Defender - MOG

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Volk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,287

Volk

Kamp III
Yer
BOLU
Evet yanlış okumadınız Defender-MOG.Hem defender tutkusu hem unimog tutkusu ikisi bir arada neden olmasın dedim.G-Mog oluyor XJ-Mog oluyor heralde D-Mog da olur.Ancak araç mekaniğinden hiç anlamıyorum.şimdi unimog şasesi üzerine defender 110 kupa koysak olur mu?
nasıl yapılabilir?
eksileri artıları ne olur?

Etiketler
Ynt: Defender - MOG

Çok güzel olur hatta Gökhanlro nun benzer bir projesi var, u421 di galiba aks açıklığı 110 a uyuyor.

discovery-V8' Alıntı:
Çok güzel olur hatta Gökhanlro nun benzer bir projesi var, u421 di galiba aks açıklığı 110 a uyuyor.

hocam mekanik bilgim olmadığı için sizlere sordum.oluyorsa mükemmel olur.teknik açıdan beni aydınlatırmısınız

MOG ların diferansiyel göbekleri LR ile ters tarafta olduğundan mogun yürüyeni komple yani şanzıman arazi vb. tümden kullanılması gerekli, bunun yerine bir mog alıp üzerinden sadece kupayı atıp (genelde kamyonet oluyorlar) yerine 110 kupası tüneli genişletilerek konabilir, bu tadilata Tüv tse vb. ne der bilmiyorum nasıl onay alınır onuda bilmiyorum, ama olursa tadından yenmez. kocaman kapalı kabin ve mog yürüyeni kulağa çok hoş geliyor.

kesinlikle çok hoş geliyor kulağa.araç tadilatı için bir yönetmelik kanun birşey var mı?

umutkaptan' Alıntı:
walla süper olur yok mu foto falan konu ile ilgili

abi daha bir araştırma yapmadım fakat derslerden vakit bulabilirsem yapcağı inşallah.bakalım ne olur nasıl olur bir öğrenelim.benim önümde uzun bir yol var da belki bu projeyi benden önce hayata geçiren olur.şimşek gibi kafamda çakan bu fikirin ardından birşey daha geldi aklıma.bir tatra şasesi üzerine de uniog motoru ve kupası oturtulabilir mi diye düşünmüyor da değilim.
ancak bu işe müsade edilir mi orası soru işareti

şimdilik böyle birşey bulabildim ama benim istediğim normal defender 110 u olduğu gibi unimog şasesi üzerine koymak .burada baya oynama yapılmış

http://awdcforum.co.uk/viewtopic.php?t=497#p2495

umutkaptan' Alıntı:
[attachment=1]

bende böyle bişi buldum

bu güzelmiş.öbürü unimog şase üzerine değil başka birşey üzerine konulmuş heralde monster truck lar gibi görünüyor.bu ideali
varsa başka bulduğunuz paylaşırsanız sevinirim

peki yapsak böyle birşey sağlıklı olurmu.100-200km gibi düz yola daynırmı acaba

Hayalinizi bozmak istemem ama... Normal bir unimog'u kapalı kasa haline getirseniz, hem daha ucuz hem de daha kolay olmaz mıydı?

edaghan' Alıntı:
Hayalinizi bozmak istemem ama... Normal bir unimog'u kapalı kasa haline getirseniz, hem daha ucuz hem de daha kolay olmaz mıydı?

işte bilmiyorum.çok mu zahmetli-maliyetli olur böyle birşey.ama olsa çok güzel olur.eksileri ne olur

Tüv türk sormuştum cevap geldi

Sayın Umut Öcal,

Öncelikle müşterimiz olarak tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş, öneri ve sorularınızın bizler için bir gelişim fırsatı olduğunu belirtir, göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederiz.

Araç üzerinde yapılan her türlü onaysız teknik değişiklik kusur sayılmaktadır; söz konusu değişikliklerin hangi tadilat kapsamına girdiği AİTM'nin (Araç İmal,Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik) EK-4’ünde belirtilen "müsaade edilen tadilatlar" maddesinde belirtilmiştir. Tadilat başvuru koşulları ilgili maddede yer almaktadır. Tadilat başvuru şartlarının yerine getirilmesinden sonra tadilat muayenesi için TÜVTURK istasyonlarına müracaat edilmelidir. (Tadilat sonrası muayene ücretleri istasyonlarımızda tahsil edilmektedir.) Tadilat projesinin araçla uygunluğu muayenede kontrol edilmekte olup, muayenesi onaylanan araçların tadilatları, istasyonlarda muayene kısmı onaylanan EK-1 belgesiyle tescil bürolarına müracaat ile trafik ve tescil belgelerine işlenmektedir.

Bilgilerinize sunar, güvenli yolculuklar dileriz.

Saygılarımızla,
TÜVTURK A.Ş.