Ynt: Defender 110 mu ? - Jeep Grand Cherokee mi ?
Defender sahibi olana kadar bende "acaba"?? diye düşünenlerdendim. ama defender sahibi olup işin içine girdikten sonra bambaşka bir dünyaya girdiğimi, ikinci bir çocuk sahibi olduğumu, ama yeni çocuğumun beni hiç yarı yolda bırakmayacak yol arkadaşım olacağını anladım. Gerçektende defender sizi yolda bırakmaz ve en yakın servise kadar muhakkak götürür. (bunu 2700 km ege turunda gelibolu'dan tekirdağa kadar debriyajsız gelirken anladım.
tamamen mekanik olduğundan herhangi bir köy yolundaki traktör tamircisi bile bu aracı servisine kadar götürecek tamiri yapabilir.
yazılan yazıları iki kez okudum. okadar güzel şeyler yazılmış ki gerçekten de defender bir araçtan ziyade bir yaşam şekli bir bağımlılık olduğunu tekrar anladım.
defender mı & cherokee mi sorusuna cevap verecek kadar usta olmadım henüz. amerikan araçlarına çok ısınamadığım için ve bakım ve yakıt maliyetleri çok fazla olduğu için hiç sıcak bakmadım açıkcası. ama şimdiye kadar girdiğim arazilerde defenderım beni hiç yolda bırakmadı.14mt tekne ile kumsala girdim tık demedi maşallah.
sürekli defenderı kullanıyorum. gürültüsünede alıştım, otoparkta oluşan yağ lekelerinede. [şimşek mcqueen çizgifilminde dedikleri gibi "ALTINDA YAĞ OLMAYAN İNGİLİZİN İÇİNDE DE YAĞ YOKTUR"
)]
bagajımda yedek radyatör ve fren hortumları takım anahtarlar yedek sigortalar ve motor,debriyaj,direksiyon yağları ile gezmeme rağmen ben bu aracı seviyorum. önceden haftasonları 3 yaşındaki kızımla evde vakit geçirirken şimdi kızımla beraber defendermızla vakit geçiriyoruz. o maket 90 lık defenderiyle oynuyor bende kocaoğlanla.
aslında yazacak okadar çok şey varki ama konunun dışına çıkıyorum ister istemez.
kalın sağlıkla.