Ynt: Dakar Motorları
900
hasanfb' Alıntı:
Arşiv var sanırım sizde...Paylaşım için teşekkürler...
Rica ederim bilgi paylaşınca değerli olur ve acizane bildiklerimi aktarmak keyif veriyor.XT 500 Yamaha eski ama gerçek bir efsanedir yanılmıyorsam Türkiye de bir tane hala yürüyen var bir yurt içi motosiklet seyahatim de gördüm ama nerede olduğunu hatırlamıyorum.
Ayrıca yine gerçek bir efsane olan 7 defa Dakar ı kazanan Yamaha 750 Süper Tenere ve efsane sürücü Stephan Peterhansel ,81,83-84 te BMW GS 980 R ile kazanan Gaston Rahıer,Hubert Auirol,86,87,88,89 yıllarında Cyril Neveu,Edi Orioli,Gilles Lalay peşpeşe XL 650 ve NX 650 Honda ya Africa Twin adını kazandıran efsane sürücülerdi.Marc Coma,Cyrıl Despres,Nani Roma çok büyük fabrika takımı desteği ile son yıllarda parlayan şampiyonlar,tabii toprağı bol olsun şampiyonlar çılgın İtalyan Fabrizio Meoni,İspanyol Richard Sainct i anmadan olmaz.
Birde motosiklet marathon sınıfında BMW ile şampiyon olan tek bayan sert Alman amazon :

Jutta Kleinschimitd , 2001 yılında da Dakar ı ayrıca Mitsubishi Pajero ile kazanarak hatunların yüzakı olmuştur.
Yukarıda saydığım tüm şampiyon olmuş ağır abilerin motosikletleri süper production olup,kendileri de fabrika takımı sürücüleridir.
Ama bayrağımızı Dakar a götüren Türkiye nin yaşayan efsanesi sevgili Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar her türlü takdire şayandır.
Arşiv kısmına gelince,yaşım itibarı (45) ve motosiklete çok erken yaşlarda (1976) başlamanın avantajı vede aklınıza gelen,halen yollarda gördüğünüz her cins,marka,çap ve ebat motosiklet ile her türlü hava ve yol şartlarında yaptığım yaklaşık 850-900 bin km. , tabii birazda merak edip araştırınca, Türkiye de ve Dünya da motosikletin nereden nereye geldiğini yaşayarak görmüş bir arkadaşınızım sadece.
Saygılar