Defender 110'a Hidrolik Direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brothers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 154
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,332
Ynt: Defender 110'a Hidrolik Direksiyon

helal olsun size yaw. :smiley:
hidrolik direksiyon konusunu unimog fiyatına çevirdiniz ya tebrikler.
ayakta alkışlıyorum sizi.hemde avuçlarımın içi sızlayana kadar. :smiley::smiley::smiley:

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
yok Hiç sıkıntı yok, bayada zorladım sürtecekse sürtsün diye, 37 belki 38 için sadece 2 inch daha yükseltmek yeterli olacak ,

100_4987.jpg

100_4988.jpg

100_5009.jpg

Akslardan korkmayın biraz kullanım tarzıyla ilgili, Discoda 35 inch, % 100 kilit 3.9 v8 var o bile kesmedi.

35" ile beraber ayna mahruti oran tadilatına gidildi mi? Bu arada Nakşi usatnın atölyesindeki defender da kaput çok başka duruyor, hayırlı olsun :smiley:

sailor06' Alıntı:
35" ile beraber ayna mahruti oran tadilatına gidildi mi? Bu arada Nakşi usatnın atölyesindeki defender da kaput çok başka duruyor, hayırlı olsun :smiley:

Defenderlerin oranı 1,667 idi zaten 100 e zor çıkıyordu, 35 lerle tam dengelendi, Bugün boyaya gidiyor galiba Nakşi Ustadaki , 15-20 güne montaja başlıyoruz, İlginize teşekkür ederim. ;D

discovery-V8' Alıntı:
Defenderlerin oranı 1,667 idi zaten 100 e zor çıkıyordu, 35 lerle tam dengelendi, Bugün boyaya gidiyor galiba Nakşi Ustadaki , 15-20 güne montaja başlıyoruz, İlginize teşekkür ederim. ;D

Kolay gelsin, renk ne olacak?

arkadaşlar bende defender 110-83 var benzinli yaklaşık1.5 yıl önce hidrolik direksiyon taktırdım sıkıntı olmasın diye servise taktırdım takıldıktan 2 ay sonra pompası kilitlendi kayışı kopardı içini açtılar dişliler hep ezilmiş pompanın yenisini taktılar 1 yıldan az bir şey çalışıp aynı duruma geldi bana tavsiyeniz nedir mercedes pompa tak diyen oldu bende ne yapacağım kararsızım servis te landın pompası uzun ömürlü değil diyor bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarda yardım bekliyorum

safari2000' Alıntı:
arkadaşlar bende defender 110-83 var benzinli yaklaşık1.5 yıl önce hidrolik direksiyon taktırdım sıkıntı olmasın diye servise taktırdım takıldıktan 2 ay sonra pompası kilitlendi kayışı kopardı içini açtılar dişliler hep ezilmiş pompanın yenisini taktılar 1 yıldan az bir şey çalışıp aynı duruma geldi bana tavsiyeniz nedir mercedes pompa tak diyen oldu bende ne yapacağım kararsızım servis te landın pompası uzun ömürlü değil diyor bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarda yardım bekliyorum

bahsettiğiniz olayı ilk kez duyuyorum. land'ın pompası sağlam değise, bunca land kullanıcısı her yıl pompa değiştirmek zorunda kalırdı.

takarken yamuk takmış olmasınlar? ya da yağsız kalmış olabilir mi?

erzurum yetkili servisine taktırdım aracım 1990 model orjinali hidrolik değildi 1250.00 tl ye taktılar yağını sürekli kontrol ediyordum korkumdan sürekli tüm yağ su vs. kontrol ediyorum hatta radyatörde su eksildiği zaman uyaran bir devre yaptrıdım arkadaşıma depoda su azalınca göğüste lamba yanıyor toplam 10.000km. yol yapmadım daha ama bana sonuç lazım en önemlisi bu bu iş galiba servisle çözülmeyecek

Serviste takrırdığınız pompa orjinal olup olmadıpını kontrol etmeniz gerekir
defenderin direksiyon pompası budur

NTC8287 Defender 4 Cyl Power Steering Pump
100_2789.jpg

concrete' Alıntı:
Benim gittiğim günlerde arazi araçları için herşey daha zordu. Bugünlerde bazı konularda anlayışlı olmaya başladıklarını duyuyorum.

Benim direksiyonda, yok edilemeyen ciddi boşluk vardı. Kutuyu bu sebeple değiştirdim. bunun için tüvtürkten geri çevrilmeyi beklemedim. yani daha gitmeden bu işlemi yaptırdım. Ancak direksiyonda boşluk olan bir aracın muayeneden geçmesi ihtimalini pek görmedim.

Tüvtürktekiler bizleri araçlarına çok hakim değiller. Bu nedenle ağır hasar olacak bildiğimiz kusurları giderdikten sonra götürmek en doğrusu. Ummadığımız hasarlar geçebilir, aklımıza gelmeyen şeyler ağır hasar olabilir. Örneğin bende lpg dolum ağzının plastik kapağının olmaması ağır kusur oılarak yazılmıştı.

selamlar,

selamlar biraz geç oldu ama benimde muayenede defender in silecek kollarından biri diğerinden yaklaşık olarak 3cm daha üstte duruyor diye ağır kusur saydılar. halbuki kolun üzerindeki dişlide takılı vida düşmüştü yerine yenisini takıyorum yazma dedim dinlemedi ağırkusur yazıp geçirmedi bir ay sonra tekrar gittim işlemleri bitirdim.

safari2000' Alıntı:
erzurum yetkili servisine taktırdım aracım 1990 model orjinali hidrolik değildi 1250.00 tl ye taktılar yağını sürekli kontrol ediyordum korkumdan sürekli tüm yağ su vs. kontrol ediyorum hatta radyatörde su eksildiği zaman uyaran bir devre yaptrıdım arkadaşıma depoda su azalınca göğüste lamba yanıyor toplam 10.000km. yol yapmadım daha ama bana sonuç lazım en önemlisi bu bu iş galiba servisle çözülmeyecek
dostum erzurum da yetkili servis var sanırım size zahmet şuan daki fiyatını öğrenirsen ben bir erzuruma geliyim taktırıyım diyorum selamlar

yunus bey pompa aynen bu ama direksiyon kutusu ne taktı bilmiyorum
bülent bey ben tambir randuman almış değilim yazılarımı okursanız aslında pompa harici en küçük sıkıntım yok ilk pompa 2 ay kadar çalıştı arıza yaptı servis temizlik yapmadan takılmış bu sebeple arıza yaptı dedi hatayı kendi üslendi ama ikincisi 1 yıl kadar çalışıp arıza yaptı çalıştığı sürecede en küçük problem çıkarmadı doğrusu ikisinde pompa kilitlendi kayış korkunç ötüp daha sonra koptu ses kesildi tecrübe ettim ikinci başıma gelince inip araçtan bakmadım bile direksiyon anında sertleşiyor yaklaşık bir aydır böyle kullanıyorum biraz zor ama mercedes pompası takalım dedi sonra olmuyor dedi kaldık öyle bende ne yapacağımı bilmiyorum doğrusu bilgidi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

safari2000' Alıntı:
yunus bey pompa aynen bu ama direksiyon kutusu ne taktı bilmiyorum
Ortada bir sorun var bu sorunu bulmak gerekir
acaba yanlış yağ kulanıyor olmayasınız mesela yani pompanın sıkışma sebebi ilk akla gelen yanlış yağ seçimi olabilir
yada Engin abinin dediği gibi pompa kaçık takılmış olabilir grank kasnağıyla paralal olup olmadığına dikkat etmek gerekir
yada kayış haddinden fazla sıkılmışda olabilir
aslında bozulabilmesi için fazlada neden yok
elinizde imkan varsa direksiyon yağını test ettirebiliyorsanız aşınan partiküller nereden kaynaklandığını bulabilirsiniz

yağ atf kullandılar hatta bir kutuda arabada bulunduruyorum ve hiç eksiltme yapmadı yağı hala kayış kesmiş vaziyette duruyor yağı tamam kasnakların birbirine paralel olup olmadığına bakarım kayışıda artık yenisini takınca bakarım taktırı pompanın orjinal olmama ihtimali varmı acaba? bana lütfen bir yer söyleyin pompayı ordan alayım başka bir ustaya taktırayım olmazsa eski pompayı da hiç ellemeden uzman bir usta tavsiye ederseniz otopsiye göndereyim sıkıntılarımla ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri