defender kullanıcıları , ustaları bişey rica etsem ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan n_y_c_b Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,297
Ynt: defender kullanıcıları , ustaları bişey rica etsem ?

tahaozak' Alıntı:
Hoplamak zıplamak gibi kötü bir huyu yoktur. Hatta düzgün bir işçilikle ve izolasyonla içinden ses yok denecek kadar az gelir (motor sesi hariç). 2007 vw caddyden stabilezede daha sessiz. Köy yollarında oldukça konforlu, kasisler ve çukurları güzel absorbe ediyor. Kronik olmasada aks kesme sıkıtısı veya porya bozma sıkıtısı var. Parçaları ucuz olduğundan sıkıntı olmuyor. Yazın şanzımandan ve motor kısmından çok sıcak geliyor pişiriyor desem daha doğru olur. Kışında sadece kaloriferi yetmiyor eksradan kalorifer takmak gerek. Debriyajı ve freni serttir. Hidrolik olmayan bir defender eziyet olabilir. Düz dizelin motoru kasaya yetmiyor diyebiliriz. Rampalarda kamyonlar yanınızdan vızır vızır geçer :smiley:.
Eskişehirde defender sahibi ve gezenbilir üyesi olan bir arkadaş muhakkak vardır. Haber salalım bakalım :smiley:

hidrolik direksiyon maliyeti nedir acaba ? küçüklüğümden beri kamyon- tır tepelerindeyim alışkınım yavaşlığa :smiley:
bi invertör alıp bide arkaya kocaman vantilatörle sıcak işinide çözeriz gibi :smiley:
ayaklar yanar gerçi ama :smiley:

Etiketler

piyasada şuan benim alabileceğim tek araç buydu sanırım . . . buda fos çıktıysa yandık . . .
satıcak bişeyler bulmam lazım :smiley: bütçeyi arttırmak lazım. . .

Bilgi için teşekkürler. Kaportasında çürükler vardırki kabarma oluyordur. Lastik te istiyorsa hiçbir avantajı kalmadı demektir.

n_y_c_b' Alıntı:
piyasada şuan benim alabileceğim tek araç buydu sanırım . . . buda fos çıktıysa yandık . . .
satıcak bişeyler bulmam lazım :smiley: bütçeyi arttırmak lazım. . .

bir süre bu haliyle kullanılabilir ilk etapta 4 tane yeni lastik alınarak, daha sonrada bütçeniz el verdikçe gereken işlemler yapılabilir

tahaozak' Alıntı:
Bilgi için teşekkürler. Kaportasında çürükler vardırki kabarma oluyordur. Lastik te istiyorsa hiçbir avantajı kalmadı demektir.

dakka 1 gol 1 . . . durum olsada sertem41'in arabayı alsak. . . ilk satıldığında çok istemiştim 17.000 falandı yanlıs hatırlamıyorsam ama olmadı. . . hayırlısı olsun allah kazasız belasız binmeyi nasib etsin sahibine. . .

Birileri benim arabanın reklamını yaptı nedir, sanki öyle anladım. :D :D

alican4153' Alıntı:
bir süre bu haliyle kullanılabilir ilk etapta 4 tane yeni lastik alınarak, daha sonrada bütçeniz el verdikçe gereken işlemler yapılabilir

ben daha çok acemi olduğumda taha bey saolsun yönlendirmeleriyle birşeyler öğrenmeye çalışıyorum . . . avantajı kalmadı diyorsa yapcak bişey yok. . . kaporta boya lastik dediği gibi beni bayaa aşıcak
bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. . .

n_y_c_b' Alıntı:
ben daha çok acemi olduğumda taha bey saolsun yönlendirmeleriyle birşeyler öğrenmeye çalışıyorum . . . avantajı kalmadı diyorsa yapcak bişey yok. . . kaporta boya lastik dediği gibi beni bayaa aşıcak
bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. . .

rica ederim ne demek. bende acemiyim bu konularda pek bilgim yok tecrübesi olanları dinlemek gerekir:smiley:

::smiley: Serhat abi senden gizli birşey yapamayacakmıyız bu forumda.. :smiley:

Değerli arkadaşlarım;

Taha(Trabzon)kardeşime katılıyorum her konuda, DEFENDER ı gayet güzel anlatmış. Alican kardeşim ile ilk telefon konuşmam da (hatırlarsın Aican ;) ) bu araçlara binmeden karar vermeyin dedim, davet ettim kendisini ve bir tur attık onunla. Ondan sonra ne yapacağına karar verdi.

Alican bu konuda bayağı bir araştırma yapıyor kendisine de gereken bilgileri sözlü olarak ta sundum. Defender apayrı bir dünya, girdin mi bulaştınmı geçmiş olsun. Benim aracı aldığımda dahi bir çok eksiği vardı, hemen hemen hepsini düzelttim, sadece aksesuar olarak, HİD DİREKSİYON, VİNÇ ve LASTİK olayı kaldı.

Hangi DEFENDER ı alacaksan al, yapacağın minumum masraf 20.000 TL yi bulacak oda en az olarak söyleyeyim. Ben yaparım, yada yaptırırım dersen o başka, yapacak usta bulursan başka, birde bu sorunla uğraşacaksın. DEFENDER cılar bunu iyi bulur, çok paran varsa sıfırdan veririsin İST da yada ANK da ustaya, gidersin 3 ay sonra anahtar teslim 35.000 TL ye alırsın aracı. TAHA kardeşime sor bakalım şu ana kadar maliyeti ne olmuş :D, sonuçta şu var, düzgün bir araca binecem diyorsan acımıcaksın ve geri dönüşünü beklemeyerek kıyacaksın paraya.

Sana tavsiyem şu olur;

Eğer Eskişehirde de çok yoksa bu araçtan, yapılmış hazır bir araç almaya çalış, bütçeni aşabildiğin kadar aş, ha bugün yapacaksın o masrafı ha aldıktan sonra, sonuçta mutlaka yapacaksın. O kaşıntı seni uykunda bile rahat bırakmıyor, gece rüyalarında kafanda binlerce proje oluşturmaya başlıyosun, Taha da iyi bilir :smiley: gündüz de nasıl uygularıma geçiyorsun.

Ya arkadaşalar çok ciddi söylüyorum bu başka bir şey manyak birşey bu ya. Ben evde çok kavga ettim eşimle, yeter yeter yeter...... Allah tan oğlum varda o kurtarıyodu beni, eşime kalsa aldırmıyordu bile ama oğlumun sayesinde aldık işte.

Bu arada kimse ilgilenmiyor diye bir serzeniş duydum; Gözüm forumun yarısı DEFENDER başlıklarıyla dolu. Biraz gayret göstersen neler bulursun neler. Her aracın burada hikayesi vardır, resmen kütüphane gibi bir forum sitesi. Ben 6 ay bu forumdan DEFENDER ı takip ettim ondan sonra aldım aracı, DEFENDER konusunda ne var ne yok herşeyi bulabilirsin burada. Biraz gayret.

Selamlar tüm arkadaşlarıma.

:smiley: olurmu abi sanayiden tam anlamıyla çıktığımda ilk buluşmaya geliyorum. Ön tarafın kilidide aksilik olmazsa gelecek. Dağ tepe bayır dümdüz gidecez :smiley:

evet serhat abi hatırlıyorum,DEFENDER ile ilk tanışmam sizin sayenizde oldu ve o gün kararımı tam olarak verdim DEFENDER dedim hala peşinde koşturuyorum gece rüyalarıma bile giriyor en kısa zamanda aranızda olucam inşallah :smiley: :smiley:

Tabi tabi en kısa hepinizi beni davet etmeniz bekleyeceğim artık. Nasılsa ben aracı satıyorum, bundan sonra birilerinin aracına atlar öyle gelirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,141
Kayıtlı Üye Sayımız
166,864
Kaydolan Son Üyemiz
dentoperfethiye

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR