Selam Deff G4,
Berk konuyu çok güzel özetlemiş. Bende bir Defender 2.5 düz dizel sahibi olarak birkaç ekleme yapmak isterim:
Aracımı günlük kullanıyorum, evin tek aracı şu an. Araziye de giriyorum, şehir içinde de kullanıyorum. Tüm Defender 2.5 düz dizel sahiplerinin rüyası puma motordur ( Ford Transit motoru )
en azından benim rüyam kesinlikle bu ;D Ama 2.5 turbosuz olan düz dizel motor; kullanım şekline göre gayet yeterli bir motordur. Seri üretildiği dönemlerde, akla gelebilecek heryerde ( askeriyede-madenlerde-kutuplarda-çöllerde....vb.) kullanılmış, denenmiş, her zaman iş görmüş, halen iş gören bir makinedir. Günümüz teknolojisinin gerisinde kalmıştır ( doğal olarak: ne ile kıyaslandığına göre değişir bu ). Bu güne kadar aracımın limitlerini hiç zorlamadım, girdiğim araziler çok hardcore off-road rotaları değildi ama çevremde çok kırıcı rotalara giren arkadaşlarım var. Kafamda birkaç yapmak istediğim ekleme sonrası ben de en kırıcı rotalara gireceğim
Bu kadar zorlu parkurlara 2.5 düz dizel Defender ile girmiş bir arkadaştan bahsettiler ( o haftasonu işim vardı ben gidememiştim ), 300Tdi'ların, Puma motorlu Defender'ların, CJ'nin, Cherokee'lerin girdiği ve çıktıkları tüm yarıklara - tırmandıkları tüm etaplara 2.5 düz dizel Defender'ın aynı şekilde tırmandığını, hayran kaldığını anlattı. O parkura girmiş olan ve bana bunları anlatan arkadaşımda 200Tdi Defender mevcut.
Asfalt kullanımına gelince: Evet düz dizel ile rampalarda herzaman sağ şeritteyim
Otobanda 90km/h'yi geçtiğinizde, kendinizi 2. dünya savaşı dönemi bir bombardıman uçağı cocpit'inde hissedersiniz ;D 120km/h'ye kadar görürsünüz, sonra 80 - 90 km/h'nin en uygun hız olduğuna Defender sizi ikna eder
Rampalarda, aracın yığılması: tamamen teknik bir durumdur. Motor-şanzıman/yakıt-üretilen güç uyumlarının, dönemin mühendislik hesaplarına göre belirlenmiş, mümkün olan en uzun ömürlü motor, yürüyen aksam ve beraberinde elde edilecek maksimum güç hesaplarına göre ortaya çıkarılmıştır. Defender 2.5 düz dizel makine, A noktasından B noktasına herkoşulda gitmesi için tasarlanmış bir araçtır
Otomobil kıvraklığı, seriliği ve konforu yoktur ama zaten aracın ruhu da budur ;D Aracımı 5000 km'dir kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım, yaşadığım sorunlar da Berk'in dediği gibi anında halledilecek sorunlardır. 2.5 Düz Dizel makine gerçekten sorunsuz ve masrafsız bir makinedir e tabi bununda bri takım zorunlulukları var ( asfaltta basmaz - rampada yığılır gibi ). Beklentilerinizi iyi belirlerseniz; Defender 2.5 düz dizel muhteşem bir makinedir. Ben aracımı satın almadan önce forumdaki tüm yazılanları okumuştum, biraz şüphelerim olmuştu ama şuan çok memnunum, biraz fazla reklam gibi oldu yazdıklarım ama tamamen şahsi fikirlerimdir
Ben 2.5 düz dizel ile ilgili tüm bahsedilen olumsuzlukları bilerek aracımı satın aldım, aracımı çok seviyorum ve çok memnunum. Benim satın aldığım dönem: aynı paraya çok daha donanımlı, şık, daha otomobil özellikli araçlar yine vardı
Sonuçta karar sizindir, hayalinizdeki araca kavuşmanızı, iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Barış