşekkürler...

atunga' Alıntı:
Merhaba
Ben de gruba yeni katılanlardanım. Biraz gec oldu ama :smiley: aracınız hayrılı olsun, kazasız belasız kullanın.
Daha önce offroad ve bir offroad aracı tecrübem olmadı. Ancak biraz araştırmadan sonra
2006 2.0 td4 hse' de karar kıldım. Almayı düşünüyorum kısmet olursa. Okuduğum kadarı ile aynı aracta 5000 km yol yapmışsınız.
Benim merak ettiğim aracı aldığınızda kaç km deydi. Bu araçlarda km önemlimidir ?
Bakım maliyetleri nasıldır? Vergisi nasıldır?
Ben ağır offroad tan ziyade karda, yaylada, dağ bayırda ve ailemle birlikte uzun yol asfaltta kullanacağım.
asfaltta uzun yol konforu nasıldır?
şimdiden teşekkürler...

İlk aldığımda düşündüklerimi sizden duymak beni sevindirdi. Tam sizlik....Bizlik....Araçta km den çok nasıl yapıldığı önemli. Hor kullanılmış düşük km nin hiç önemi yoktur. Sağlam ve güzel bir araba alırsanız bakım hiç gerektirmiyor. 2 senedir bende sadece yağını hava filtresini değiştirdim. bendeyken 30000 km yol yaptım hiç bir arıza yada sorun yaşamadım. Çok sağlam bir araç. Asfaltta 190 km son hız yaptım. Yolun bittği yerde dağ tepe dere çamur geçtim. Çok memnunm. Şimdi aracımı ev alacağım için satıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Düşünürsenizde ilanın linkini aşağıya koydum. Sorunuz olursa ilandaki telimide arayabilirsiniz. Saygılarımla

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-freelander-gercek-td4-hse-kazasiz-darbesiz-tertemiz/detay

rkayaci' Alıntı:
Rica ederim. Kafanıza takılan olursa çekinmeyin lütfen.
öncelikle hayırlı olsun; bende almayı düşünüyorum ama sizin araç gibi modelli değilde 2000-2003 arası almayı düşünüyorum maddiyatdan dolayı bu modellerde herhangi tavsiyede bulunabilirmisiniz? tşkler..

oyabanci' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun; bende almayı düşünüyorum ama sizin araç gibi modelli değilde 2000-2003 arası almayı düşünüyorum maddiyatdan dolayı bu modellerde herhangi tavsiyede bulunabilirmisiniz? tşkler..

2000 ve 2003 arasında kasa farkı mevcut. Fiyatlarda bu farkla doğru orantılı.

hayırlısı lsun kazasız belasız bol çamurlu günlerde kullanmanız dilegiyle

oyabanci' Alıntı:

2003 modelden öncekilerin motor ve şanzıman sistemleri farklı sonrası farklı yapıdadırlar. Ben 2003 ten sonraki versiyonlardan özellikle td4 modellerinden seçmenizi öneririm. zira bu modelleri BMW geliştirdi. Oldukça sorunsuz ve stabildirler. ortlama 300 bin km yol yapabiliyorlar ayhnı motrla ve motor yapımı diye bi olay yok. 4500 tl ye ingiltereden yeni motor geliyor ve burda takılıyor...

rkayaci' Alıntı:
2003 modelden öncekilerin motor ve şanzıman sistemleri farklı sonrası farklı yapıdadırlar. Ben 2003 ten sonraki versiyonlardan özellikle td4 modellerinden seçmenizi öneririm. zira bu modelleri BMW geliştirdi. Oldukça sorunsuz ve stabildirler. ortlama 300 bin km yol yapabiliyorlar ayhnı motrla ve motor yapımı diye bi olay yok. 4500 tl ye ingiltereden yeni motor geliyor ve burda takılıyor...
tşkler cevaplarınız için .

2004-2006 Td4 2.0 HSE nin piyasası ne alemde arkadaşlar. Bende 2001 2.5 V6 HSE sahibiyim ve aracım ufak arızalar vermeye başladı bile :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,094
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR