Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,505
Ynt: Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım)

siteye baktım ama yabancı dil olmayınca kalıyorum orda ama webasto türü birşey galiba kuru tip yakıtı ne acaba lpg li varmı türkiye satıcısı varmıdır bilinizi paylaşırsanız memnun olurum

Etiketler

açıkçası bu ürün hakkında ben de çok bilgili değilim, sıcak hava üfleyen ve su ısıtan modelleri var diye biliyorum, Reha Bey'in aracında sıcak hava üfleyen modeli vardı, adamı bayıltır, o kadar sıcak. Yakıt olarak ağırlıklı dizel olduğunu biliyorum, benzin ve LPG çeşitleri de vardır sanırım, siteye hızlıca baktım bu yakıtları göremedim ama bir bilen vardır, açıklama yapar mutlaka :smiley:

benim araçtada var tahta sandıgın altında gözüken webasto
Resim073.jpg

Selamlar,
Eberspacher, islev olarak Webasto'nun aynisidir. hatta gorunusu bile birbirine cook ama cok benzer. BU aletin turkiye distributoru Açsa otomotiv.. +90 212 549 8631
Benzinlisi var ama LPG'yi bilmiyorum.. iyi gunler dilerim, reha

Selamlar,
ben gecen kis kullandim, cok iyi isitiyor.. calisma prensibi cok basit.. evinizdeki Kalorifer Bruler'inin aynisi var icinde.. istanbul'da iseniz benim aracimdakine bakabilirsiniz.. iyi gunler, reha

benim tüp 55 lt lik bagaja koydurdum ve arkasını bir kapakla kapattım araçta tüp var mı yok mu belli değil , tankın üstünü malzeme koymak için kullanıyorum deniz paleti mayo havlu falan koyuyorum acaba bir zararı var mıdır. ayrıca bugün yarın resimleride gönderecem bu arada PİRİMİZ REHA beye ayrıca tüm yardımları ve cabalarından dolayı sonsuz teşekürlerimi sunuyorum bıkadan usanmadan bizlerin aynı sorularına sabırla ve kibalıkla cevap veriyor,ne şartlarda olursa olsun hani derler ya iki elim kandada olsa gelirim misali bizlere yardımcı oluyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Selamlar,
aman ne olur mahcup etmeyiniz.. ayrica, birbirimize yardim etmek vazifemiz degil mi? ben elimden gelen (maalesef teknik bilgim oldukca SINIRLI ama ) yardimi yapmaktan zevk duyuyorum.. ben aracimi aldigimda da hicbirsey bilmiyordum ve pek cok dost/arkadas yardim etti.. ben de aynisini yapiyorum.. sevgiler, reha

merhaba arkadaşlar ve reha bey ilginize teşekkür ederim araba da eksik olarak bir webesto veya eber farketmez o kaldı yanlız araba da aşamadığım iki mesele kaldı birincisi platin meme yapıyor max.2 ay gidiyor tabi araç çalışmıyor çalıştırmak için biraz uzun marş yapınca marşın kömür balelerini eritiyor anlıyacağınız iki ayda bir platin meksefe ve marş balesi değiştiriyorum onlar omasa araç saat gibi uzun yolda yakıtı 279ytl ye çektim lpg fiatı 1.89ytl ateşleme bobinini de değiş dediler onuda değiştim yine çözüm olmadı yoksa distiribütörü komplemi değişeyim ne dersiniz teşekkürler

dostum ben hem bobini hemde distributoru komple yeniledim yaklaşık 1 yıla yakın dayandı ama yine platin gitti yeniledim

safari2000 ve gevis arkadaşlar platin genelde meksefe zayıf veya uygun kapasitenin altında güç veriyorsa arıza yapar,aslında en kestirme yol distribütörü elektroniğe çevirmek bunun için bizim araçlarımızda lucas 45 D 4 tipi distribütörler var, 1. ci yol ingilterede bu tip platinli distribütörler için elektronik dönüşümü sağlamak üzere hazır conversiyon kitler var 180 240 sterlin arası satılıyor distribütörün içini platin tablası ve meksefeyi söküp yerine bu kiti paket içeriğindeki bobinle birlikte değiştiriyoruz, 2,ci yol 93 94 tofaş şahinlerde kullanılan distribütörlerden 130 150 ytl arası parçacıdan sıfırını alıp alt dişli frezesini elimizdeki lucas distribütör frezesi ile degiştirmek bunu kendinizde yapa bilirsiniz bir tornacıyada yaptıra bilirsiniz,bobin aynı model araçlardakinden olacak (bunların haricindeki elektronik adaptasyonlar voland üzerinden işaret aldığı için uygulama mümkün değil yukarda bahsi geçen uygulamalar toros taunus gibi araçlar üzerinde başarı ile uygulanmış örnekleri yakın çevrenizde yoksa bile internette aratırsanız mutlaka karşınıza çıkacaktır)

teşekkürler cem arkadaşım bu bahsettiğin çok mantıklı ve kolay bir yol ama bu gün bir dostum farklı bir öneride bulundu çok pratik yarın sabah uygulayacağım genelde dodgelerde kullanılan taş direnç varmış 12volt olan tiplerini bobine seri bağlantı yap dedi sorun biter bakalım yarın belli olur sonuç gevis arkadaşım 1yıl mükemmel bir süre dedim ya max. 2 ay dayanıyor platin ortalama ayda 1000km yol yapıyorum

safari2000 günaydın taş direnç veya rezistans(lucas distribütörlü araçlarda genelde yüksek modellerde sonradan ilave edilmiş bir parçadır oldukça ucuzdur) anadol fort transit(benzinli eski model )dodgelerde var işe yarıyor meksefeye giden yol üstünde akımı kontrollü yolluyor,zor arıza yapan bir yapısı var,bana göre bir eksi tarafı zor arıza verdiği için kendini unutturuyor,buda araç çalışmadıgında akla en son gelen kontrol noktasını oluşturuyor.

Valla dostlar siz söyleyince hatırladım bende taş direnç var şimdi tamircime sordum 100lük dodge'ların taş rezistansını takmışlar.
Oto elektrik malzemesi satan heryerde bulunurmuş.
Ben geçen yıl 15 ytl'ye aldırmıştım.

Hatta tamircim eğer araç çalışmadığında bu direnci devre dışı bırak direk bağla ve araştırmanı öyle yap sonrasında çalıştığında yine devreye al diye de bir uyarısı var...

Bu arada da bobin bende de lucas eslisini arabayı alır almaz atıp bunu taktım.Bu bobinden yana öncekin aracımda (1968 def.90) çok çekmiştim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR