Ynt: Defender 3500cc Karburatörlü V8 Hakkında Bilgi
eren kardeşim
aracın muhtemelen son sahibi olursun, kullandıktan sonra satmak istersen satabilirsen zarar edersin...
harcadığın paranın karşılığını aracı satarken alabilmeyi düşünme bile...
yakıt tüketimi diğer modellere göre yüksektir, motorun teknolojisi eskidir... devletimiz senden diğerlerine göre daha faza vergi alır...
su geçişlerinde aracın bujilerini distribütörünü ıslatmamaya özen göstermekte fayda var... vd40 araçta olmazsa olmazlardan...
kimilerine göre yeni jenerasyon dizeller neredeyse V8 lerle kafa kafaya "gider" hatta daha iyidirler...
+++
eğer bütün bu saydıklarıma boşver diyorsan o zaman motorunu ve yürüyen aksamını elden geçirttikten sonra çok keyifli bir aracın olur... aks kesmekten falan korkma, kesersen kesersin nedir yani... milletin debelendiği yerlerde zorlanmadan yürür geçersin motordaki güç herzaman kendini gösterir...
dizel araçlarda genelde 4-5000 devirde güç biterken senin daha kullanacak 1000-1500 devrin vardır.. motora modifikasyon yapmak istersen seçeneklerin dizellere göre daha fazladır...motorun sıfırlanma ve parça maliyeti yeni jenerasyon dizellere göre daha düşüktür...
son olarakta aracı kulanırken nedensiz bir mutluluk duyar ve kendi kendine gülümsersin... V8 göze ve kulağa hitap eder...
ben defendere 3.9 discovery motoru taktım, 235/85/16 lastik - lt77 manuel şanzıman ve 1,22 arazi oranı ile problemsiz kullanıyorum
" benim gibi olursun" dan kastım seneye motor ne olur, ne ebat lastik takılır, difransiyel, arazi oranları ne olur bilinmez...
kolay gelsin
naci