Defender 110 Westfalia Tavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,594

Etiketler
Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

Biliyorsunuz benim aracım yüksek tavan T5 2012 de karavan a yada cityvan a çevireceğim,sizin pozisyonunuzda olsam,yüksek tavan ama camlı halde olanını birinci tercih olarak kullanırdım(bulmanız çok zor),ikinci tercihim de yine yüksek tavan panelvan olurdu ama inanın beklememek adına bir alt modeli almak daha kolay,yani 2008 alıp bir sene bekleyeceğime 2007 alıp hiç beklememek daha akıllıca.Diğer tercih sizin de uygulamayı düşündüğünüz pop up tavan.
Bunun için isterseniz VW grubu araçlarla ilgili açılmış bir sayfa var oraya konuyu taşırsanız,takip edenlere, konu bütünlüğü açısından daha faydalı oluruz.

Acele , karar vermemen iyi, amacını ve aracı iyi irdele...Her şeye muhalefet olmak pek hoşuma gitmiyor aslında, ama araç amaçlarla ilişkili olmalı, bizde zamanında 110 larla aracın amaçları doğrultusunda çok uğraştık, karavan olark PSA yaptık....

img153a.jpg

img117a.jpg

img127a.jpg

img128a.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Biliyorsunuz benim aracım yüksek tavan T5 2012 de karavan a yada cityvan a çevireceğim,sizin pozisyonunuzda olsam,yüksek tavan ama camlı halde olanını birinci tercih olarak kullanırdım(bulmanız çok zor),ikinci tercihim de yine yüksek tavan panelvan olurdu ama inanın beklememek adına bir alt modeli almak daha kolay,yani 2008 alıp bir sene bekleyeceğime 2007 alıp hiç beklememek daha akıllıca.Diğer tercih sizin de uygulamayı düşündüğünüz pop up tavan.
Bunun için isterseniz VW grubu araçlarla ilgili açılmış bir sayfa var oraya konuyu taşırsanız,takip edenlere, konu bütünlüğü açısından daha faydalı oluruz.
bülent bey uyarı için teşekkürler,konu taşıma nasıl oluyor,bilmiyorum,ben soracağım olursa forumun ww ile ilgili kısmında sorarım,sizinle telefonla konuşup bilgi almak isterim,saygılar

Yok taşıyacak bir şey yok,demek istediğim bu konu burdan itibaren ''hangi araç''a dönecekse,o konuda devam etmesi,biliyorsunuz motokaravan-sabit konular başlığında araçlarla ilgili seçimi kolaylaştıracak bölümler var.

Özelden size tlf bilgilerimi yollarım ayrıca Nevzat bey in yeni bitirdiği T5 camper e dikkatinizi çekerim onu çok beğendiği mi söyleyeyim,yaparsam ondan yapmak isterim ayrıca yüksek tavan almak isterseniz siz de araştırmacı ruh ta var,onu 15-20 cm yükseltecek kişiyi bulursanız aracınız başka olur.

Demek istediğim bu...

[attachment=1]

benim aracım bu arada ki farkı anlamanız adına...

[attachment=2]

Ama siz de biliyorsunuz ki benim aracım bu segmentin dışında bir araç ama onu şu an almam ve bulmam söz konusu değil,onun dışında en iyi tercihim şimdi ki T5 tir(tek araç-şehir içi kullanım kolaylığı-az yakıt....).

BILD0245 (Small).JPG

IMG_0121.jpg

biz bu yollardan geçtik diyorsun demi atilla abi ,gençken filinta gibi delikanlıymışsın ;D

bülent abi,benim boy 1.85 cm,yüksek tavanda içerinin yüksekliği kaç cm oluyor,pop-up tavan mı,yüksek tavanmı?
birde yüksek tavan diye transporter arattığımda hep 1.9 motor çıkıyor,bu motorların çok yaktığı ve sorun çıkardığı söyleniyor ne dersinizi?

Defenderden çabuk vazgeçmişsiniz hocam.Herkesin kamp yaptığı yerde kamp yapacaksanız iki çeker tamam ama gidilmemmiş görülmemiş olanı görecekseniz defender

saygılar

Ben konuyu taşıyalım dedim ama ben alevlendirdim.

Murat benim boyum 1 82 cm ,inan boy konusunda bir sorun yok,benim yükseltmekte ki amacım,eğer 15-20 cm yükseltebilirsem üst katta rahat iki kişi yatabilir,bunun da artısı saymakla bitmez.(araç ölçülerini VW araçlar hakkında ki herşey konusunda da bulabilirsin)

Pop up-yüksek tavan seçimi kişiselliği daha çok içinde barındırıyor bence,aracım tek araç biraz da şık görünsün dersen pop up mantıklı,ayrıca benim gibi amacın dağ bayır gezmekse de mantıklı ama daha ferah bir ortam yalıtım dersen kesinlikle yüksek tavan.Bu konunun analizini yaptığımız da bu ayrıntılar detaylandırılabiliriz,kışın pop up daha yalıtımsız,rüzgar da yüksek tavan daha direnç gösterir gibi nedenleri mantık çerçevesinde hiç yola çıkmadan söyleyebiliriz.

Aracın motoru ve çok yakmasına gelirsek kendi aracımı kıstas alırsam hepsi yanlış,aracım 1000 km yapıyor 1 depo da 300 tl ye de doluyor,bunun değerlendirmesini siz yapın.

Yüksek tavanlar standart 1.9 105 beygirdir.Bende daha önce uzun şase 85 beygiri vardı,105 beygiri çok daha güzel.

Motor konusunda ne diyebilirim ki,daha önce ki aracımda da bu araçta da yalnızca yağ koymak için motora el sürüldü.

Size bir artı özellik daha söyleyeyim, vites ayarları o kadar güzel denk geldi ki yaylalara tırmanırken kağnı gibi gitmeme gerek kalmıyor,3.vites ve 2.vites harika bir hızda.

az önce atilla abi ile de konuştuk,keskin bir dönüşle ww kararı verdim ama T4,T5,YÜKSEK TAVAN,1.9,2.5 motor,camlı van,panelvan,ruhsatta kamyonet,minibüs vb yazması
koopere olamadım henüz,sanırım taşlar zamanla yerine oturacak

Murat VW T4 motorları konusunda Levent Güngör ile görüşebilirsin,sana bu araçlar konusunda daha ayrıntılı bilgi verebilir,yıl yıl hepsini bilir.Hatta onda ki Transporter ın 4x4 olduğunu da belirteyim.

Güzel projeydi ama çabuk vazgeçtiniz bu westfalia tavan benim araca,da olabilir herhalde diye tam düşünüyordum takip edeyim uygulama bize rehber olur derken siz fikir değiştirdiniz naçizane önerim kullandığım panelvan 4x4 kia besta ama siz t4 syncro veya mercedes sprınter 4x4 yada bulabilirseniz toyota hiace 4x4 panelvan,la hayalinizi daha kullanışlı bir motor karavan sahibi olarak gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum land kadar olmaz ama arazi kabiliyeti gerçekten şaşırtıyor insanı bu araçların inşallah hayaliniz gerçek olur

Land rover dan karavan yapma projesi hakkında artı ve eksileri koyduğunuz da eksilerin daha fazla çıkacağını düşünüyorum çünkü ben karavancı gözüyle bakıyorum.Bura da kefenin ne tarafa bastığını anlamamız için aracı isteyenin düşüncesi çok önemli,ofroad cu bir arkadaş yapmak isteseydi,onun derdi hangi araçtan yapsam olurdu.Bunu yazarken idealimde ki aracın Unimog olduğunu da söylemek isterim.
Mantık Ömer hocamın dediği araçlardan yada o tarz araçlardan yana olmalı,onlar beklentileri karşılamadığı zaman(fiyat-model-estetik...) diğer araçlara bakılır,Murat ta şu anda bu aşama da sanırım.

Ünimog avcı balıkçı off-road,cu herkezin gönlünde yatar ama onu yürütmek mevzuat ve maddi açıdan bu memlekette kolay değil 4x4 sprınter kullanım alanı ve konfor adına benim nazarımda öne çıkar

vw t4 syncroda uygun olabilir sizin açınızdan . forumdan ismini hatırlayamadığım bir arkadaşım aracı 30.000 TL yazmış aklınıza yatarsa bi konuşun derim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-94-000km-de-transporter-syncro-4x4-49523990/detay/

burda örnek araçlar var kısa şasesisi offroada daha uygundur.

http://forum.club8090.co.uk/viewtopic.php?f=4&t=88349

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=74374.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR