Defender'e disco1 jantı uyması için araya spacer takılması gerekebilir ve ayriyekten bijon somunları aliminyum jant somunlari ile değiştirmek gerekir tabiki aliminyum janttan bahsediyorsak normal sac jant ise sorun yok bire bir uyarforemost' Alıntı:Nejat abi snorker için verdiğin bilgiler işime yarayacak sağolasın şimdi ben dısko 1 jantı buldum ancak bunlar bujanla berabermi olur yoksa defendira uygun halemi getireceğim bunları sannırım defenderin bijonları somun şeklinde bunula ilgili bilgin varmı saygılar
7.50x16x12 ÖSKA KNK 28 bu lastiğe tavsiye edilen jant 5,5" (orjinal defender jantı) dır ama disco1 jantı 7" dir bu sebeple lastikler yanak yapar arazide çok dikkat etmeniz gerekirforemost' Alıntı:Nejat abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim çok işime yarayacak birde aracıma jant takmak istiyorum dısko 1 jatları ve range rover klasık jantları uyumlu deniyor ne kadar dogru acaba abi benim lastık ölçülerim 7.50x16x12 ÖSKA KNK 28 kar tıpı bu ölçulere ve bijonlara kıa sorenta çelik jantıda uyumlu olurmu teşekkürler saygılar
foremost' Alıntı:yunus bey ben disko jantından vaz geçtım sanırım bmw jantlarıda varmış ölçüleri şöyle 5x120 16 inç bunlarda sac jantlar bir yerde buldum acaba bunlar uyumlu olurmu yoksa orjınal jantları kalsın üstünde şimdilik
http://www.sahibinden.com/e36_fabrika_janti_siyah_5_120-81WQQaXQQ20850757WQQpXQQdisplayitem
bu janta bir bakarmisiniz
foremost' Alıntı:yok abi 4 adet için o fiyat
foremost' Alıntı:Nejat abi defenderin orjınal jantlarıda var sanırım bunlar yeni versiyonlar
Ben de otomatik range rover classic sahibiyim. L ile 1'inci vitesi kullanıdğınızda otomatik araçta aynı yeni land rover'lardaki hill descent control gibi bir etki elde ediyorsunuz. Geçen ay yoğun kar yağışı olduğunda kartepe'ye gitmiştim. İnişte L Diff-Lock ve otomatik viteste 1 ile indim. Hiç bir şey yapmanıza gerek kalmıyor ne gaz ne fren araç kendi kendine sabit hızda iniyor zaten.debarande' Alıntı:Teşekkürederim Nejat bey, benim karıştırdığım tam da buymuş, arazi L durumu ile 1. vitese de L denmesi. İlk defa otomatik vites kullanıyorum ve acemiliğim bundan. Teşekkürler tekrar.
Bu jantlar yeni versiyon değil sadece 130" defenderlerin jantıdır ama diğerlerinede uyarforemost' Alıntı:Nejat abi defenderin orjınal jantlarıda var sanırım bunlar yeni versiyonlar
foremost' Alıntı:Nejat abi benim defender 1 ci ve 2 ci vireslerde vurma yapıyor bu benim normal araç kullanırkenki debriyaj kaldırma ölçümdenmi yapıyor çünkü bebrijadan erken çekmiş gibi bir his doguyor içime araba kendini öne itiyor ve bir vurultu yapıyor bu her 1 ve 2 viteslerde tekrarlıyor ama aynı debrıyaj diyer seviyelerinde bir problem yok debriyaj zaten çok sert alt ve üst merkez değişti ancak bir yumuşama olmadı ustam düzelir diyor ama ben artık onun ustalıgındanda şupeliyim debriyajın sertliğinden tam olarak ayarlıyamıyorum çok yavaş ve ölçerek ve gaz fazla vererek ancak vurma yapmadan kalkabiliyorum birde dif-lok yapmadan direk L ye H den geçilebilirmi bu konuda bilgin varsa
ve paylaşırsan çok sevinirim bu arada adanada halen bir usta bulamadım saygılar