Defender Karbüratör Benzinde Gaz Kesince Stop Etme Problemi Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,136
aslında monte edilirken karbüratör altına takılan mikser ile montaj yapılsa sorun olmayacak o zaman yani kuralına göre montajdan bahsediyorum
 

aslında monte edilirken karbüratör altına takılan mikser ile montaj yapılsa sorun olmayacak o zaman yani kuralına göre montajdan bahsediyorum

Karbüratör altına takılan mikser nedir bilmiyorum açıkçası bende bir tane mikser var ama o silindirik boru kesiti şeklinde iç yüzeyi de bizim ocaklardaki gaz çıkışına benzeyen delikler ile çevrili bir parça, bunu karbüratörün hava giriş kısmı ile hava filtresi hortumunun arasına monte ediyıorsunuz, lpg hortumunuda bu parçaya bağlıyorsunuz, lpg yi hava ile karıştırıp üstten alıyor karbüratör. aslında o parçayı unutmuştum ben kullanmadığım için bir bulayım takayım bakalım, benim karbüratör üzeri delinen iki girişi kapatıp, tek nokta mikser üzerinden lpg girişi nasıl peformans sağlayacak bir deneyeyim :D
 

Alkım usta bendeki blos tan alman lazım. Gaz pedalına tepki veren sen gaza bastıkça gazı açan bir blos um vardı. Egoztan zerre koku ya da duman vs çıkmadı.

Tüketime de + yönde katkısı vardı. Elektronik ateşleme ve karbüratör ayarı ile performansı da artıyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

elektronik ateşleme etkili bence de, abi vakti zamanında o blosu araştırdıydık hatırlarsın, bulmak pek mümkün değildi yok polonya üretimi orijinal lazımmış da artık üretilmiyormuş da yok izmirde bir yer var yerlisini yapıyormuş da sonra o da arıza çıkarıyormuş da derken hatırlarsın o başlığı biraz sonuçsuz kaldı, bir Antalyada senin usta vardı o kadar, sonra bizde soğuduk onun yerine 170kwlık OMVL performans beyni aldım çift çıkışlı o güzel oldu, karbüratör ayarı dedimmiydi bilirsin o iş bende :D ama şu bendeki basit mikseri hiç denemedim, bir takayımda kıyaslıym bakalım şu anki direk karb girişli haline göre tüketim/peformans farkı olacak mı.
 





Bursa dan bulabiliriz blos u... O eski tip İ takma hali hazırdaki düzenini de bozma derim... Sonra sil baştan ayar gerekecek çünkü...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Biz ne fanteziler denedik tüketim/performans namına Emre hocam, bozarız elbet sonra düzelir illaki bi ara zaten lpg bağlantılarını da kendim yapıyorum artık buradaki ustalar dan verim alamadığımdan, bi sonrası sızıntı kontrolü için götürüyorum o kadar. benim lpg beyin aracın sağında karbüratöre gaz gidene kadar yaklaşık 60-70 cm uzunluğunda iki tane hortumdan geçiyor o da performansı düşürüyor, beyini sola karbüratörün olduğu tarafa alıp hortumları 10-15 cm uzunluğuna kadar düşürücem, mikser denemesi de eğlencesi olur, bozulursa da ayda bir karbüratör söken adam olduk zaten eski haline getiririm bir saatlik iş. ;)

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Bendeki de sağ tarafta idi ve borular dediğin gibi uzundu. Bir dene bakalım sonuca göre devam edersin(z).

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,994
Kayıtlı Üye Sayımız
172,097
Kaydolan Son Üyemiz
nakturk25

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst