defender Detroit diff.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oziiron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,806

oziiron

Kamp II
Yer
bursa
aracımıza ön ve arkaya diff lock kilit takmayı düşünüyoruz acaba kullanan arkadaşlarımız hangi markayı tavsiye edersiniz birde sadece öne yada arkaya takılsa nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum

Etiketler
Ynt: defender Detroit diff.

forumu 8 aydır incleyen biri olarak bildiğim kadarıyla öncelikle arka tarafa almakta fayda var. birde tam olarak düşündüğünüz model ve fiyatlarını yazarsanız, bilgili abilerimiz yazacaktır. benim araçta örneğin aldığımda eski sahibi otokar kayseride arka difransiyele sürekli kilit taktırdğını 800 TL civarı bir para verdğini söylemişti.

Selamlar ;

Aşağıdakileri araştırabilirsiniz..Tabi diferansiyelinizin freze sayısı da önemli bu araştırmada..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-arb-a-r-b-havali-kilit-24-frezeli-rover-ba-205a/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-detroit-diff-locker-kilit-rover-24-freze-ba-207a/detay

Saygılar

Cenk

havalı düşünmüyorum problem cıkartır diye otomatik kilit sistemi olsa daha iyi olurmu acaba

oziiron' Alıntı:
havalı düşünmüyorum problem cıkartır diye otomatik kilit sistemi olsa daha iyi olurmu acaba
Diff.kilit konusu fabrikasyon olarak üstünde Diff.kilit olmayan hemen tüm marka araçlar için önemli bir karar ve tercih konusu.. ve kolay kararlar değil. Benim Defender 110 da benden önce arka Diff.e takılmış limited slip ( %70 ) kilit vardı 1 yıla yakın sorunsuz ve oldukça faydalanarak kullandıktan sonra ard arda her iki aksı kesip kilitde hasar görünce tekrar taktırmadım.Gerçekten Orjinal olup tadilat görmemiş aks larınız (freze sıyırıp kaynakla tamirat yapılmış veya yan sanayii aks lar taktırmak gibi ) varsa bu tip mekanik otomatik kilitler takabilirsiniz tersi durumda aksları kesip sonra benim yaşadığım gibi şanslıysanız orta kilit sayesinde tamircinize kadar 4x2 olarak gidebilirsiniz ... :smiley:
Çok ağır Off road yapmıyor bile olsanız en az 1 aks ta Diff.kilit olması arazide çok faydalı ..ayrıca güven veriyor özellikle tek başınıza çıkmak zorunda olduğunuz arazi şartlarında.
Kilit tipine gelince mekanik tipin en az 2 katı maliyeti olan havalı tip (en çok bilinen marka ARB ) bilinçli kullanıldığında hem kısmen aksları korumak hemde %100 kilit olması nedeniyle tercih ediliyor..
Yinede ön yada arka aks diff.kilitleri Defenderlarda fabrikasyon olmadığından herzaman ağır şartlarda kullanıldığında sorun çıkartması muhtemeldir .. maliyeti kadar ... ne kadar gerekli olduğunu ancak kullanıcı kendisi tercih etmeli ..
keyifli paylaşımlar dilerim..

Ertuğrul bey çok teşekkürler vermiş olduğunuz bilgiler için her zaman dediğiniz gibi çok kişi araziye gidilmiyor tek başımıza çıktığımızda bizi yolda bırak maması için mecbur taktır malıyım onun için mekanik yani akıllı kilit sistemi olan bir dif kilidi almak istiyorum

Bende Defenderimde üc yıldan beri ön ve arka detroit marka kilit kullanıyorum . tek yaptıgım masraf yag masrafı ve son derecede memnunum.

acaba nerden aldığınızı ve ne marka olduğunu söyler misiniz bende allayım

hüma oto dan alınmıştır. ön arka gayet saglıklı bir sistem

teşekkür ederim human otoya sordum şuan ellerinde sadece ön varmış bir iki hafta içinde arkada gelicekmiş gelince alıcaz kısmetse

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR