DEFENDER için acil yardım i

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan almanyalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,975

almanyalı

05325830016
Yer
İNEGÖL/BURSA
abilerim bende 95 model nivam var bunu satıp bir defender almak istiyorum arkadaşımdada 1977 model makaslı benzinli 4 kapı defender var aliminyum kasa bunu alacagım yanlız bi arkadaşım bu 77 model defender ler makaslı arazide genelde askıda kalma oranı cok yüksek 1977 modellerinde difransiyelleri cok nazik ufak bi zorlamada kutu pimini keser diyor 7 50 lastik takmak istiyorum ok 144 bide arkaya difransiyel kilidi takacam ama arkadaş pek randıman alamassın diyor kendiside 2 tane defender eskitti gene bi defenderi var valla benimde bu araca cok kanım ısıntı tam bütcemde bu na yetiyor abiler yorumlarınıza göre bu arabayı alacagım araba içime yattı arkadaş olmasaydı bu aracı aldıydım beni dag bayır gezdirirmi alimünyum kasa olması iyi mimi kötümü herkese teşekkür edrim defender kullanıcılarının tecrübelerine ihtiyacım var bende defenderci olmak istiyorum ya nasip dedik herkese teşekkür böyle bi arac beni tahmin ediyorum üzmez inşallah

Etiketler
Ynt: DEFENDER için acil yardım i

Merhaba Almanyalı,

Bahsettiğin 77 model Land Rover Seri3'tür ama ön panjuru yeni Defender takmışlardır diye anlıyorum yazdıklarından. Makaslı Land Rover'lar hakkında; sadece uzun yıllar kullanmış ve hala kullanmakta olan arkadaşlarımdan duyduğum bilgilere sahibim, hiç arazide kullanmadım.
Eğer aracın yürür aksamı, makasları bakımlı ve iyi durumda ise tüm kabiliyetlerini sergiler :smiley:

Yazdıklarından: bu aracı satın alıp, ağır araziye gireceksin diye anladım. Helezonlu Defender'lar ile makaslı Land Rover'ların kıyaslanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum kendi adıma. Helezon sistemi, Defender'a konfor ve esneklik kazandırmasına karşılık, biraz süratli olan engebeli arazide çok dezavantaj ve risk oluşturur ( yayalanma etkisi ile daha fazla zıplama riski ). Makas sistemi ise şaseye daha ölçülü bir esneklik sağlamaktadır. Lada Niva ile araziye girmiş olduğundan: ard arda ufak tümsekli düzlüklerde, hızın arttırılması durumunda aracın zıplama eğiliminin, helezonlardan dolayı sürekli artmasını kastetmek istedim.

Land Rover'larda 1980'ler öncesi kullanılmış olan makas sistemi, çok uzun yıllar dünyanın her yerinde, en zorlu koşullarda kendini kanıtlamış ve bazı alanlarda halen çalışmakta olan bir sistemdir. Makaslı bir Land Rover'da uygulayabileceğin yükseltme kitleri mevcuttur. Niva sahibi olmandan, araziye hiç de yabancı olmadığını düşünüyorum. Kaporta parçaları piyasada bulunmaktadır, çıkma parçalar da mevcuttur, yeniden sacdan basılan parçalar da mevcuttur.

Makaslı Land Rover'lar ile helezon sistemli Land Rover'ların kıyaslanmasının yanlış olduğunu düşünmekteyim. Her ikisinin de kendine özel artıları ve eksileri vardır. Makaslı Land Rove'lar hakkında benim bahsettiğim genel bilgiler haricinde forumda Series araç sahibi arkadaşlarımız mevcuttur. Kendileri ile açtıkları konu başlıkları sayesinde soru sorabilir, kullanıcı yorumlarını alabilirsin. Sana çok daha detaylı bilgiler vereceklerdir.

Önemli tavsiyem: konu başlığını '' Makaslı Defender'' diye değiştirmen, çünkü Defender yazdığında normal helezonlu Defender konusu gibi algılanmakta.
Hayırlısı olsun,

Barış

Ynt:MAKASLI DEFENDER HAKKINDA YARDIM

SUYABATZ VERMİŞ OLDUGUNUZ BİLGİLERE COK TEŞEKKÜR EDRİM LAKİN LADA NİVAYLA ARAZİDE İNANIN BENİ COK TATMİN EDİYOR LAKİN TEK SIKINTIMIZ TEK KAPI VEDE BAGAJ OLMAMASI BİZLER HAFTA SONLARI GENELDE 2 VEYA 3 GÜN ORMANDA KAMP KURUYORUZ EŞYAMIZI LADA YA ÜSTE BAGAJ YAPMAMIZA RAGMEN ZOR SIGDIRIYORUZ BU AGIR YÜKTE LADA YI ARZİDE COK HIRBALIYOR LADA YI YÜKSELTİK ARKADA KİLİT VAR ARAZİ ŞANZIMANINI AGIR DEVİR DİŞLİLERİ DAHA AGIRLA DEGİŞTİRİLDİ OFFROAD LASTİĞİ TAKILDI AYNA MAHRUTİ LERİ AGIR DEVİR OLARAK DEGİŞTİ VİNÇİ VAR LAKİN NİVANIN BİR ŞASESİ OLMADIGI İÇİN ÜSTÜNE YÜKÜ YEDİMİ ARAC COK ÇABUK YIBRANIYOR ZATEN ZARİF OLAN SİSTEMİ CABUK ARIZA YAPIYOR AMA LAND ÖYLE DEGİL BİRDE MAKAS SİSTEMİ DAHA SAGLAM GİBİ GELİYOR İÇİM BU ARACA COK ISINTI BAGAJI BİZİM İÇİN MÜSAİT BİR YÜKSELTİP LASTİK TAKIP BİRDE ARKAYA KİLİT TAKTIKMI BİZE YETER HERALDE LADA YA GÖRE NASILDIR ARAZİDE GÖRECEGİZ SELAMLAR

Merhaba,

Land Rover'ın fotoğraflarını buraya yüklerseniz, güzel olur. Fotoğraftan da olsa görmek isterim 1977 model Series'i :D
Bagaj konusunda sorun yaşamanızı çok iyi anlıyorum. Daha önceleri hep binek otomobil ile kampa giderdim. Sonra Defender satın almaya karar verdim ve bir yıl, 91 model 2.5 düz dizel Defender'ı günlük olarak hem de İstanbul trafiğinde kullandım. Hayatımda kullandığım en sağlam, en geniş bagaj hacimli araçtı. Hidrolik direksiyonu olmamasına rağmen kullanmaktan çok keyif aldığım bir araçtı.

Hakkınızda hayırlısı olsun,

Barış

merhaba selamlar,
önce mübarek ramazan bayramını sonrada zafer bayramını ktlayayım,
bende sn. almanyalı gibibir ihtiyac sahibi idim . 2 yıl önce 2.5 düz dizel 1987 model 110 SW land rover arac aldım
bu kadar mutlu ve tatminkar olacagını hayal dahi edemezdim , bilerek ve isteyerek aracı sevdikçe hedefimden fazla rakamları da harcadım
su an aracım lastik mekanık vs.. donanım olarak bence amatör bi off roadcıya göre baya baya iyi durumda , bagajı sayesinde tüm kamp malzemelerimi de rahatca dev bagajına ve tavandaki bagaja doldurabiliyorum.
sonuc olarak benzinli modeli kullanmadım ama duydugum kadarı ile benzin lpg vs... çok randımanlı değllmiş ama 2.5 düz dizeli sadece hidrolik direksiyon takviyesi ile 4 mevsim her işte kullanabilirsiniz şiiddetle tavsiye ederim
hayırlısı olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR