toplam masraf: ŞİMDİLİKdebriyaj seti - fren ana merkez - alt denge kol burçları - işçilik 590 TL
2" yükseltme kiti - direksiyon amortisörü -burç kiti - uzun fren hortumları - işçilik 935 TL
plaka masrafları 60 TL
oto elektrikçi 70 TL
jery can 70 TL
4 jant 780 TL
4lastik kumho Kl71 35" 12,5 15 1840TL
arka fren balataları 41TL
arka denge rotili- ABELO 20 TL
arka kol burçları-ingiliz 8 TL
arka salıncak burçları-ingiliz 8 TL
işçilik 0 TL
sökme/takma için gerekli takımlar,boyalar,bijon anahtarı ve kolu, spiral vs 450 TL (bunlar defenderın tamir takımı olarak sürekli araçta kalacak)
50mm spacer 450 tL
fren boruları ve fren merkezleri 120
difransiyel yağı ve hidrolik yağı 29 TL
bugune kadar ödenen toplam kargo 104 TL
fatura spacerın göbeği oluyor, jant o göbeğe oturuyor böylece bijonlar yük taşımayıp sadece sıkmakla görevli oluyor, ama abi senın aldığın gibi olunca spacer, ağırlık bijonlar tarafından karışlanmaya çalışıyor, bijon kesme durumu oluşabilir demek istemiş arkadaşta...
fatura spacerın göbeği oluyor, jant o göbeğe oturuyor böylece bijonlar yük taşımayıp sadece sıkmakla görevli oluyor, ama abi senın aldığın gibi olunca spacer, ağırlık bijonlar tarafından karışlanmaya çalışıyor, bijon kesme durumu oluşabilir demek istemiş arkadaşta...
abi hümadan aldım bilmiyordum ki. bir tek bu model vardı. bunun göbeği sonradan takılacak bir parça değil o halde. ama ben internetteki araştırmalarımda bundan başka modelde spacer görmedim. ne yapmak lazım. beklemek ve görmek mi
söylediğiniz bu sanırım. abi o halde hüma neden bunu getirmiyor ki. teknik destek de vermeli. bu konuda kızıyorum humaya. herkes herşeyi bilmez ki. açıp telefonu GET istiyorum desen hemen gönderir ama sormaz ki donanımın buna müsait mi diye. hümadan çok memnunum özellikle koray bey den ilgisi için ama maalesef eksik yönleri bu sanırım
Araştırmalarıma göre...Faturanın asıl amacı jantın merkezlenmesini sağlayarak balanssızlığı ortadan kaldırmaktır. Balanssızlıktan dolayı ortaya çıkacak spacer ve jant bozulmalarını engellemektir. Şöylede bir durum söz konusu defenderın bijonları merkezli olduğundan fatura şart değil fakat spacerın oturacağı yeri çok iyi temizlemek gerekli ve bijonları çok iyi sıkmak lazımmış. 3 gün peşpeşe bijon sıkıma işlemini yapmak lazımmış.
Tabi işi garanti yapmak istiyorsak tornacıda fatura açtırmak gerek.
valla kafamı karıştırdınız ama zaman gösterecek sanırım...bir de benim spacerda iki bijon arasında değil saplamalar. hemen yanında. o da ilginç ya neyse
akşam iş çıkışı hemen defendera tamirata koşuyorum. fotograflar gece çekildiği için biraz kötü ama hep cep telefonu ile çekiyorum. o ellerimle makinayı ellemeye kıyamıyorum. ama bundan sonraki çekimleri makinayla yapıcam böyle birşey belli olmuyor.
dün akşam sol ön taraf pedalların olduğu bölgeyi temizleyip bitüself yapıştrdım.sonra sağ on tarafı. sonra arka tabanı ve en son bagaj zeminini kapladım bitüselfle. koltukları beğendim ama bir türlü alamadım. kargolaması konusunda sıkıntı yaşıyorum.
bu akşam boyasını sökmeye başlıyorum.
bu arada bir gelişme oldu.hatay da kaçak benzin furyası varken manda kasa mercedes doluydu heryer. şimdi o araçları dizele çevirdiklerine şahit oldum hem de yasal yoldan. sonra yol yordam sordum. çok da zor olmadığını ve hatta çok pahallı olmadığını öğrendim. 1700 TL otom da itü deki masrafları tutuyormuş. sonra 150 TL projelendrmek. otoma yeni motorla birlikte aracınızı götürmeniz gerekiyor. şimdi suriyeden faturalı motor araştırıyorum. land rover tdi , puma 140ps yada 3000 nissan motoru araştırıyorum. gelişme olursa sizlerle de paylaşırım elbet.
bu akşam boyasını sökmeye başlıyorum.
bu arada bir gelişme oldu.hatay da kaçak benzin furyası varken manda kasa mercedes doluydu heryer. şimdi o araçları dizele çevirdiklerine şahit oldum hem de yasal yoldan. sonra yol yordam sordum. çok da zor olmadığını ve hatta çok pahallı olmadığını öğrendim. 1700 TL otom da itü deki masrafları tutuyormuş. sonra 150 TL projelendrmek. otoma yeni motorla birlikte aracınızı götürmeniz gerekiyor. şimdi suriyeden faturalı motor araştırıyorum. land rover tdi , puma 140ps yada 3000 nissan motoru araştırıyorum. gelişme olursa sizlerle de paylaşırım elbet.