Debriyaj Pedalından İceri Yağ Sızıntısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bakkos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,117
Ynt: Debriyaj Pedalından İceri Yağ Sızıntısı

selamlar,

yıllardır oto mekanik / hüseyin ustayla hem iş hemde arkadaşlık ilişkisi içinde bulunan biri olarak böyle bir yorumu okuduğuma gerçekten çok üzüldüm... hüseyin usta yada orada çalışan herhangi birinin müşterilerine asla böyle bir yaklaşımda bulunacağını düşünemiyorum...

şahsen böyle bir forumda bu şekilde bir yorumda bulunmadan önce olayı biraz daha fazla araştırırdım ve suçladığım kişiye öncelikle olayı beni tatmin edecek şekilde açıklama yapma fırsatı verirdim...

inanıyorumki hüseyinle bunları yazmadan önce konuşmuş olsaydınız olay farklı bir şekilde tatlıya bağlanabilir ve sizinde içiniz rahatlamış olurdu diye düşünüyorum...

naci doğancı

Etiketler

Lr defender yedek parçaları ortalama 3-4 çeşittir

Yerli montaj (otokar)
Yan sanayi (ingiliz )
Orjinal (land rover )
Yerli yansanayi (çok nadir )

yunus bager' Alıntı:
Lr defender yedek parçaları ortalama 3-4 çeşittir

.....

Yerli yansanayi (çok nadir )

Birgün ankaraya gelirsen seni birkaç yere götüreyim , yerli yan sanayilerin nasıl üretildiğini göstereyim ;D ;D ;D ;D bir hafta ağzın açık dolaşırsın. Aklına ne gelirse hepsinin yerlisi var kalıpları orjinallerinden çıkartıkları için baskıları bile aynı ama malzeme dandik , ambalajlar landrover ;D ;D

Çinlilere laf söylemeye hakkımız yok aslında, madem bu teknoloji var neden orjinalinden daha iyisi yapıp ihraç etmeyi düşünmeyizde sahtesini yapıp kendi insanımızı kazıklarız bunuda hiç anlamıyorum.

discovery-V8' Alıntı:
Birgün ankaraya gelirsen seni birkaç yere götüreyim , yerli yan sanayilerin nasıl üretildiğini göstereyim ;D ;D ;D ;D bir hafta ağzın açık dolaşırsın. Aklına ne gelirse hepsinin yerlisi var kalıpları orjinallerinden çıkartıkları için baskıları bile aynı ama malzeme dandik , ambalajlar landrover ;D ;D

Çinlilere laf söylemeye hakkımız yok aslında, madem bu teknoloji var neden orjinalinden daha iyisi yapıp ihraç etmeyi düşünmeyizde sahtesini yapıp kendi insanımızı kazıklarız bunuda hiç anlamıyorum.
Herkez kolay paranın peşinde normaldir :smiley:
o zaman parçaları ayırdetmek genede bize kalıyor

yunus bager' Alıntı:
Herkez kolay paranın peşinde normaldir :smiley:
o zaman parçaları ayırdetmek genede bize kalıyor

Ben kendimce bir yöntem buldum, stoğa eskiden girmiş malzemeleri istiyorum, üretim tarihleri eskiyse sahte olma şansı çok az, sarı eski kutular benim favorilerim, genelde parçalar yağlı naylonların içinde oluyor, sahtecilik son yılların işi.

ben pedallar gıcırtı yapıyordu 3M yağlayıcı sprey sıktım üst merkez bozulup yağ sızıntısı olduğunu far etmedim bu dedikleriniz benim başıma arazide geldi arabayı stop ettirip 2-3 de marşla kalkıp şehire geldim debriyaj bilyası kitlemiş üstündeki plastik erimiş baskı yanmış balata iyi durumdaydı baskı balata bilya 330 tl işçilik daha konuşmadık
debriyaj yağını düzenli kontrol etmek lazımmış :(

Merhaba Kayalar otodan aldığım debliyaj merkezi fiyatları:

Debliyaj merkezi alt : yan sanayi : 15 TL / orjinal : 27 TL
Debliyaj Merkezi Üst: yan sanayi : 27 TL / orjinal : 60 TL

Defender 110 içindir.

Selamlar

Madem konu açıldı bende yazayım bari: İzmirde Debliyaj merkezi arıza yaptı; şu an ismini vermeyeceğim bir çok bilindik ustaya gittim. Oldukça yaşlı bu işe gönülden bağlı biri; lakin gitmeden önce uyardılar dikkat et fiyatlara diye. Girer girmezde dükkana söyledim senin için kazıkçıdır dediler ama iyi ustadır dediler onun için geldim beni kazıklama dedim. Oğluyla beraber çalışıyor oğluda iyi bir adama benziyor oldukça kafa dengi.

Önce alt merkez değiştirdiler ; 40 tl parça + 30 TL işçilik verdim. 30 km gittim debliyaj gene ayırmamaya başladı bu sefer geri geldim. Dediler ki üst te gidik olabilir. acelemde var değiştirelim dedim. Üst debliyaj merkezi : 90 TL işçilik 50 TL daha verdim;

30 km gittim gene aynı. Ama bu sefer geri dönmedim. İzmirli bir arkadaşım; benim için usta araştırmış, seferihisar yolunda arabana bakacaklar sen yolda bekle dedi. 35-40 yaşlarında bir adam geldi gayet şık yattı arabanın altına; aldı debliyajın havasını servise gel dedi. Bu arada parçaları da kendisini sattığını söyledi ( Benim aldığım Alt + üst Debliyaj) Ustalar iyi mi kötü mü diyede beni zarfladı bende dedim ki iyilerdir ama daha parçadan kazıklandığımı bilmiyorum.

Bir kaç gün sonra aracı bu adamın servisine götürdüm yetkili otokar sersivi İzmir'de; adam işinde gayet iyi onun içinde herkes feci kazıkçıdır dedi. Servise gittim deliyajımı yaptı canavar gibi de oldu.
Benden sadece 30 lira hidrolik parası aldı dot 4 , 2 kutu . Bu arada ilk gittiğim usta bu adamın babası diğeri dkardeşiymiş. Adam bir anlamda onların yaptığını temizledi, Araç istanbula geldi sıkıntı çıkarmadan. İstanbul'da şimdiye kadar 1 defa daha yaptıaynı arızayı ama pompalayınca düzeldi.

Toplamda verdiim para : 260 TL

dikkat edin : 260 TL

Şimdi bir mesaj daha yazıp düşüncelerimi daha geniş bir çerçevede paylaşacağım.

Selamlar

Ender

Parçalarla ilgili kısmı

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38850.0

başlığına taşıdım.

Ynt: Debriyaj Pedal?ndan ?ceri Ya? S?z?nt?s?

Ender bey gittiginiz ustalari soy adi kacar olmasin :smiley:
3. Sitede 412 sokakta dukkani yeni acan ibrahim usta var.
1. Sitede Aydin oto Hikmet amca parca konusunda yardimci olur.
Ambulans kasa 110 ahmet tavsiye etti derseniz fiyat biraz daha uygun olur.
Izmir kurtlar sofrasi gibidir ne yazikki :(

Izmirde land la ilgili her sorununuzda kotu tecrubelerimle size yardimci olabilirim.

Birde debraj ust ve alt merkezi land parcasi satanlardan degilde ford parcacilarindan alabilirsiniz.
Anadol alt ve ust merkezinin aynisi. :smiley:

bugün sirkeciye land parcacı servise gittim hüseyin ustanın 65 tl dediği üst merkez 30 tl dedi diğer orjinal i se 80tl dedi şimdi HÜSEYİN USTA bana parca fiatından 35 tl kazıklamış oldu şimdi bilmeden kazıkladığı için gidip desem usta bana verdiğin parça kutusunda gördüm aynısı acaba bana 30 tl yi iade eder mi kusura bakma yanlışlık oldu der mi

itfaiyeci' Alıntı:
bugün sirkeciye land parcacı servise gittim hüseyin ustanın 65 tl dediği üst merkez 30 tl dedi diğer orjinal i se 80tl dedi şimdi HÜSEYİN USTA bana parca fiatından 35 tl kazıklamış oldu şimdi bilmeden kazıkladığı için gidip desem usta bana verdiğin parça kutusunda gördüm aynısı acaba bana 30 tl yi iade eder mi kusura bakma yanlışlık oldu der mi

Bence buraya yazacağına Ustayı arayıp söylesen daha yakışıklı olurdu, biraz dedikodu yapar gibi olmuş. ;)

Aynı dert benimde başıma geldi. Hidrolik yağı olduğu için önce boyayı sonra sacı mahveder temizlik şart. Kendim önce fren pedalını söktüm çünkü üst merkezi başka türlü sökmek çok zor sonra debriyaj üst merkezini söküp içindeki yayı ve lastiklerini çıkartıp sanayiye gittim. Yanlış hatırlamıyorsam ford yedek parçacılarında aynı ebatta lastik contaları var contaları değiştirdim, pimi ve yayı temizledim ve ters işlem mantığıyla aynen söktüğüm gibi toplayıp monte ettim. (Bknz. Land Rover bakım kitapçığı sayfa 89) Ancak daha sonrasında hidroliğin hava alma işlemi sırasında fazladan bir bidon hidroliği harcamak zorunda kaldım çünkü hava alma kısmında yağ kalmazsa yağın alt merkezden yukarı basılması gerektiğini öğrendik. Gözünüz korkmasın bir pet şişeye kısa bir akvaryum hortumunu monteleyerek ters basma işlemini yapabiliyoruz. Bu araçlar emek ister, emek verldikçede bağlılık artar......! Defender böyle bir şey. Tabiki vakit nakittir diyenlerede saygı duyarız.

Buyuk boy enjektor ve avans hortumuyla alt merkez hava alma rekorundan kolayca debraj ust merkezin havasini alabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.