Defender 4x4 camper

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğasever Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,701
D

doğasever

Ziyaretçi
Herkese selamlar.Uzun süredir siteye üyeyim yeni yeni msj yazmaya başladım şimdiye kadar sadece okuyordum.İstanbulda öğretmenlik yapıyorum.Doğaya tutkum karadenizde doğmamdan geliyor şehir hayatında uzaklaşmak ve uzun gezilerimde kullanmak için(gittiğim yerlerde de doğa gezileri planlıyorum)bir camper yapmak istiyorum.İstanbulda yaşıyorum ve aracı günlük kullanmayı düşünmüyorum sadece haftasonu gezileri için olur.Neden bu bölüme başlık açtım derseniz siz defenter kullanıcılarına mümkün olup olmadığını sormak düşüncelerinizi almak için.Türkiyede örneğe raslayamadım.Ambulans kasa olandan yapılıyor ama normak kasa defender 110 arkası koltuklar sökülüp,yalıtım yapılıp,vw westfalia projesinden esilenerek uydurmak ve diğer off road ekipmanlarıyla ve onların performansıve ağırlığını etkilemeden mümkün müdür.Ayakta durmasam da olur.Yapmak,yemek yapmak,mini bir wc banyo da, projeyi kendim şekillendirmeyi düşünüyorum .Yurt dışında yapılan projeler var.Daha çok afrika safarilerinde kullanılanlar tavan için açılan vs yapılmış.Toplanmış bir araç ve arka kısmını da ben toplamayı düşünüyorum 30bin gibi bir bütçem var.Ne dersiniz nekadar mantıklı ve mümkün.Defender doğru araç mı,yakıt fena değil,parça bulunabiliyor,alan m3 iyi.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Defender 4x4 camper

Merhaba,

Sahibinden'de, bir VW Bus ilanında ( ilanı bulamadım şimdi ), Antalya veya Alanya taraflarında standart araçlara Westfalia kalıpları ile karavan uygulaması yaptığını belirten bir satıcı vardı. Sahibinden'de, karavanlar bölümünde, motokaravan'lardan VW'ları incelerseniz, bahsettiğim ilanı kaldırılmadı ise bulursunuz. Ambulans kasa Defender'dan çevrilmiş karavan uygulamaları çok gördüm ama yurtdışında görülen '' Dome'' tavan tabir edilen karavan burada yapan, kullanan var mıdır bilmiyorum.

Konu ile ilgili birkaç resim ekleyebilirim. En alttaki sarı Defender 130.

İyi çalışmalar,

Barış

defender_camper03.jpg

defender_camper04.jpg

defender_camper02.jpg

defender_camper05.jpg

defender130_camper02.jpg

Defenderdan çevirme karavan uygulamalarını Türkiyede mi gördünüz ben bulamadım.Eklediğiniz resimlerdeki gibi benim düşüncem de. Tavan olmasa da içini yaptırmak asıl düşüncem.Ama defenderı daha çok offroad amaçlı kullanıyorlar Türkiyede. Uzun yol için kullanılabilecek olanlarının modelinin yüksek olması gerekir onlar da pahalı biliyorsunuz.20-25 civarına toplanmış bir araç bulup yaptırmayı düşünmekteyim ama onun da uzun yola gelmemesi,fazla sorun çıkarması ihtimali beni düşündürüyor.Defender pickup arkasına kasa uygulaması,Normal hilux ya da diğer pickuplar arkaya kasa uygulayıp 2. kabinle birleştirme.Defender 110 arkası uygulaması gibi fikirler arasında gidip geliyorum.Ya da bu işi hangi araç görecekse.Ölçütüm 4x4 olması,sağlam olması,arazi persormansı,uygun parça,hakkını veren yakıt değerleri.Lüx kaygım yok sadece yolda bırakması ve de çok sık arıza çıkarması ilgi bakım istemesi durumları beni düşündürüyor.

Merhaba Doğasever,

Bahsettiğin tür bir karavan yapmak ve böyle bir 4x4 araç ile uzun yol katetmek konusunda ne kadar araştırma yaptın, bilmiyorum. Dünya genelinde, 4x4 araçlar ile çok uzun yolculuklarda genelde: Toyota yada Land Rover araçlar tercih ediliyor. Benim bildiğim kadarı ile: Toyota'lar çok çok zor arıza yapıyor ama arızalandığında sahibini üzüyor ( parça-servis-maliyet konusunda ). Land Rover'lar ( Defender ) Toyota'ya nazaran daha fazla arıza yapıyor fakat en kırsal alanda bile çok basit bir teknolojisi olduğu için tamiri çok daha basit - hızlı ve ucuz oluyor. Bu bilgiler, internetten bu işe girişmiş kişilerin paylaştıkları bilgiler ( Google'da: Trans America - Trans Africa...vb. aradığında bulacağın, insanların hangi marka ve modeli seçtiğini paylaştıkları bilgiler ). Bu teknik detaylar dışında: Toyota mı / Land Rover mı tercihi tamamen senin bütçen ve marka sevgin ile alakalı.

Ben hayatımda, 4x4 karavan bir araç ile uzun soluklu - kamplı bir rota geçmedim. Bu konu hakkında internetten öğrendiğim bilgilerdir yazdıklarım. Sahibinden.com'da Defender Ambulans kasadan karavana çevrilmiş birçok satılık araç var. Sahibinden.com'u bir incelemen lazım.

Yazdıklarından, konu hakkında henüz genel bilgi ediniyormuşsun gibi geldi. Google'dan konu hakkında çok fazla bilgi edinebilirsin, insanların araç hazırlama süreçleri - pratik önerileri - ekipman/donanım listeleri...vb. ). Hatta bazı siteler, fotoğraflı ve malzeme bilgili, detaylı karavan planları sunmakta. Ayrıca, Gezenbilir, Karavan bölümünde de çokça bilgi bulabilirsin.

Kolay gelsin,

Barış

Yukarıda bahsettiğim, Volkswagen minibusler için Westfalia tavan uygulamasını yaptığını belirten kişinin ilanı.
Tavanı polyesterden imal ettiğini belirtiyor. Ölçüler tamamen farklı ama kalıpta ölçü değişikliği yapabilirler belki. Gelişmeleri de bu başlıkta paylaşırsanız, konu ile ilgilenenler bilgi sahibi olurlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1969-model-westfalia-tipi-volkswagen-karavan-60704069/detay/

Tavan fiyatı uygunmuş normal fiyatlar 2500tl civarı biliyorum.Murat bey acaba bu konuştuğunuz usta araç içini de yapıyor mu karavan firmasına yaptırmayı düşünmüyorum belirli planlar çerçevesinde izolasyon,dolaplar ve diğer gerekli olan ekipmanı toparlamayı düşünüyorum ocak gibi aracı alıp sonra da içini şekillendirmeye başlıycam inşallah...

doğasever' Alıntı:
Tavan fiyatı uygunmuş normal fiyatlar 2500tl civarı biliyorum.Murat bey acaba bu konuştuğunuz usta araç içini de yapıyor mu karavan firmasına yaptırmayı düşünmüyorum belirli planlar çerçevesinde izolasyon,dolaplar ve diğer gerekli olan ekipmanı toparlamayı düşünüyorum ocak gibi aracı alıp sonra da içini şekillendirmeye başlıycam inşallah...
evet,adam yüzlerce karavan iç dizaynı yapmış,bende hem tavanı hemde içini ona yaptıracağım,paragöz değil en azından ve şöyle diyor, 'yaptığım işi önce ben beğenmeliyim,yoksa yapmam'
büyük karavan firmaları çok paragöz,niyetleri soymak

Murat bey nerelisiniz 74 gördüm de.Deneyimlerinizden faydalanıp yararlanmak isterim karavanı benden önce yaptırısanız.

eskişehirdeyim,yaptırınca buradan fotoğrafları paylaşırım,defenderde tavan açılır kapanır olmazsa içinde ayakta duramazsınız,ben o yüzden bu arayışa girdim,birde becerebilirsem türkiyede belkide ilk olacak westfalia tavan defender,ben şu yeşil olanı tuttum arka tarafı kalkan,mutfak bölümü ve üst-baş değiştirmek için bu tavan şart,ayrıca çok havalı ve tarz bi araç olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR