Defender Modifiye Yardim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyincivil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,930

huseyincivil

Yeni Üye
Yer
fas
merhaba. bu forum da daha oncede yazdim ama tam olarak nasil takip edecegimi bilemedigim icin yeni bir baslikta yaziyorum. 1985 ile 1992 arasi bir defender alip yenilemek istiyorum. araci aldiktan sonra yenileme yapmak icin 8-9000 arasi butcem var. belki zorlayadabilirim. safsatali bir sey yapmak degil amacim. sadece mekanik aksam ile kaporta bakim boya,ic yeni doseme ve koltuk takimi ile yeni on izgara vs taktirmak.. bana ne kadara mal olur nerede yaptirabilirim gibi bu tur konularda yardimlariniza ihtiyacim var.. mesajlarinizi bekliyorum.. tesekkurler iyi calismalar arkadaslar..

Etiketler
defender

Ynt: Defender Modifiye Yardim

selam .inşallah gönlünüze göre bir araç toplamak nasip olur.
illaki toplamak istiyorsanız nerede olduğunuzu yazmalısınız.ancak bana sorarsanız ,anladığım kadarıyla daha önce araç toplamadınız .bu işi ilk yapanlar için çok zorlu ve sabır isteyen bir iş.
neden toplanmış bir araç almayı düşünmüyorsunuz?.
kendimin sanayide iş yerim olmasına rağmen ve aracımın çok işinide kendim yaptığım halde çok büyük sıkıntılar yaşıyorum.bence daha iyi düşünün derim.kolaylıklar dilerim,hayırlı olur inşallah.

evet haklisiniz daha once hic toplamadim. toplanmis araclarin cogu istedigim gibi degil ve gereklsiz pahali. ben kendi zevkime ve butceme gore sade ama cekici bir defender yaptirip binmek istiyorum. amacim offraod degil ben defenderin karizmasini yansitip yasamak istiyorum.. ve hala yardim bekliyorum :smiley: kaptan_11 tesekkur ederim yorumunuz icin. bu arada samsundayim. ama defender aldiktan sonra yaptirabilecegim neresi olursa orayada giderim..

"amacim offraod degil ben defenderin karizmasini yansitip yasamak istiyorum.."

Çok ilginç bir defender meraklısı ile karşı karşıyayız.

Sizin istediğiniz gibi defender toplayanlar -sadece karizmatic-
Bursa da olduğunu duydum.

Hatta bu sitede bir kaç örneği sergilenmişti.

Ama, ağır abi defenderciler bu tip karizmatic defenderlerden hoşlanmazlar.

İçimden bir his, sizin mutlaka amacınıza ulaşacağınızı söylüyor.
Başarılar dilerim. Mutlu haberlerinizi bekliyoruz.....

defender askeriyeden ozel harekata ve ozellikle makam jipi olmasina kadar bir cok yerde var. bence off road da kullanip surekli yipratmaktansa makyajli olarak binek seklinde kullanmayi tercih ediyorum. defenderin havasi ve sert durusu baska bir tek Mercedes G serisinde vardir.. eger offroad yapip aracin canina okuyyup cok umursamicak olsam jeep cheroce falan isterdim heralde ama defender e kiyamam ben :smiley: yinede tesekkur ederim bulent bey guzel temennileriniz icin ..

Hüseyin Bey,

Bizim genlerimizde otoriteye sevgi-baglılık ve özenti var. (Birazda bu Rus milletinde var)
Bu nedenle , askerin kullandığı keskin hatlara sahip araç veya diğer eşyalara ilgi duyarız :smiley:

(Çocuklarımıza polis -asker kıyafetleri giydirme özentisi, erkek çocuklarımıza ilk hediyemizin mutlaka silah olması, kamuflaj asker kumaşına ve rengine hayranlığımız vs vs)
Bende öyleyim , mesela , Vitaranın 2000 modelini severek kullanıyorum. Çünkü, o yıllardan sonra Suzuki hatları yuvarlaklaştı.
Yuvarlak hatlı araçlardarı sevmem.
Mercedes G serisi en hoşuma giden kasadır.

Umarım , istediğiniz defendere kavuşursunuz.
Ancak, nacizane tavsiyem, çok fazla açılmayın. Evdeki hesabı uydurun. Hiç ummadığınız masraflarla karşılaşabilirsiniz.
(Ben geçen hafta Vitaraya yağ değiştirim diye tamirciye gittim , orası bozulmuş , şu parça eskimiş diye diye benden 2300 tl yi aldılar :( )

Hatta , mümkünde şehrinizde defender varsa, binip kullanın.

Ankara'dan selamlar

8-9000 tl ye düzgün bir defender toparlamanız için alacağınız araç 30-35.000 tl den aşağı olmaz bence. Kaporta boya döşeme o kadar tutar zaten.

Bülent abi sende sahalara dönmüşsün hoşgeldin :smiley: nasıldı amerika gezisi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

bence de eli yüzü düzgün istediğiniz kriterlerde toplanmış bir araç daha mantıklı. yada ben uğraşmayı severşim sıkıntı etmem derseniz kendinizin topladığı vidasını somununu bildiğiniz bir araç daha güzel olur ama yanında sabır ve bol nakit gerektirir. selamlar kolay gelsin dilediğiniz aracı bulmanız kullanmanız dileklerim ile aramıza şimdiden hoşgeldiniz :smiley:

Öyle özel bir araç kafanızda yok ise, yapılmış olanı alın. Üzerine ne de olsa birşeyler yapmak imkanı hep olur.

Toplamak o kadar zor birşey değil, detaylara ne kadar takıldığınız ve ustanıza ne kadar insiyatif sunacağınız önemli.
Arabadan anlayan bu işi bilen zevkleri size uyan bir ustaya işi bırakırsanız düzgün iş çıkacaktır.

Ben arabamın yükseltmesini söktüm, motorunu şanzımanını arazisini lastiklerini değiştirdim. İçinde bayağı bir iş yaptm.
Ustama parça kullanacağın zaman LR markalı kullan, bulamazdan otokar, bulamazsan bearmach bulamazsan Britpart
dedim. toplandı etti. Zaten tecrübeli usta neyi değiştirmesi gerektiğini neyi kullanabileceğini filan biliyor. Ama tabi bazı
yorumları yaptıklarını filan ya kabul edeceksiniz, ya da sil baştan yaptıracaksınız.

yoksa çok sıkılırsınız, en doğrusu güvenilir bu işi yapmış insanlara güvenmek ve insiyatif vermek.

Toplamak her zaman toplanmış olandan pahalı olacaktır. Malum.

Kaportaya girecekseniz, o işler çok teferruatlı ve bence çok gereksiz. Neticede İngiliz haftasonu rulo fırça ile arabasını boyuyor.
Defender için o boya yeter artar bile..

Umudunuzu kaybetmeyin moralinizi bozmayın hepsi hallolur.
Hayırlısı olsun Allah gönlünüze göre versin şimdiden kolay gelsin.
Gelişmeleri buradan takip edeceğiz.

Oncelikle verdiginiz cevaplar icin hepinize cok tesekkur ederim.. ben 10-14000 arasi defenderi alip 10000 tl max masraf edip eger yukleyebilirsem resimdeki gibi bir defenderim olsun istiyorum.. saten max 10000 tl ye mal edemessem yapmicam yapamam. ne kadar ucuza mal edersem o kadar guzel tabi benim icin.cok fazla bilemedigim icinde nerden baslicami bilmiyorum.. kullanilacak malzemenin cok fazla kaliteli olmasina gerek yok cunku cok fazla offraod tarsi kullanmayi dusunmuyorum.. sahsi olarak tabi arada dag bayirda olcak tabi genelde sahsi kullanim yapacagim.. tesekkurler tekrar cevaplarinizi bekliyorum..

1455338238in.jpg

Land_Rover_Defender_110_SVX%20(2).jpg

dturan neden dalga gecer gibi yazilarda bulunuyorsunuz? ben bir seyler yapmak istiyorum olursa olacak olmassa yapacak bisey yok en azindan denemedim demeyecegim. sizin bilginizin veya yaptiklarinizin benden veya baskasindan cok olmasi bisey ifade etmiyor.. yinede tesekkurler temennileriniz icin..
dturan' Alıntı:
:D Allah gönlünüze göre versin. :D

cem uludinc' Alıntı:
Umudunuzu kaybetmeyin moralinizi bozmayın hepsi hallolur.
Hayırlısı olsun Allah gönlünüze göre versin şimdiden kolay gelsin.
Gelişmeleri buradan takip edeceğiz.

tesekkurler cem bey iyi temennileriniz icin. insallah becerebilirsem olurcak..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR