Defender Göğüsün Yolcu Bölümünden Su Alıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,402
Ynt: Defender Göğüsün Yolcu Bölümünden Su Alıyor

Alper bey bu bilgiler gerçekten çok faydalı oldu sanırım buradaki arkadaşlara bayağı faydası olmuştur teşekkürler saygılar

Etiketler

foremost' Alıntı:
Alper bey bu bilgiler gerçekten çok faydalı oldu sanırım buradaki arkadaşlara bayağı faydası olmuştur teşekkürler saygılar
Rica ederim. Bu döküman 35 sayfa ve defenderda tüm noktalardaki olası su kaçakları için ne yapılması gerektiğini anlatıyor.
İsmi şu şekilde:
Land_Rover_Defender_Water_Ingress_Manual.pdf

google da arayarak bulmak mümkün.

Bu arada Nordic1903 için şöyle söyleyeyim bu kaynak sadece su alma konusu ile ilgili bir düzeltme servis kataloğu. Enteresan ama üretici tüm hataları tespit ederek ne yapılması gerektiğini anlatan bir yayın çıkarmış. Kapağı şöyle :

[attachment=1]
Saygılar

su2.jpg

alper5005' Alıntı:
Rica ederim. Bu döküman 35 sayfa ve defenderda tüm noktalardaki olası su kaçakları için ne yapılması gerektiğini anlatıyor.
İsmi şu şekilde:
Bu arada Nordic1903 için şöyle söyleyeyim bu kaynak sadece su alma konusu ile ilgili bir düzeltme servis kataloğu. Enteresan ama üretici tüm hataları tespit ederek ne yapılması gerektiğini anlatan bir yayın çıkarmış. Kapağı şöyle :
Saygılar
Alper bey tsk'ler bende indirdim bulunsun .. :smiley:

Selam Ertuğrul abi.. indirdiğine sevindim. Bayramhacının tadı hala damağımda :smiley:

Buyrun arkadaslar burdan indirebilirsiniz....alper bey'e teşşekürler...

Defender Water Ingress Manual

http://www.scribd.com/document_downloads/direct/17833628?extension=pdf&ft=1277984682&lt=1277988292&uahk=AWZJ5yAMs6BKkp91hXdVl75AlhQ

Arkadaşlar yeniden merhaba aracımdaki su problemi halen çözülmemiştiki geçen akşam şiddetli yağmurda aracımda mahsur kaldım ve yerinde tatbik ettim su gelen noktayı buldum söför mahalınde tam hareketli menteşe den geliyor hemde dere gibi bu nasıl önlenir bu konuda bir fikri olan arkadaşlar bana yardımcı olsun teşekkür ederim

Herkese Merhaba,

Land Rover'ın böyle bir dökümanından haberim yoktu, ben de indirdim.
Dökümanda belirtilen tüm noktalara, gerekli müdahaleyi yapacağım.

Katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Barış

alper5005' Alıntı:
Merhaba Foremost,
Defenderlarda su almaya problemi ile ilgili özel bir fabrika yayını mevcut. PDF siteye nasıl döküman olarak konur bilmiyorum ama sizin problemin nasıl giderilmesi gerektiği orada bir bölüm olarak konulmuş. Onu kesip yapıştırdım. Özetle menteşeleri içeriden gevşetip şekilde görüldüğü üzere bu kısmı conta silikon ile silikonlamak gerekiyor.

[attachment=1]

aynı problem bende de vardı

teşekkür ederim ben de:smiley:

arkadaşlar su alan bölge bende işaretlediğim bölge [attachment=1]

IMG_3245.jpg

camdan alma ihtimali var mı?
bende tam gösterge paneli hizasından paspasa damladığını görüyorum alt kısımdan sağlam yağmurda?

mühtemelen camın dışındaki düz lastığın bittiği bölümden içeri alıyor arayı bir şekilde kesersek silikon gibi bir nebze keseriz diye düşünüyorum

İşaretlediginiz yerden su alması bir tek şekilde mümkün,
Daha yukarda ön camınızın katlanma menteşelerinin(aslında kullanılmayan)bulundugu yerden'ki burada cam kasası ile gövdeyi birleştiren 1 cm'lik bir boşluk var bu boşlugun ön tarafı ön camın altını boydan boya geçen tek parça görünümlü(aslında üç parçadır) bir yagmur olugudur bu olugun kapı köşesindeki boşluktan giren su kapı toz lastiginin altından buldugu boşluktan araç içine giriyor,
Çözümü toz lastiginiz eger saglamsa yerinden çıkartıp altına birikmiş toz çamur vs vs leri temizleyip silikon mastikle kaportaya geçen yuvayı aşırıya kaçmadan doldurup bir pense ile tatlı sıkı geçecek şekilde sıkmaktan ibaret.

alper5005' Alıntı:
İsmi şu şekilde:

[attachment=1]
Saygılar

Alper Bey,
Tesekkurler, cok faydali bir paylasim... :smiley:

CEM50' Alıntı:
Ön camın her iki yanında bulunan aslında ön camın yatırılması için yapılmış olan menteşelerin iç kısmında yani ön camın önündeki su kanalında drenaj geçişleri var su kanalı tek parça olmadıgından bu kanallar tıkandıgında ek yerlerinden gögüs sacına dogru su hareketi olur ve ne yazıkki türkiyede üretilen defenderlerda gögüs sacının çürümesinin sebebi budur.

benim problemim aynen buymuş
demin tak etti canıma, az kaldı camcıya götürüp camı söktürecektim :smiley: bir bakayım dedim menteşe diplerine, aynen dediğiniz gibi tıkalıymış, su geldikçe birikyormuş o kanalda, açtım diplerini su geldiği gibi gidiyor artık kanaldan:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR