Ynt: Defender alımı için yardım...
deff g4' Alıntı:
Arkadaslar,
Bende bır deffender meraklısı olarak sıtenızden baya bır bılgı edındım.
Bugun satın almak ıcın kullandıgım def duz dızel kendınce bır guce sahıptı.
ancak asıl merak ettıgım konu normal yollarda ramplarda bu kadar sıkıntı ve ızdırap cektıren arac,zorlu arazı kosullarında nasıl bır permormans sergılıcek cok merak edıyorum.
vıdeolar ızledım bırcok ancak duz dızel vıdeosu pek bulamadım tdı lar hatta chıplı falanlardı..
sonucta asfaltın rapmasında zorlanan agır off roadta camura bulandıgında nasıl bır performans sergıler..
saygılarımla..
Merhaba,
Land Rover ve Defender avukatligi seklinde size cevap veriyor gibi algilamanizi istemem
Dusunceniz ile ilgili sunu soyleyebilirim;
Arazi araclarinda, asfalt kullanimi ile arazi kullanimi arasinda; aracin uretim sebebi nedeni ile ciddi farklar vardir. Malumunuz uzere bu araclar, asfalt performansi icin uretilmemislerdir. Asfaltta asla normal otomobil performansi sergileyemezler ( istisna modeller ve son donem trendi olan Crossover araclar haric ). 2,5 duz dizel motorlu Defender'lar cok uzun yillar dunyanin her tarafinda ve her kosulda kullanilmis ve gunumuzde kullanilmaktadirlar.
2,5 duz dizel Defender'larin yol kullanimlarinda, rampalarda yigilmalari, sanzuman-disli oranlarindan kaynaklanir ve arazide tam tersi bir durum sozkonusudur ( asfalt rampada 50km\h - camurda 100km\h demiyorum tabi ;D).
Turbo motorlu Defender'lar, duz dizel modellere gore cok daha yeni motor teknolojisine sahip olduklarindan dolayi; yukarida bahsi gecen: son surat - ara hizlanmalar - rampalarda yigilma sorunlari turbo motorlu Defender'larda bulunmamaktadir. Bu durum da zaten turbo motorlu Defender'larin fiyatlarina yansimaktadir.
Defender tutkusu olan birinin: butcesi dahilinde, bir turbo Defender modeli satin almasi en dogru harekettir ama 2,5 duz dizel Defender turbosu olmadigi icin is gormez gibi bir sonuca varmamiz cok yanlis olur. Turbo modeller, motor - cekis anlaminda cok guclu ve seri araclardir. 2,5 duz dizel motorlar asla turbo modeller ile kiyaslanamaz ama arazi kullanimlarinda, kullanicisini uzmez-utandirmaz
Kendi dusuncelerimdir, hayalinizdeki Defender'a kavusmanizi dilerim.
Baris