Defender Diferansiyelleri Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gakyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,979

gakyildiz

Kamp II
Yer
istanbul
Merhaba, defenderlarda kaç model diferansiyel kullanılmakta, ben salisbury ve rover olarak iki modele rastladım,24 freze ve 10 freze ayrımı hariç.
Bu farklılığı nasıl ayırt edebiliriz?
Şimdiden ilginize teşekkürler.
Gökhan

Etiketler
Ynt: Defender Diferansiyelleri Hakkında

Gökhan bey,

Salisbury sadece Defender 110 ve 130'da çıkar, ve Rover dif'e göre daha büyüktür. Series'larda da 109'un arkasında çıkar. Özel yapım ağır yük 110'larda önde de kullanılmıştır. Salisbury dif, Rover dif'e göre daha dayanıklıdır.

Engin Bey ;

Selamlar ..Umarım iyisinizdir ..Benim arka diff'den hoş sesler gelmiyor ;D ;D O yüzden ilgimi çekti bu konu..Salisbury Diff.'leri Türkiye'de bulabiliyormuyuz ? Kayalar ya da Huma satıyor mu ?

Saygılar

Cenk

sormanızda fayda var. sıfırı pek de ucuz olmasa gerek. İvedik'teki hurdalıktan belki işinize yarayacak birşeyler çıkabilir.

Gökhan beye çok teşekkür ederim, önemli bir konu açmış, bu konuyu tamamen aydınlatmadan bırakmayalım . Aracımızdaki diff. lerin hangisi olduğunu nasıl anlarız ? Sakın kimse ustasına sorun demesin , söküp takan usta bile konudan tam haberdar değil .Forumumuzun ve üstadların kıymatini bilelim.

Nevzat Bey ;

Görsel olarak ayırabilmenize yardımcı olacak bir görselim var..Engin Bey'de gerekli açıklamaları yapmıştı zaten..Salisbury Dif'ler ebat olarak daha büyük ve ağır hizmet anlamında daha dayanıklı modellerdir.

http://holdenpaedia.oldholden.com/Salisbury_Differential

Saygılar

Cenk

Diff_Diffs.jpg

merhaba

elimde bir adet diferansiyel var , yurtdisindan gelme .yukaridaki resime gore rover.engin abi resimlerini gormustu , on mu arka mi hatirlamiyorum.ihtiyaci olan olursa satilik.yorum ve bilgiler ilan bolumunde yedek parca ve aksesuvar alt konusunda defender icin komple deferansiyel konu basliginda
linki

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58696.0

ndogru' Alıntı:
Sakın kimse ustasına sorun demesin , söküp takan usta bile konudan tam haberdar değil .Forumumuzun ve üstadların kıymatini bilelim.

ben öğrettim abi :smiley:

nordic1903' Alıntı:
Nevzat Bey ;

Görsel olarak ayırabilmenize yardımcı olacak bir görselim var..Engin Bey'de gerekli açıklamaları yapmıştı zaten..Salisbury Dif'ler ebat olarak daha büyük ve ağır hizmet anlamında daha dayanıklı modellerdir.

Saygılar

Cenk
Çok teşekkür ederim , bende iki defender var ikisinin de arka defarnsiyelleri resimdeki büyük gibi hatta şöyle söyleyeyim ,bunlar aynı 250 lik dodge arka diff. gibi contası bile birebir uyuyor.Extra olduklarını sanmıyorum resimde arka-ön diff gösterimi olmasın?

Ön defe askeriyedeki akreplerin defransiyelini takanlar var. Yenimahalle hurdacılarda var fiyat 2500 tl :S

sordğum vatandaşda da sıkıntı olabilir çıkma kapı sormuştum boş ( ezik ve paslı) onada 300 tl demişti

Durun tahmin edeyim ;D ;D Ya Nasip Ekrem ...Bu fiyatlar ancak onda olabilir..

Aracımı ilk aldığımda arka tampon için U Tamponları soruşturuyorum...Gaye Otomotive sordum tanesi 35 TL dediler..Ben de uyanığım ya :smiley: Çıkması daha ucuz olur diye Ya Nasip Ekrem Bey'i arattırdım..Çiftine 120 TL fiyat biçmez mi ;D ;D ;D ;D

Hala almadım:smiley: etkisi geçmediğinden olsa gerek..

nordic1903' Alıntı:
Nevzat Bey ;

Saygılar

Cenk

Şimdi bizim araçta ne var kafam karıştı :'( sanırım Salisbury difler 4 disk fren araçlarda oluyor bizim arka dif bu tip sanırsam..

30i9ydz.jpg

mu7y' Alıntı:
Şimdi bizim araçta ne var kafam karıştı :'( sanırım Salisbury difler 4 disk fren araçlarda oluyor bizim arka dif bu tip sanırsam..

30i9ydz.jpg

Yukarıdaki resimlere bakınca sizinki salisbury olması lazım.
zaten tüm defender 110 larda sailsbury arka diff. olması lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,821
Kaydolan Son Üyemiz
tolgaozer1905

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR