Ynt: Defender 4x4 camper
Merhaba Doğasever,
Bahsettiğin tür bir karavan yapmak ve böyle bir 4x4 araç ile uzun yol katetmek konusunda ne kadar araştırma yaptın, bilmiyorum. Dünya genelinde, 4x4 araçlar ile çok uzun yolculuklarda genelde: Toyota yada Land Rover araçlar tercih ediliyor. Benim bildiğim kadarı ile: Toyota'lar çok çok zor arıza yapıyor ama arızalandığında sahibini üzüyor ( parça-servis-maliyet konusunda ). Land Rover'lar ( Defender ) Toyota'ya nazaran daha fazla arıza yapıyor fakat en kırsal alanda bile çok basit bir teknolojisi olduğu için tamiri çok daha basit - hızlı ve ucuz oluyor. Bu bilgiler, internetten bu işe girişmiş kişilerin paylaştıkları bilgiler ( Google'da: Trans America - Trans Africa...vb. aradığında bulacağın, insanların hangi marka ve modeli seçtiğini paylaştıkları bilgiler ). Bu teknik detaylar dışında: Toyota mı / Land Rover mı tercihi tamamen senin bütçen ve marka sevgin ile alakalı.
Ben hayatımda, 4x4 karavan bir araç ile uzun soluklu - kamplı bir rota geçmedim. Bu konu hakkında internetten öğrendiğim bilgilerdir yazdıklarım. Sahibinden.com'da Defender Ambulans kasadan karavana çevrilmiş birçok satılık araç var. Sahibinden.com'u bir incelemen lazım.
Yazdıklarından, konu hakkında henüz genel bilgi ediniyormuşsun gibi geldi. Google'dan konu hakkında çok fazla bilgi edinebilirsin, insanların araç hazırlama süreçleri - pratik önerileri - ekipman/donanım listeleri...vb. ). Hatta bazı siteler, fotoğraflı ve malzeme bilgili, detaylı karavan planları sunmakta. Ayrıca, Gezenbilir, Karavan bölümünde de çokça bilgi bulabilirsin.
Kolay gelsin,
Barış