Defender 3.5 v8 mi?300 tdi veya Puma mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sync Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,862
Ynt: Defender 3.5 v8 mi?300 tdi veya Puma mı?

ortadakı beyaz naci abının aracı dımı abı? boluda nerdeyse 90 derecelık engelı astıgında v8 dedım.. mustafa abının td5 nın akıs kestıgı yerde nacı abınınkı catır catır yurumustu cok acayıp bısey eger bunun kullanım malıyetıne katlanabılceksenız dusunnmeden v8 derım ben gunluk defender kullanıcısyım hıdrolık dıreksıyondan sonra arac cocuk oyuncagı gıbı oluyor gecıs üstünlugunuzu yada mınıbuslerın takxilerın sızden korkmasını zaten soylenmıyorum sehır ıcınde ata bınmek gıbı bırsey

Etiketler

Yanıt veren Arkadaşlara çok teşekkür ederim.Haftasonu internet ve forumda v8 ile ilgili hemen hemen tüm yazılanları okuma fırsatım oldu.Bu başlıkta yazılanlar ve daha önce yazılmış olanlar çerçevesinde tercihimi V8 den yana kullanma kararı aldım.
Motor konusunda orijinalliğinin bozulmaması ,evrak işleriyle uğraşılmayacak olması ilk tercih sebebim,daha sonra basit uygulamalarla elde edilebilecek güç,buna karşın bence çok da fazla olmayan yakıt gideri.
Tüm iş planımı ve araç araştırmamı buna göre yapacağım artık.Son olarak bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.Camiada bildiğiniz satılık V8 konusunda haber verirseniz memnun olurum.İlk tercihim 110 SW'den yana.Olmazsa diğerleri.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim

Saygılar

Görüşmeniz gereken V8'lerden biri:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-defender-orijinal-ingiliz-3-9-v8-motor-190-hp-45580276/detay/

Forumdan, sahibini ve aracı tanıyan arkadaşlarımız mevcut.

Ben 130'luk puma kullanıcısıyım ve motordan çok memnunum. Ama v8'in yerini hiçbirşey tutmaz tabiki. Sesi bile v8'i seçmek için yeterli bir bahane bence. Benim aracım 50 liralık mazotla, seri kullanımda ortalama 130 km gidiyor. Aracım 2 tonun üzerinde ve 33" lastik var. Yakıtından menunum diyebilirim. Performansı da Defender için yeterli seviyede.

53 cm uzun
110 kasa : 4599 mm (4.60) 130 kasa : 5132 mm (5.13)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-emsalsiz-gorulmeye-deger-51555863/detay/

Bunun için ne dersiniz?Uğraşmak için uygun gibi.

V8 motor bir ayrıcalıktır bence
tüketim değerleri diğer motorlara göre abartılı farklar yaratmıyor,

ben şehiriçi-dışı ort. kullanımda ort 20lt/100km LPG tüketiyorum, benzinde tecrübe edecek kadar kullanmadım açıkçası

kullanımındaki farkı burda kelimelerle anlatabiliriz belki ama en iyi tecrübe 2.5 benzinli veya düz dizel bir araç kullandıktan sonra V8 kullanmaktır.. yani yakıt sarfiyatındaki küçük fark, aldığınız keyifle gözünüze gözükmeyecektir diye düşünüyorum.

ayrıca oldukça sorunsuz ve bakım maliyetleri olarak hesaplı olduğunu düşünüyorum, ben şimdiye kadar ciddi bir sorun yaşamadım.
benim aracımda LT85 şanzıman var, sanırım dişli oranları RN380 ile aynı, asfallta ve arazide oldukça başarılı

3.9V8 motorlar gerçekten çok başarılı, ancak ben defender da bu kadar elektonik donanımı taşımaya cesaret etmem, zaten aracın karakterine de uymuyor bence.
200-300Tdi, puma ve Td5 konusunda tecrübem olmadığı için yorumsuz kalacağım

kararınız şimdiden hayırlı olsun

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-cok-temiz-range-rover-3-5-lt-v8-motor-tum-parcalari-ile-beraber-50250535/detay/

bu motor bahsi geçen V8 mi? defender a uygulanabilir mi? sağlıklı olur mu?

Bu RRC lerde kullanılan enjeksiyonlu tip motor.Defender orjinal V8 leri karbüratörlüdür. Ancak bu motor da Defender'a uyarlanabilir diye düşünüyorum.

hüseyim uygulanabilir ancak ne kadarı elektironik onu bilmek lazım bir de motor istanbulda alıp gelmek lazım yabancı forumlara bak uygulandığını göreceksin

87 range rover ın motoruymuş. nasıl kesinleştirebiliriz uyup uymayacağını. bir de buna mevcut şanzuman olmayacaktır sanırım. akslar da range rover aksı mı olacak? eğer öyle ise kaç model olması lazım. hatta difransiyelin de değişmesi gerekiyorsa (35" lastik var ya. ayna mahruti değişeceğimize uygun olan çıkma difransiyel alabiiriz,) hangi model ve hangi marka aracın difransiyelini takabiliriz.

Defender'a V8 atilacaksa, bugun icin en uygun tercih bence Disco I'de kullanilan 3.9 V8.

nkurtkaya' Alıntı:
Defender'a V8 atilacaksa, bugun icin en uygun tercih bence Disco I'de kullanilan 3.9 V8.
nejat abi bizim de en büyük sıkıntımız burda kaynaklanıyor zaten 3.5 v8 defender motorlar bir şekilde bulunabiliyor ancak 3.9 dısko bulmak zor gibi görünüyor

Bir birinden değerli bilgiler için tüm arkadaşlara teşekkür ederim ....Bizlerde tecrübelerinizden faydalanacağız...çok sağolun...Hoşçakalın..

foremost' Alıntı:
nejat abi bizim de en büyük sıkıntımız burda kaynaklanıyor zaten 3.5 v8 defender motorlar bir şekilde bulunabiliyor ancak 3.9 dısko bulmak zor gibi görünüyor

Sakalli ustamiza sor, o bulur.