defender kullanıcıları , ustaları bişey rica etsem ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan n_y_c_b Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,323

n_y_c_b

Kamp I
Yer
ankara
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-sahibinden-hersey-orjinal-jeep-37335438/detay/
iyi günler . . .
2 arkadaş off-road olayına girmeye kalktık ben tercihimi nivadan yana arkadaşım ise defender'dn yana kullandı . . .
arkadaşım için land rover defender arıyorum. . . linkteki aracı gören bilen tanıyan varmıdır ? görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum

Etiketler
Ynt: defender kullanıcıları , ustaları bişey rica etsem ?

İlandaki araç nasıldır bilmiyorum fakat linkini verdiğim aracı değerlendirmenizde fayda var derim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-bakimli-dizel-col-kartali-1988-defender-wasp-43489962/detay

Hangi şehirde yaşıyorsun?

eskişehirdeyim. . .
verdidğiniz linkteki aracı uzun zamandır görüorum fakat bütçeyi aşıyor bizim. . .
özür dilerim aslında arkaşın bütçeside kısıtlı onu söylememişim 12.000 civarı... ikimizde binekleri sattık bakınıyoruz. . .

12000 lik aracı alıp aynı şekilde sürecekseniz lafım yok. Üzerine ekleme yapmayı planlıyorsanız astarı yüzünü geçiyor bilmenizde fayda var. Linkini yolladığım araç uzun süredir yayında sıkı bir pazarlık kaldırır gibi geliyor. Araç dıştan düzgüne benziyor tabi yakından da bakmak gerek. İçini iyi bir döşemeciye ucuza maledeblirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-98-000-km-de-1989-model-land-rover/detay

evet dediğiniz gibi bu araç uzun süredir yayında . . .
fakat herkes 87 model öneriyor onlar orjinal ingilizmiş sanırım. . .
acaba aralarında ne gibi farklar var (87-89) ?
döşemesi benim için sorun değil illaki yapılır fakat motor yeni yapılmış diyor motor,döşeme,aksesuar hariç bu arabaların neresinden masraf çıkar ? nerelerine bakmamı önerirsiniz özellikle ?
forumda arıyorum bu konuyu bulabilrim inş.

Aracın kaportası boyası düzgünse (özellikle kapı içleri,ön göğüse çürük konrolü yapılması gerek). Moturun ömrüne, difransiyel ve arazi sanjımanına baktırmanız faydalı olcaktır. En önemlisi motor numarası ve şase numarası orjinalliği. Kısacası defender dan anlayan iyi bir ustaya göstermek gerek.

tahaozak' Alıntı:
Aracın kaportası boyası düzgünse (özellikle kapı içleri,ön göğüse çürük konrolü yapılması gerek). Moturun ömrüne, difransiyel ve arazi sanjımanına baktırmanız faydalı olcaktır. En önemlisi motor numarası ve şase numarası orjinalliği. Kısacası defender dan anlayan iyi bir ustaya göstermek gerek.

çok teşekkür ederim dikkate aldığınız , zaman ayırdığınız için arkadaşa defender aradıkça bende defender alıcam gibi :smiley:
nasıl bi zehir bu kana karışıyor hemen :smiley: kocaelide bildiğiniz tavsiye edebilceğiniz bir usta falan var mıdır ? ve sizce bu arabanın değeri nedir ? ne kadar pazarlık gerekir ?

Rica ederim. Resimlerden bir şey söylemek zor. Ama şöyle söyliyim. Mke den bir tane alsanız 6500 e ruhsatı kaydı 850 tl, aküsü 150, lastiği 800-1000 tl , boyası 1000-1500 tl kaportası 1000- 2500 tl, süpriz sıkıntılar 2000 tl. Uğraşmasıda cabası. Bana göre fiyat iyi pazarlık payıda vardır. Sehir olarak ta yakın. Size birkaç sorum olacak.
Daha önce defender kullandınız yada seyahat ettiniz mi?
Araçla tam olarak ne yapmayı planlıyorsunuz?
Aracı ne kadar süre kullanmayı planlıyorsunuz?

tahaozak' Alıntı:
Rica ederim. Resimlerden bir şey söylemek zor. Ama şöyle söyliyim. Mke den bir tane alsanız 6500 e ruhsatı kaydı 850 tl, aküsü 150, lastiği 800-1000 tl , boyası 1000-1500 tl kaportası 1000- 2500 tl, süpriz sıkıntılar 2000 tl. Uğraşmasıda cabası. Bana göre fiyat iyi pazarlık payıda vardır. Sehir olarak ta yakın. Size birkaç sorum olacak.
Daha önce defender kullandınız yada seyahat ettiniz mi?
Araçla tam olarak ne yapmayı planlıyorsunuz?
Aracı ne kadar süre kullanmayı planlıyorsunuz?

daha önce hiç defender deneyimim olmadı. . .
off-road'a giriş yapmak için almak istiyorum araç yılın 9 ayı pek km yapmıcak yani yeterli seviyeye çıkaramazsam (vinç- lastik vs ) en fazla ayda 200 km ama 3 ay (haziran temmuz ağustos ) çook uzun kamplı geziler planlıyorum. . .gezilerinizede katılmak isterim tabi ama dediğim gibi düşük seviyede bir araçla kimseye ayak bağı olmak istemem. . .
ne kadar kullanmaya gelince Allah korusun maddi açıdan çok dara düşmediğim sürece defender'ı satmam baska aracım olsa ONU satarım tabi :smiley: heleki uzun vadede motor değiştirme hayalimi gerçekleştirirsem vasiyet bile bırakırım torunumun torununa kalır o araç. . . gerekirse trafikten men eder arazide kullanırım devlet baba yaş sınırı koyarsa . . .

böyleyken böyle :smiley: inş muradımıza ereriz . . .

Sana ilk tavsiyem aracı almadan bir tanıdık vasıtasıyla defender ı sürmen özellikle düz motorunu. Hayal ettiğinden çok farklı çıkabilir. Beni aracı aldığım kişi aynı soruyu bana sormuştu daha önce hiç kullandın mı ? Bu araç traktör gibidir. Hiç konforu yoktur bunu bil demişti. Tam da dediği gibi çıktı :smiley: Ama ben büyük bir zevkle araca biniyorum ve aracımı satmayı düşünmüyorum. Satarsam sadece daha iyisini yapmak için satarım. Defender ın artıları çoğu parçası çok ucuz ve arazisi başarılı. Eksi yönü ise konforsuz oluşu ve japon grubuna göre daha fazla arıza yapması. Çok keyifli bir araç ben tavsiye ederim ;)

tahaozak' Alıntı:
Sana ilk tavsiyem aracı almadan bir tanıdık vasıtasıyla defender ı sürmen özellikle düz motorunu. Hayal ettiğinden çok farklı çıkabilir. Beni aracı aldığım kişi aynı soruyu bana sormuştu daha önce hiç kullandın mı ? Bu araç traktör gibidir. Hiç konforu yoktur bunu bil demişti. Tam da dediği gibi çıktı :smiley: Ama ben büyük bir zevkle araca biniyorum ve aracımı satmayı düşünmüyorum. Satarsam sadece daha iyisini yapmak için satarım. Defender ın artıları çoğu parçası çok ucuz ve arazisi başarılı. Eksi yönü ise konforsuz oluşu ve japon grubuna göre daha fazla arıza yapması. Çok keyifli bir araç ben tavsiye ederim ;)

konfor hiç sorun değil benim için hoplaya zıplaya gitmeye alışığım . . . arıza çıkarması derken kronik arızaları var mıdır ? eskişehirde jandarma ekipleri dışında kimsede defender görmedim aslına bakarsanız kullanma şansım yok denecek kadar az. . . sanırım 2 tane defender bakmam gerekecek :smiley: gerçekten çok teşekkür ederim onca defender'cdan sadece siz dikkate alıp yardımcı oldunuz. . .

hem isim hem memleket aynı olunca :smiley: kan çekti heralde :smiley:

Hoplamak zıplamak gibi kötü bir huyu yoktur. Hatta düzgün bir işçilikle ve izolasyonla içinden ses yok denecek kadar az gelir (motor sesi hariç). 2007 vw caddyden stabilezede daha sessiz. Köy yollarında oldukça konforlu, kasisler ve çukurları güzel absorbe ediyor. Kronik olmasada aks kesme sıkıtısı veya porya bozma sıkıtısı var. Parçaları ucuz olduğundan sıkıntı olmuyor. Yazın şanzımandan ve motor kısmından çok sıcak geliyor pişiriyor desem daha doğru olur. Kışında sadece kaloriferi yetmiyor eksradan kalorifer takmak gerek. Debriyajı ve freni serttir. Hidrolik olmayan bir defender eziyet olabilir. Düz dizelin motoru kasaya yetmiyor diyebiliriz. Rampalarda kamyonlar yanınızdan vızır vızır geçer :smiley:.
Eskişehirde defender sahibi ve gezenbilir üyesi olan bir arkadaş muhakkak vardır. Haber salalım bakalım :smiley:

tahaozak' Alıntı:
12000 lik aracı alıp aynı şekilde sürecekseniz lafım yok. Üzerine ekleme yapmayı planlıyorsanız astarı yüzünü geçiyor bilmenizde fayda var. Linkini yolladığım araç uzun süredir yayında sıkı bir pazarlık kaldırır gibi geliyor. Araç dıştan düzgüne benziyor tabi yakından da bakmak gerek. İçini iyi bir döşemeciye ucuza maledeblirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-98-000-km-de-1989-model-land-rover/detay

ilandaki aracı ben yakından inceledim boyanın bazı yerlerinde kabarma vardı mke den çıkan mavi boyanın üzerine direk boyanmıs döşeme ve lastik ihtiyacı var . sahibi motorun yeni yapıldığını söyledi ama çalıştırıp bakmadık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,141
Kayıtlı Üye Sayımız
166,865
Kaydolan Son Üyemiz
3kızbabası

SON KONULAR

Geri