defender kullanıcıları , ustaları bişey rica etsem ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan n_y_c_b Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,361
Ynt: defender kullanıcıları , ustaları bişey rica etsem ?

sertem41' Alıntı:
Değerli arkadaşlarım;

Taha(Trabzon)kardeşime katılıyorum her konuda, DEFENDER ı gayet güzel anlatmış. Alican kardeşim ile ilk telefon konuşmam da (hatırlarsın Aican ;) ) bu araçlara binmeden karar vermeyin dedim, davet ettim kendisini ve bir tur attık onunla. Ondan sonra ne yapacağına karar verdi.

Alican bu konuda bayağı bir araştırma yapıyor kendisine de gereken bilgileri sözlü olarak ta sundum. Defender apayrı bir dünya, girdin mi bulaştınmı geçmiş olsun. Benim aracı aldığımda dahi bir çok eksiği vardı, hemen hemen hepsini düzelttim, sadece aksesuar olarak, HİD DİREKSİYON, VİNÇ ve LASTİK olayı kaldı.

Hangi DEFENDER ı alacaksan al, yapacağın minumum masraf 20.000 TL yi bulacak oda en az olarak söyleyeyim. Ben yaparım, yada yaptırırım dersen o başka, yapacak usta bulursan başka, birde bu sorunla uğraşacaksın. DEFENDER cılar bunu iyi bulur, çok paran varsa sıfırdan veririsin İST da yada ANK da ustaya, gidersin 3 ay sonra anahtar teslim 35.000 TL ye alırsın aracı. TAHA kardeşime sor bakalım şu ana kadar maliyeti ne olmuş :D, sonuçta şu var, düzgün bir araca binecem diyorsan acımıcaksın ve geri dönüşünü beklemeyerek kıyacaksın paraya.

Sana tavsiyem şu olur;

Eğer Eskişehirde de çok yoksa bu araçtan, yapılmış hazır bir araç almaya çalış, bütçeni aşabildiğin kadar aş, ha bugün yapacaksın o masrafı ha aldıktan sonra, sonuçta mutlaka yapacaksın. O kaşıntı seni uykunda bile rahat bırakmıyor, gece rüyalarında kafanda binlerce proje oluşturmaya başlıyosun, Taha da iyi bilir :smiley: gündüz de nasıl uygularıma geçiyorsun.

Ya arkadaşalar çok ciddi söylüyorum bu başka bir şey manyak birşey bu ya. Ben evde çok kavga ettim eşimle, yeter yeter yeter...... Allah tan oğlum varda o kurtarıyodu beni, eşime kalsa aldırmıyordu bile ama oğlumun sayesinde aldık işte.

Bu arada kimse ilgilenmiyor diye bir serzeniş duydum; Gözüm forumun yarısı DEFENDER başlıklarıyla dolu. Biraz gayret göstersen neler bulursun neler. Her aracın burada hikayesi vardır, resmen kütüphane gibi bir forum sitesi. Ben 6 ay bu forumdan DEFENDER ı takip ettim ondan sonra aldım aracı, DEFENDER konusunda ne var ne yok herşeyi bulabilirsin burada. Biraz gayret.

Selamlar tüm arkadaşlarıma.

çok teşekkür ederim serhat abi bilgi için . . . yavaş yavaş başladım forumun altını üstüne getiriyorum :smiley:
bu defender olayı gerçekten dediğin gibi adamın kanına bulaşmaya görsün sabaha kadar defender aradım ama 7-8 bin arttırmam lazım bütçemi en az . . . napıcam bilmiyorum. . . yavaş yavaş umutlar kayboluyo hayalleri başka baharlara ertelicem gibi . . . araç yayla gibi tam benlik aslında önyargılarımda yersizmiş bunu öğrendim . . .

Etiketler

Araç hakkındaki önyargıların nelerdi ?

özellikle parça sorunu . . . fiyat kolay bulunma vs.
usta bulmakta büyük sorun hatta en büyüğü. . . sanayilerde çok vakit geçirmiş (yaşıma göre :D ) biri olarak adam gibi usta bulmak bu zamanda çok zor adam gibi adamda belli ediyor kendini zaten onun adı fizanda da olsa duyuluyor . . .
geri kalanlarda söyledikleriniz motor kasaya yetmio (düz dizel ) , ısıtma soğutma olayları vb.

Parçayı sıkıntı etme çok rahatlıkla bulunuyor. Plastik parçaları hariç hepsi çok ucuz (tavan döşemesi, trimler, kapı döşemesi, torpido malzemesi vs.) Benim sana tavsiyem ucuz yollu bir araç bul üzerine hiçbirşey ekleme. Durumun müsait olunca yapılmış güzel bir araç al hiç uğraşma. Dediğim gibi astarı yüzünü geçiyor uğraştığında cabası.

alican4153' Alıntı:
davet beklemeye gerek yok serhat abi gidelim de gideriz,sanki arabam varmış gibi konuştum ama :smiley:
:smiley: Aracını satsa bile bir sürü aracı var ;)

tahaozak' Alıntı:
Parçayı sıkıntı etme çok rahatlıkla bulunuyor. Plastik parçaları hariç hepsi çok ucuz (tavan döşemesi, trimler, kapı döşemesi, torpido malzemesi vs.) Benim sana tavsiyem ucuz yollu bir araç bul üzerine hiçbirşey ekleme. Durumun müsait olunca yapılmış güzel bir araç al hiç uğraşma. Dediğim gibi astarı yüzünü geçiyor uğraştığında cabası.

o boyası patlak araç dışında bütçeme uyan başka araçta bulamadım ki . . .
onu alsam bütçeyi uydurunca dediğniz gibi yapılı almaya kalksam adam bile 1 senedir satamamış o da elimde kalır diye korkuyorum. . . ne yapsam bilemedim. . .hevesim kursağımda kalcak gibi. . .

alican4153' Alıntı:
davet beklemeye gerek yok serhat abi gidelim de gideriz,sanki arabam varmış gibi konuştum ama :smiley:

Ben de şunu demek istedim, siz araçlarla bir yerlere gidelim dediğiniz de benim aracım olmayacak. Siz davet edeceksiniz beni misafir olucam size.

n_y_c_b' Alıntı:
özellikle parça sorunu . . . fiyat kolay bulunma vs.
usta bulmakta büyük sorun hatta en büyüğü. . . sanayilerde çok vakit geçirmiş (yaşıma göre :D ) biri olarak adam gibi usta bulmak bu zamanda çok zor adam gibi adamda belli ediyor kendini zaten onun adı fizanda da olsa duyuluyor . . .
geri kalanlarda söyledikleriniz motor kasaya yetmio (düz dizel ) , ısıtma soğutma olayları vb.

Canım arkadaşım, parçada fdalan hiç bir sorunun olmaz, her türlü bulursun, sıfır yada çıkma. Usta olayınıda çözersin, sonuçta herkes anlamıyor olsada beraber öğrenirsiniz işi artık, ben bile öğrendim işi artık. :smiley:

Düz dizel motor kasaya yetmiyor değil, yetiyor yetmesine de ağır kalıyor biraz, diğer araçlarla boy ölçüşemezsin, ama onlarda araziye girdiklerinde senle boy ölçüşemezler. Farkını orada gösteriyorsun. Sende sadece arazide kullanacaksan çok da sorun yaratmaz, ama imkanın varsa tabiki motor değiştirme olayına girişeceksin, şekil TAHA da olduğu gibi :smiley:

Isıtma olayına gelince, orijinal ısıtması gerçekten yetmiyor, ama orijinali çıkarıp onun yerine bir çorum takıyorsun, kışın pişiyorsun.

Sen kardeşim beni dinle, hazır yapılmış bul bir tane öyle yada böyle, biraz da olsa zorla, başla bu işe, eğer ertelersen soğursun, şimdi gir yavaş yavaş yaparsın bişiler.

Bütçe kısıtlıysa yapılmamış araba alıyım yavaş yavaş yaparım demek insanı en büyük yanılgıya uğratıyor :smiley: Bu neye benziyor biliyor musunuz ? Alışveriş merkezlerinde kampanyalar yaparlar ya 34563 taksit yaparlar, bilmem kaç ay ertelerler vs. sizde hiç bütçenizin yetmeyeceği birşeyi gidip alırsınız.Bu iş de aynı öyle yapılmamış aracı bütçem bu kadar diyip aldıktan sonra göreceksiniz ki astarı yüzünü geçecek.Onun için size tavsiyem bekleyin paranızı denkleştirin, nispeten yapılmış bir araba alın.

[/quote] Canım arkadaşım, parçada fdalan hiç bir sorunun olmaz, her türlü bulursun, sıfır yada çıkma. Usta olayınıda çözersin, sonuçta herkes anlamıyor olsada beraber öğrenirsiniz işi artık, ben bile öğrendim işi artık. :smiley:

Düz dizel motor kasaya yetmiyor değil, yetiyor yetmesine de ağır kalıyor biraz, diğer araçlarla boy ölçüşemezsin, ama onlarda araziye girdiklerinde senle boy ölçüşemezler. Farkını orada gösteriyorsun. Sende sadece arazide kullanacaksan çok da sorun yaratmaz, ama imkanın varsa tabiki motor değiştirme olayına girişeceksin, şekil TAHA da olduğu gibi :smiley:

Isıtma olayına gelince, orijinal ısıtması gerçekten yetmiyor, ama orijinali çıkarıp onun yerine bir çorum takıyorsun, kışın pişiyorsun.

Sen kardeşim beni dinle, hazır yapılmış bul bir tane öyle yada böyle, biraz da olsa zorla, başla bu işe, eğer ertelersen soğursun, şimdi gir yavaş yavaş yaparsın bişiler.
[/quote]

motor değiştirme olayına illaki girerim peder bey soför olduğundan motor bulmak rektefiye etmek zor olmaz . . . taktıran arkadaşlarda işin resmi kısmını pek bilmediklerini muamelecilerin uğraştığını söylüyorlar. . . tam olarak maliyet nedir onuda söyleyen yok. . .
kalorifer işide illaki çözülür vebosta , çorum allah ne verdiyse yapılır :smiley:
bende kaportası , motoru düzgün bütçeme göre bir araç bulsam yavaş yavaş toplarım vinç jant lastik port bagaj vs zamanla olur sorun değil sabırlıyımdır ama bütçeme göre sade düzgün araç bulamadım. . .

moonwalker_arc' Alıntı:
Bütçe kısıtlıysa yapılmamış araba alıyım yavaş yavaş yaparım demek insanı en büyük yanılgıya uğratıyor :smiley: Bu neye benziyor biliyor musunuz ? Alışveriş merkezlerinde kampanyalar yaparlar ya 34563 taksit yaparlar, bilmem kaç ay ertelerler vs. sizde hiç bütçenizin yetmeyeceği birşeyi gidip alırsınız.Bu iş de aynı öyle yapılmamış aracı bütçem bu kadar diyip aldıktan sonra göreceksiniz ki astarı yüzünü geçecek.Onun için size tavsiyem bekleyin paranızı denkleştirin, nispeten yapılmış bir araba alın.

bende çok isterim dediğniz gibi yapmak ama 7-8 bin toplamak benim için uzun sürer. . .

n_y_c_b' Alıntı:
Canım arkadaşım, parçada fdalan hiç bir sorunun olmaz, her türlü bulursun, sıfır yada çıkma. Usta olayınıda çözersin, sonuçta herkes anlamıyor olsada beraber öğrenirsiniz işi artık, ben bile öğrendim işi artık. :smiley:

motor değiştirme olayına illaki girerim peder bey soför olduğundan motor bulmak rektefiye etmek zor olmaz . . . taktıran arkadaşlarda işin resmi kısmını pek bilmediklerini muamelecilerin uğraştığını söylüyorlar. . . tam olarak maliyet nedir onuda söyleyen yok. . .
kalorifer işide illaki çözülür vebosta , çorum allah ne verdiyse yapılır :smiley:
bende kaportası , motoru düzgün bütçeme göre bir araç bulsam yavaş yavaş toplarım vinç jant lastik port bagaj vs zamanla olur sorun değil sabırlıyımdır ama bütçeme göre sade düzgün araç bulamadım. . .

Farkındaysan, ucuz fiyatlı araçlar da hemen hemen hepsi benzinli, dizel olarak biraz zor gibi, Alican da senin gibi oda beklmekte. Sende QMATİK ten bir sıra numarası al ve numarayı bekle o zaman, benim de param olsa neler yapıcam ama, ne kadar ekmek o kadar köfte. ;D ;D ;D

haklısın abi. . .
beklemeye geçicez artık. . . yada bu betonarme dünya canıma tak etcek aldıcak bana bi niva. . .

moonwalker_arc' Alıntı:

Bravo Uğur kardeşim, çok güzel anlatmışsın, forumda bunun örenkleri de bolca mevcut.

20.000 TL bütçe harcayacağım diyerek 30.000 TL ile hala bir şeyler yapmanın peşinde olan çok arkadaşımız var. Dipsiz kuyu gibi, tam dibe geldim diyosun ama göz yanılması oluyor sana.

moonwalker_arc' Alıntı:
O zaman tabiri caizse şimdi veremeyeceğin 7-8 bini daha sonra 15 bin olarak vereceksin aklında bulunsun :smiley:

kredi çekip faiziyle ödemek gibi diyosun :smiley: bakalım hayat ne göstericek . . .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,141
Kayıtlı Üye Sayımız
166,865
Kaydolan Son Üyemiz
3kızbabası

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.