Benden size tavsiye, standart bir V8 3.5 alın. Bu motoru modifiye etmek sonradan bir 3.9 veya 4.0 takmaktan çok daha kolay ve ucuzdur. Bu motor Ingiltere de birçok arabada kullanılmış olup modifikasyon yöntem ve parçaları bulunmaktadır. Motor teorik olarak (pratikte de yapılmıştır) 220 bg'e kadar çıkar. Bununla birlikte standard gücü olan 134-136 bg ile zaten ihtiyacınız olan tüm güce sahipsiniz. Bununla birlikte ciddi bir yakıt giderine hazır olun. 100km'de en az 20lt yakacaktır. Ben 3 ay birçok ayar ile oynayıp daha aşağı çekemedim. Hatta motor bile tamamen sıfırlandı, sarfiyat aynı.
Weber yada Edelbrock karbüratör ile kayda değer bir tork ve güç artışı alabilirsiniz ama sarfiyatınızda biraz daha artacaktır.
Bu motor 35" lastiği çevirir ama Naci Beyin arabası kadar atik olmayacaktır. Etrafta 3,5 V8 15-17 tl cıvarında oldukça dökük bir araba bulabilirsiniz. Bu arabayı binilebilir hale getirmek için yaklaşık 10 tl daha harcarsınız. Bunun üzerinde harcayacağınız para tamamen keyfinize göredir. Arabaya 35" veya daha büyük lastik takmak için yürüyen aksam üzerinde daha da fazla para harcamanız gerekcek ve arabanızın otoyol performansı ve konforu ciddi şekilde düşecektir. V8 Defender dan evvel 37" Mudzilla lastikli bir CJ7 kullanıyordum ve bence 35" ten büyük lastikli araçların trafiğe çikması diğer araçlar için tehlike oluşturuyor.
Doğru arabayı bulup toplamanıza Hüseyin Usta yardımcı olabilir.
Kolay gelsin.
Metin