Dostlar hatanın nereden kaynaklandığını buldum.
Şayet başınıza bu tip bir durum gelirse (İnşallah gelmez) aklımızda bulunsun.
Eski yerinden çıkan cıvatayı aldım Tuzla oto sanayine gittim. Ne olur ne olmaz diye 8 adet civata ve 8 adette fiberli somun aldım (7,5 TL). Eve geldim, Hanım ile beraber yattık aracın altına, ver İngiliz anahtarını ver yıldız 14ü ver lokmayı derken önce söktüğümüz diferansiyel vidalarını yerine yeni somunlar ile yerleştirdik. Sonra, şaftın ön tarafını istavroz dişli takımına bağlamak isterken taktım civatayı, bir baktım cıvatanın (bir parmak 2,54 inç) sadece yarım santim ucu öbür taraftan çıktı ???. Elimdeki eski cıvataya göre aldığım için sorunun nereden kaynaklandığını bulmuş olduk. Sanayide takılırken civatalar kısa takılmış somunların fiberli kısımları civatayı titreşime karşı muhafaza edememiş. Çünkü civatalar kısa geldiği için somunların fiberli kısımlarını kapamamış.
Tuzla'daki oto sanayiye geri geldim elinde yoktu. İndim Tuzla tersanelerinin olduğu sanayiye, bir buçuk parmak (3,81 inç) 8 cıvata 8 fiberli somun aldım. (hepsi 3 TL).
Yattık aracın altına tekrar taktık şaftı yerine. Şimdi çok şükür herhangi bir sıkıntı yok.
Bu olay vuku bulduğunda sanayideki ustamı aradım, kendisi sağ olsun "abi hatamız ne ise gereğini yaparız, ne sıkıntın varsa neyin arıza yaptıysa değişimi bana aittir, işimizin arkasındayız dedi". Bu da beni mutlu etti. Sağ olsun.
Dün akşam aldık aracı, bastık gaza, gördük 90 km'yi, çıktık dağlara tepelere, Allah'ın izni ile döndük evimize.
Selamlar
Murat.