Defender 3.5 v8 mi?300 tdi veya Puma mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sync Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,862

sync

Ana Kamp
Selamlar,
Umarım başlık uygun olmuştur.Ağır bir revizyondan geçirerek ,gündelik yaşamımda şehir içinde sorunsuz bir şekilde rahatça kullanabileceğim,haftasonu hafif gezilere güvenle gidebileceğim bir araç toplamak niyetindeyim.Bu sebeple bir planlama yapmaya çalışıyorum.Bu aracın defender olacağı belli ,bunun üzerine her türlü iş planımı sizlerin yazdıklarını okuyarak,araştırarak çıkartmaya çalışıyorum ancak henüz motor konusunda bir karar verebilmiş değilim.İlk olarak bunu netleştirmem lazım.
İnternet'te satılık ilanlarında, sonradan takılmış 3.5 ya da 3.9 benzinli araçlar mevcut.Bir deTedaş'tan çıkma 3.5 araçlar var.Aşağı yukarı benzinli hurda üzerine, değişim yapılma fiyatına denk fiyatlarla satılıyorlar.Orijinal olması da yanına kar tabi.Bir sürü formaliteyle de uğraşmamış oluyorsunuz .Tedaş araçları rrc de kullanılan motorlardır diye düşünüyorum.Edelbrock ve/veya diğer başka uygulamalarla verimli/tasarruflu kullanılabilir zannediyorum.Üzerinde hangi şanzıman olduğuna dair bir bilgi bulamadım forumda.Sizce dertli araçlar mıdır?
Puma ya da 300tdi araçlara göre güç ,tork ve sorunsuzluk anlamında eksi ve artıları nelerdir?( %70 şehiriçi kullanım düşünülmektedir.tatlısu offroad'cusu olarak :smiley:)
Şİmdiden teşekkürler,
Saygılarımla,

Etiketler

Ynt: Defender 3.5 v8 mi?300 tdi veya Puma mı?

Bence defender şehir içince rahatça binebileceğiniz bir araç değildir.Malum aracın uzunluğu var,şehir içinde park sorunu yaşarsınız. Portbagaj taktırırsanız kapalı otoparkların %90'ına giremezsiniz. Benzinli tercih ederseniz , lpg taktırcaksanız otoparklara yine giremezsiniz.aracın direksiyon turu fazla değildir sağa sola 2 turda dönersiniz vs.Ama arazide de tüm bu (-)leri (+)ya çevirirsiniz.Defender güzel araçtır.Sadece şehir içine uygun değildir , bunun için üretilmemiştir. 90'lık bulursanız tadından yenmez ama.
Selamlar olsun, Deniz.

Assasin' Alıntı:
Bence defender şehir içince rahatça binebileceğiniz bir araç değildir.Malum aracın uzunluğu var,şehir içinde park sorunu yaşarsınız. Portbagaj taktırırsanız kapalı otoparkların %90'ına giremezsiniz. Benzinli tercih ederseniz , lpg taktırcaksanız otoparklara yine giremezsiniz.aracın direksiyon turu fazla değildir sağa sola 2 turda dönersiniz vs.Ama arazide de tüm bu (-)leri (+)ya çevirirsiniz.Defender güzel araçtır.Sadece şehir içine uygun değildir , bunun için üretilmemiştir. 90'lık bulursanız tadından yenmez ama.
Selamlar olsun, Deniz.

Deniz teşekkür ederim.Şehir içi kullanım dezavantajlarının farkındayım ama gözardı edeceğim.

Tedaş ta iki cins araç vardı. birincisi 3,5 lt V8 benzinli 110 tip 5 kapılı... İkincisi 3,5 lt V8 benzinli 130 tip 4 kapılı arkası picup.
130 lar 110 lardan 80 cm uzundur.
Şehir içinde ikiside rahatlıkla kullanılır. En büyük avantajıda "Top 5" de yer alan araçlar size sayğı duyarlar.Sizi taciz etmezler. ;D ;D ;D

Defender'ın %70 şehiriçi kullanımı konusunu bir tarafa bırakırsak, 3.5 V8 ile 3.9 V8 arasında standart hali ile tabi ki fark var. 3.9 V8 evet biraz daha elektronik içeren bir motor ama kesinlikle daha güçlü. Eğer 3.5 V8'i biraz modifiye ederseniz (Edelbrock, açılı egzantrik) 3.9'u aratmaz.
Her 2 V8'i de deneme şansım oldu. Standart V8 güzel (300Tdi ve Puma dahil tüm Defender motorlarından daha güçlü) ama Edelbrock ve açılı egzantrik ile bir başka. 3.9 V8 kesinlikle bekleneni fazlasıyla veriyor. Ama esas sorun bu motorun gücünü tekerleklere taşırken yürüyen aksamı korumak. Eğer 35" ve üzeri lastik varsa aksları kırmanız an meselesi, bu hafta değilse bir sonraki hafta biraz daha fazlasını yapayım derken mutlaka o "çat" sesini duyacaksınız. Bunun çaresi de HD veya Range Rover aksları kullanmak.

Füme olan Edelbrok ve açılı egzantik 3.5 V8, Bej standart 3.5 V8 (Her ikisi de Tedaş'dan çıkma 94 model)
IMG_6988.jpg

Ne 3.5 V8 (solda füme), ne 3.9 V8 (ortadaki bej) ne de 200Tdi olsun (sağda beyaz) önemli değil, önemli olan bizi gittiğimiz yerden eve geri getirmeleri.
IMG_6665.jpg

Fotoğraflardaki her iki araç da çok güzelmiş. Yakıt sarfiyatları konusunda ölçtüğünüz değerler var mıdır? ( her iki araç için )

Benzinli Defender tüketimi hakkında hiçbir fikrim olmadığı için soruyorum.

suyabatmaz' Alıntı:
Yakıt sarfiyatları konusunda ölçtüğünüz değerler var mıdır? ( her iki araç için )
Benzinli Defender tüketimi hakkında hiçbir fikrim olmadığı için soruyorum.

Hiç bilmemek daha iyi :D

3.5 Edelbrock olan 1 depo (80lt) ile en fazla 500 km gidiyor.
3.9 Arazide km'de 1 TL yakıyor
Her iki motorun da tüketimi aynı seviyede.

İşin ilginç tarafı 2.5 benzinli ile V8'in tüketimi aslında aynı sayılır, V8'de daha fazla tüketmenin esas nedeni o güce sahip olunca insan daha agresif kullanıyor.

V8 in sesi gücü performansı çok iyi. Yakıt çok sorun etmeyeceksen olabilir. Bir süre 3,5 V8 kullandım. 2,5 dizel de kullandım. Fark kaplan ve kedi kadar ayrı nerdeyse. Ama ikiside kedigiller familyasından. 100 tl benzi ile 135 km yol normal kullanımda. Sanırım LPG ilede 230km yapar.Forumda LPG konusunda iyi ustalarımız var.

Ben bundan sonra hangi marka olursa olsun. V8 ve 200 HP'nin altındaki hiç bir araçla araziye girmem :smiley:

Sanırım sorunuza yeterli olmuştur cevabım...

ncmsrn' Alıntı:
V8 in sesi gücü performansı çok iyi. Yakıt çok sorun etmeyeceksen olabilir. Bir süre 3,5 V8 kullandım. 2,5 dizel de kullandım. Fark kaplan ve kedi kadar ayrı nerdeyse. Ama ikiside kedigiller familyasından. 100 tl benzi ile 135 km yol normal kullanımda. Sanırım LPG ilede 230km yapar.Forumda LPG konusunda iyi ustalarımız var.

Standart 3.5 v8 1,35 tl ,Nejat bey'in söylediği edelbrock uygulanmış 3.5 v8 0,67 tl yakıyor km'de .Edelbrock lpg ile yaklaşık 0,35/0,40 tl gibi yakar bu hesapla.Bu da son derece makul bir rakam bence.Aşağı yukarı dizel kadar .Yanılıyor muyum?

sync' Alıntı:
Standart 3.5 v8 1,35 tl ,Nejat bey'in söylediği edelbrock uygulanmış 3.5 v8 0,67 tl yakıyor km'de .Edelbrock lpg ile yaklaşık 0,35/0,40 tl gibi yakar bu hesapla.Bu da son derece makul bir rakam bence.Aşağı yukarı dizel kadar .Yanılıyor muyum?

100 tl / 135 km = 0,74 krş benzin 100 tl / 230 km = 0,43 krş LPG ile

Ayrıca yanlış bilmiyorsam standart 3,5 V8 150 hp ve basit uygulamalar ile 200 hp yapılabiliyor.
Puma tabir edilen 200 tdi ve 300 tdi ler ( transit motor) sanırım 130 hp . Ayrıca dizel ve benzinli araçların işletme maliyetleride çok farklı. Pompa enjektör kızdırma bujileri genel bakım vs. masrafları benzinliye göre daha yüksek. Dizel in de kendine has kullanıma göre + ları vardır. Bu konuda puma motorlu kullanan arkadaşlar daha çok yardımcı olacaktır. Puma konusunda fazla bilgim yok.
Kalın sağlıcakla.

Selam,

LR 3.5 V8 motor 134Hp. çeşitli uygulamalar ile bunu güçlendirebilirsiniz.

Puma, Ford'un 2001 yılından bu yana Transit'te kullandığı 2.4 lt'lik motoruna verilen genel isim. 90PS, 100Ps, 120PS ve 130PS'lik mekanik pompalı versiyonları var. Çeşitli güçlerde TDCI motorları da mevcut.

200TDI ve 300TDI ise 2.5lt Land Rover motorudur ve 111HP üretirler. Puma ile ilintili değiiler.

Düz dizel, turbo dizel, I4 benzin, V6 veya V8 silindirli benzin v.b. motorların her biri birbirinden ayrı özellikler ve kullanım farklılıkları sunar. Kişinin amacı, kullanım beklentisi, maliyeti vs gibi sebepler nedeniyle her kullanıcının motor tercihi farklıdır.

Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR