Defender için Turbo Dizelmi? Düz Dizelmi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GYRY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,540

GYRY

Kamp II
Yer
istanbul
Merhaba Arkadaşlar,Defender 110 lar için farklı dizel motor seçenekleri var olduğunu gördüm.110 kasa için Turbo, düz dizel ve Puma motor gibi diesel motor versiyonları mevcut olduğunu gördüm.Hard offroad olmamak kaydı ile 2.aracım olarak haftasonları ava gierken ve orman ve arazi şartlarında kullanacağım.
Bu motor seçeneklerinden hangisine yönelmemi tavsiye edersiniz? Düz ve Turbo dizel motorları kıyaslarsak yakıt ve performansta çok şey farkediyormu? alırken bunu göz önünde bulundurmam gerekirmi?
Defender için önereceğiniz üretim yılı ve özellikler var ise ona da dikkat edebilirim.
Çok teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Defender için Turbo Dizelmi? Düz Dizelmi?

Güray Bey;

Aracın sürekli 4 çeker olması, ağırlığı, tasarımı gibi sebeplerden ötürü TDI ve düz dizel yakıt sarfiyat değerleri birbirine yakındır ve 11-12lt / 100km harcarlar. Düz dizelin alım maliyeti daha düşüktür. doğal olarak da performansları TDI motorlu Def'lere göre düşüktür. İkisi de arazide iş yapar, asfalt karakterleri farklıdır. Bütçenizi ve asfaltta geçireceğiniz süreyi baz alarak motor tercihinizi yapmanızda fayda var.

Defender alırken İngiliz ve Otokar ayrımı ile karşılaşabilirsiniz. Forumda bu ayrım hakkında oldukça bilgi mevcut. Mümkünse, bilinen bir aracı almaka fayda var. Bazı Defender sahipleri araçlarını baştan yaptırıp uzun süre kullanmayı hedefliyor. Bazıları ise minimum masraf ile aracı yürütmeye çalışıyor. Bu ikisinden hangisini seçeceğiniz yine size kalmış. Almadan önce baktığınız araçları burada belirtebilirseniz, belki tanıyanlar olabilir, ve size çeşitli yönlendirmelerde bulunabilirler.

2. el araç alımındaki genel kurallar Defender için de geçerli: bakımı, evrakları tam olan, lastiği motoru kaportası sağlam olan araç tabii ki tercih sebebidir. Defender'ın yürür ve motor parçaları ucuz, kaportası elle yapılabilir; lakin iç döşemeleri pahalıdır.

Kolay gelsin. güle güle kullanın.

Güray bey defender 110 seçimi yapmanız çok güzel ve mantıklı ben on yıldır avda kullanıyorum çok memnunum motor seçeneği size bağlı maddi olarak alım gücünüz yeterse tabiki tdi 300 derim çok performanslı ve oldukçada iyi düz dizel almayın desem belki arkadaşlar alınır ama doğrusu bu. Çünkü birçok arkadaşımız defender in ne olduğunu bilmeden düz dizel aracı alırlar ve memnun kalmazlar sonrada defender lerin hepsini aynı kategoride değenlendirirler.Sizin araştırma yapmanız en sağlıklı sonuca ulaşmanızı ve doğru aracı sahip olmanızı sağlar. 1987 model araçlar orijinal ingilizdir daha sağlam ve diridirler otokar yapımından daha iyidir.Şimdiden hayırlı olsun rasgele.

Üstadım çok teşekkür ederim.İşin içine girdikçe daha da çıkılmaz bir hal aldı desem yalan olmaz...
Turbo mu Düz mü derken şimdi de İngilizmi Otokarmı demeye baaşladım:smiley:

Güray bey bende 1987 model 110 defender ve 2004 model 110 defender var ama inanki 1987 modelden aldığım zevk anlatılmaz. Tam manası ile yapılı eksiksiz bir araç dahada güzel bir sürüş keyfi veriyor. Başınız ağrımaz sorun çıkmaz.

87 düz dizeli severek kullanıyordum. Yokuşlardaki bayılma ve gürültü dışında sorunsuzdu :eek: :eek: :eek:
Geçen sene baba ile birkere ava gittim ve bu araba adamı öldürür hemen sat kurtul dedi ;D ;D ;D
Motor farklı olsaydı bugün toyota olmazdı :smiley: ;) :D 8) Toyota'da olmazsa olmazlardan ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Tam da benim konudan sonra muhtemel araştıracağım konu olmuş. (http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57885)
Defender ilanlarına bakarken fiyatı makul olsun bari olmuşken modelli olsun derken 87den sonrasının İngiliz olmadığı kanısına vardım(doğru mu?)

Buna istinaden 90-92 defender yerine 87 tavsiye ediyorsunuz öyle mi?

Ve 87lerde turbo var mı?

Selamlar,

87 ve öncesi İngiliz yapımıdır. 88 ve sonrasında tek tük de olsa İngiliz yapımı araçla karşılaşabilirsiniz. ama çok çok nadiren.

87 ve öncesinde fabrika çıkışlı TDI bulamazsınız. Üzerinde TDI motor takılı Defender'a rastlarsanız, bilin ki sonradan yapılmıştır.

GYRY' Alıntı:
Toyota BJ mi kullanıyorsunuz..

4 RUNNER

[attachment=1]

Foto(499).jpg

Güray bey defender lerde parça konusunda hiç problem yaşamazsınız ve hatta çok bol bir şekilde bulma şansınız olur parça fiyatına bakarsanız diğer arazi araçları ile kıyaslama yaparsanız 4/1 ucuza almış olacaksınız. Tercih yinede size kalmış . İyi bir araç bulur güle güle kazasız belasız kullanırsınız.

selam abi öncelikle araç seçimi çok doğru bir seçimn ama sı var LAND ROVER üret miş olduğu bu efsane canavar böyle otokar gibi
bir fabrikanın kurbanı olmuş bir araçtır neden derseniz land rover üretim özelliklerine göre çok amaçlı modelleri var dır ama otokar bu
modellerin en son teknoloji sini getirmek yerine hep bir eski yani ingilterede ve avrupada örneğin daha düne kadar td5 kullanılırken
bir tdi 300 yeni gördük helen daha 2008 e kadar tdi300 kullanılıyordu ama bu motoar 1994te çıktı 2000 de bitti tdi 5 başladı varın siz burdan pay biçin şimdi ise 2000 de ford fabrikası land roveri satın aldığı için 2007 model defenderlerde ford transit 130 t350 nin motoru olan ford puma kullanılmıştır bence şimdiye kadar çıkartığı motorların en iyisi ve en sessizi dir ama daha otokarda yok bu da land roverin ismini lekeliyor

şimdi asıl konumuza dönemlim turbo motor en avantajlı motor du 2,5 düz dizel ağır gider ama güçlüdür birde bu motorların turbolusu var sadece aynı motor ama turbolu eğer aracı aldı iseniz çok param var masraf etmeyi severim derseniz tdi300 tdi 200 2,5düz dizel 2,5 düz dizel turbolu motorlardan koyabilirsiniz ama bence en az yakıt en çok performası vede off road koşullarına dayanıklı motor 200 t 350 3,2 litre 5 silindirli 200 byegir gücünde ford transittir
saygılarla l

ANKARA' Alıntı:
Benimki 87 düz, bana aldıran akrabamın 92 turbo ve hız ve gürültüde fazla bir fark yok yakıtda azda olsa kullanmadan farkeder diye düşünüyorum.

dik yokuşlarda turbo gibi gidebiliyormusun? bendede 89 düz dizel var dik yokuşlarda ancak arazi vitesi ile rahat gidebiliyorum. durduğum rampalarda zorlanarak kalkıyorum. motor titreşimi çok fazla bana göre turbo.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR