Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,684
Ynt: Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım)

benim aracımda boğuluyordu özellikle rampada çekişten düşüyordu bende anahtarı ortaya atıyordum belirli bir zaman sonra topluyordu yeniden anahtarı lpg pozisyonuna alıyordum yeni uygulamamda gazı ısıttıktan sonra hava emişinin 3/4 ünü kapattım gaz ayarını iyice kıstım artık hiç bir sorun kalmadı şu ana kadar üç büyük avantaj yakaladım birincisi özellikle rampada boğuluyordu artık boğulmuyor ikincisi araba bir vites büyüdü ikiye düştüğü rampayı üçle çıkıyor üçüncüsü motor soğukken uzun iki marşla lpg de çalışıyordu şimdi tek kısa marşla çalışıyor bu gün lpg doldurup so ölçümü alacağım ama tahmin ediyorum yakıttan tasarrufum olmadı gibi bu arada ben erzurumdayım

Etiketler

senin depo kaçlık? bide bu eşanjör tertibatı kaça maal oldu? ve nereden edinebiliriz. teşekkürler..

ha bide unutmadan litre olarak hesaplarsan daha iyi olur çünki bikaç yerde gaz fiyatları farklı pompadan alınan gaz miktarı farklı oluyor teşekkürler..

bu sabah depoyu doldurdum dediğiniz gibi tüm bilgileri kaydettim ilk kilometrem = 9244- 9347 son kilometrem =103km. yol yapmışım. 31,00ytl para ödedim lpg ye litre fiatı=1,97ytl 15,8litre yakıt doldurdu. 31,00/103km.=30ykr 15,8litre/103km.=0,16litre yakmış.
103km yolun 70km. uzun yol 33km. şehir içi kullanım ben yakıtı %10 artsa bile bu performans artışına karşı razıydım birde yakıtı düşünce beni çok memnun etti sonuç düşünsene eskiden yolun sağına mecburdum birde vakum saati takarak motor devrini ona göre belirleyeceğim tahmin ediyorum %10 tasarrufta ordan sağlarım

31072008187.jpg

31072008186.jpg

31072008185.jpg

31072008184.jpg

30072008183.jpg

plakalı eşanjör dediğimiz malzeme genelde ısıtma (kalorifer) sistemlerinde kullanılır istanbulda en uygun karaköy necati bey caddesinden alınabilir.ithal bir malzemedir ben compact marka c30 28 plaka modeli kullandım. farklı markalarda var hepside güzel diğer fittings malzemeyi rekor hortum vs. pnomatik malzeme satıcılarından temin edebilirsiniz

geçenlerde biz, hava girişinin 3/4 ünü kapayıp deneyelim dedik sonuç tam bir felaket km/ 550 binlira yaktı hemen düzeneği iptal ettik ben şunu merak ediyorum acaba hava alamayınca gaza fazla mı yüklendi?

bence hiç acele etme benimki yeni bir sistem ben şu vakumetreyi de takayım en sonki durumu size yazayım ona göre yapar veya yapmazsınız ben eşanjör taktıktan sonra havayı kısma ihtiyacı duydum

sinan bey ön şaftı söktügünüzde karşılaştıgınız durum LR lere has bir özelliktir arabayı lifte kaldırıp çalıştırırsanız daha iyi etüd edebilirsiniz diger bir çok kamyonet bozması 4x4 lerin aksine LR ler diflock veya lock pozisyonu haricinde ilk hareketi ön aksa iletir ön aks patinaja düştügünde arka aksada güç ileten bir sisteme sahiptir bu yüzden aracın yapılış dogasına aykırı hub takmak ön şaftı sökmek faydadan çok zarar verecektir sebebi ise ilerlemek için diflock ve lock kulanma zorunlulugundan şanzıman arızası ortaya çıkacaktır (bilindigi üzere kilitlenmiş şanzıman yüksek vites ve süratlerde çok aşırı zorlanacaktır)

safari2000 bu eşanjör hangi marka kombilerde kulanılıyor

her marka kombide var daha doğrusu olmak zorunda banyo mutfak vs. de kullandığımız sıcak su kombide eşanjörde ısınır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,110
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR