Defender İçin Hidrolik Direksiyon Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nailox41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,655
Ynt: defender için hidrolik direksiyon arıyorum

Özgür yanılmıyorsam 113 kasa mercedeslerin direksiyonu aynı gidersin bir acentaya orda görürüsün resimdekinin aynısı

direksiyon simidi pozısyonu hiç değişmiyor orjinal kutunun olduğu yerden sonra şaft ile devam ediyor ama çamurluğu çıkarman gerekir yoksa tadilat yapman mümkün değil hatta davlumbazıda çıkarıp yerine başka bişey uydurman gerekir
yerinde olsam hidrolik direksiyon ihtiyacım olsa mutlaka yaparım

Etiketler

kafama yattı oldu abi :smiley:

çamurluğu söktüremem, ama davlumbazı istediğimiz gibi keseriz, bitince galvanizli ince bir sactan ona göre keser perçinlerim falan orası hallolur sanırım davlumbazı kessek yeter heralde,

davlumbazı kestim diyelim,

1) boruları hortumları vs burda yaptırabilirim,
2) pompayı benim bloğa uydurmak için ayaklar vs onlar hallolur,
3) rot kolu uzun borudan tekrar yapılacak,
4) kutunun yeri belirlenecek, şaseyi yırtmasın diye vida kalın sactan altına konulacak, vida yerleri delinecek,
5) eski milin bittiği yerden bir mafsalla yeni boruya uzatılacak, kaynak işi gerekebilir galiba,

aklımıza gelenleri ekleyelim abi.

sanırım malzemeler bir araya gelse gerisi hallolacak gibi, yapamazsam İzmir'e beklerim, gazı verip kaçmak yok öyle Yunus abi ;D ;D

Bu iş benim 1 ayımı alır heralde ???

Alınık 115 kasa hidrolik direksiyon :smiley: diye ilanımı açayım,

İyi geceler Yunus abi, teşekkür ederim ilgin için

ozcour' Alıntı:
Bayadır araştırıyorum abi bu konuyu,

valla Westinghouse'tan daha çok istiyorum, sen düşün abi :smiley:

Şimdi abi ben uydurabileceğim piyasada ucuza bulabileceğim direksiyon kutusunun resmini de görmedim bilmiyorum abi ama, sen olur dersen olur, direksiyon miline çamurluğu falan kesmeden içeri kadar nasıl gider nasıl sabitlenir ve vitese doğru açılı durur heralde. Abi sence neler gerek bana, neler problem olabilir, neyi nasıl yapmalı, bulabileceğim direksiyon kutuları bunlara benzeyecek mi acaba ?

Biter de düzgün çalışırsa 10 numara olur, 2 rot başım eksilmiş olacak :smiley:
valla bi önceki landa taktım bi sıkıntı çıkmadı ama resimlerinide çekmedim açıkçası takması mazeme tedarikiyle iki gün sürüyoda o da evde taktığım için malum merkzi yerleştirdikte sonra kasna hortum yaptırmak için sanayiye gitmek lazım. rotuda kendim kısalttım ölçüyü aldıktan sonra kestim kaynak yarıklarını açtım daha sonra seyyar satıcıların kullandıkları tekerlerın milinin sıkı sıkıya geçtiğini gördüm ve ortalayarak çaktım invertörle kaynak ettim halen daha bi sıkıntı yok sattığım çocuk kullanıyo. Westinghouse gelince gürcistan da o da ucuz mersedesinkini 25 lariye aldım. arabam daha kırıkkalede fatura kesemedikleri için alamadım ama ptsi sistemleri düzelmiş gideceğim alacağım arabayı. ardımdan gürcistana geçip ml320 koltukları alcağım inanı ki burdaki bir koltuk fiyatına tüm koltukları alabiliyosunuz.

imkanı olsada motor getirebilsem pajero 3.00 tdi motor 700usd fiyatları görünce kahrolasım geliyo

arifatacan' Alıntı:
valla bi önceki landa taktım bi sıkıntı çıkmadı ama resimlerinide çekmedim açıkçası takması mazeme tedarikiyle iki gün sürüyoda o da evde taktığım için malum merkzi yerleştirdikte sonra kasna hortum yaptırmak için sanayiye gitmek lazım. rotuda kendim kısalttım ölçüyü aldıktan sonra kestim kaynak yarıklarını açtım daha sonra seyyar satıcıların kullandıkları tekerlerın milinin sıkı sıkıya geçtiğini gördüm ve ortalayarak çaktım invertörle kaynak ettim halen daha bi sıkıntı yok sattığım çocuk kullanıyo. Westinghouse gelince gürcistan da o da ucuz mersedesinkini 25 lariye aldım. arabam daha kırıkkalede fatura kesemedikleri için alamadım ama ptsi sistemleri düzelmiş gideceğim alacağım arabayı. ardımdan gürcistana geçip ml320 koltukları alcağım inanı ki burdaki bir koltuk fiyatına tüm koltukları alabiliyosunuz.

Arif abi ne mutlu size sınırı geçip gelebilme gibi bir imkanınız var. Yeni aracınız gönlünüzce olur inşallah, Elektrikli koltuklarla, hidrolik direksiyonla çok güzel olacak sizin defender :smiley:

Özgür direlsiyon milinde biraz tadilat olacak birazda kaynal işi mil aşa kaymasın diyede bir care bilmak gerekebilir yada gerekmeyebilir kesip doğramaya başlarsan herşey ortaya çıkar ama çamurluğu sökersen çok daha rahot olur kutuyu takmak için değilde eski kutunun olduğu yerde tadilat yapmak için camurluğu mutlaka sökmen gerekebilir
her türlü teknik deste verririn merak etme :smiley:

Ynt: Defender İçin Hidrolik Direksiyon Arıyorum

umutkaptan' Alıntı:
Serdar bey ayrıntıları bekliyoruz.
KUTUYU KAYALARDAN ALDIM DEVE BOYNU VE ROTİL ÜZERİNDE 970 TL,
POMPA ÇIKMACIDAN HERHANGİ BİR ARACIN OLUYOR YALNIZ KASNAK "V" OLMALI 80 TL
HORTUMLARIDA KAYALARDAN ORJİNAL ALDIK FAKAT KENDİNİZDE YAPTIRABİLİRSİNİZ 140TL
POMPA AYAĞINI 3 MM KALINLIĞINDA SAC BÜKTÜREREK YAPTIK
İŞÇİLİK TABİKİ BİZDEN ODA BİZİM MERAKIMIZ

nailox41' Alıntı:
KUTUYU KAYALARDAN ALDIM DEVE BOYNU VE ROTİL ÜZERİNDE 970 TL,
POMPA ÇIKMACIDAN HERHANGİ BİR ARACIN OLUYOR YALNIZ KASNAK "V" OLMALI 80 TL
HORTUMLARIDA KAYALARDAN ORJİNAL ALDIK FAKAT KENDİNİZDE YAPTIRABİLİRSİNİZ 140TL
POMPA AYAĞINI 3 MM KALINLIĞINDA SAC BÜKTÜREREK YAPTIK
İŞÇİLİK TABİKİ BİZDEN ODA BİZİM MERAKIMIZ
UNUTMADAN DAHA ARAZİDE DENEME FIRSATIM OLMADI

Merhaba bende defender için komple hidrolik sistem ariyorum ;)

Merhaba , direksiyon işini Ankara da tam hidroliğe çevirtebileceğim tanıdıklarınız varmı. Yada almam gereken tam takım parçalar nelerdir. Yardımcı olursanız sevinirim. 1993 110 Benzinli defender. Saygılar.

arif bey ben van erciş ten oktay şu gürcistan konusunu sizinle görüşmek isterim benim defender icin birkaç değişiklik düşünü yorum defender varmı oralarda adresi tam ala bilirmiyim 05469459922

Serdar bey defendere mercedes kutu ters olur bmw nin dönüş yönü tamdır formda açılan başlıklarda bir kaç defa izah ettim benim aracımda (1988 dizel defender ) bmw kutu bmc nissan pompa hidrolik hortumlar elde yapma olarak çok güzel ve verimli şekilde çalışıyor as 250 dodge kutuda terstir yapacağınız şasiye uygun 8-10 mm plaka saç tan bir ek şasi yapmak kalanı ufak tefek
direksiyon hidrolik deposunu da bmc nissan minibüs kullanabilirsiniz formu araştırırsanız diğer uygulamaları inceleye bilirsiniz eğer başlıkları bulabilirsem ilave ederim size birkaç resim ilave edeceğim bu resme uygun kutular rahatlıkla defendere uygulanabiliyor sadece işini bilen bir tornacıya ihtiyacınız var kolaylıklar dilerim son resim sidoff 2011 şenliklerinden bir gün önce direksiyon tadilatını bitirdiğimden farı dahi yerine takamamıştım ;)

GB-8051955101L-900-MAP BMW DİREKSİYON.jpg

BMW DİREKSİYON.jpg

DEFENDER UÇARKEN.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler