Defender Çalışmama Sorunu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgakıran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,647

dalgakıran

All we are is dust in the WıND ............
Yer
Marmaris
Slm arkadaşlar 2 adet defender sahibiyim. İki araçdada aynı sorun var!!! Motor soğuk iken tek marşda alıyor ama 15-20 dk kullanımdan sonra tekrar çalıstırmak istediğimde uzun uzun marşa basmam gerekiyor 4-5 denemeden sonra ancak calısıyo bu arada araçlar benzinli ve lpg yok
Arabaların buji-platinleri yeni degişti ... yardımlarınızı bekliyorum tesekkurler....

Etiketler
Ynt: Defender Çalışmama Sorunu ?..

Karbüratör kapışlarını kontrol edin.meksefe ve kablosunu da şase yapıyor olabilir.

Distribütor buji/ distribütor coil , arasındaki kabloları kontrol edin. Eğer yeni model pahalı kömürlü Buji kablolarından sa içleri bakır olan eski model kablolarla değiştirin. Yeni model Kömürlü kablolar ilk alındıklarında daha iyi iletken iken ömürleri dolduğunda sizin bahsettiğiniz benzer sorunlara sebep olabilirler. Buji kablolarını bir değiştirip test edin. saygılar. HakanY.

Sonuç aldı iseniz bi zahmet bizimlede paylaşırsanız,aynı durum başına gelen arkadaşlar kazınıp durmasın.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim Bu hafta sonu aracı komple bakıma alıyorum konu ile ilgili bütün gelişmeleri ve diğer olayları çözümleri ile sizlere aktarıcam
Saygılar Halit ENGİN

merhaba:
konuya çok vakıf değilim ama siz tamir ettirip sonucunu buraya yazmadan önce benim başıma gelen eski bir olay vardı onu söylemek istiyorum. eski bir ustaya eski model bir otomobilimin aynen sizinki gibi bir şikayetinden bahsetmiştim o da bana: araç kısa bir süre çalışıp stop edildiğinde dışarının soğuk havası ile motordan etkilenen karbüratörde sıcak-soğuk karşılaşmasından dolayı nemlenme olur ve bu nem damlacık halinde yakıta karışır. haliyle zor çalışacaktır demişti. bir sebebi de sanki fazla yakıt pompalanmasından dolayı motor boğulması olabilir gibi geliyor ama bu sadece bir tahmin. ustanızın nasıl tamir ettiğini merak ediyorum, gerçekten başka başka araçlarda da bu sorun olabiliyor. eğer bu hafta tamir ettirirseniz bir süre denedikten sonra kanaatinizi bekliyoruz.

Slm arkadaşlar komuyla ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkürler!!! Geç cevap içinde özür dilerim, işlerin yoğunluğundan ancak vakit bulabiliyorum!!!!
Evet arızayı çözdük karbüratör komple sökülüp temizlenip yeniden ayar yapıldı su an bir sorun yok. ben pek karbürötörün sökülüp kurcalanmasından yana değilim malum ayar
tutturmak pek kolay değil!!!Ama gerekiyormuş. Bu arada performasda hissedilir bir artışda oldu. Siteye birkaç resim ekliycem
Saygılar....

Resimler için link
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42907.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Geri