Defender motor değiştirme problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKINCI07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,274

AKINCI07

Yeni Üye
Yer
Antalya
Herkese merhaba,
3 gün önce Defender'ımı aldım.93 model,2.5 benzinli model.Bugün Antalya'da sanayiye gittim bazı ufak problemler için ve çok ciddi hayalkırıklığı ve can sıkıntısıyla döndüm malesef. Benim hayalimde hep bir V8 motorlu araç vardı,ancak ordaki arkadaş bunun artık mümkün olmadığını,yeni çıkan kanuna göre (1.5 sene falan olmuş bu kanun çıkalı) motorun ancak %30 güç artışı sağlayabileceği tarzda bir motorla değiştirilebileceğini hatta bunun da ancak mevcut motorun tamir edilemez bir hasarı olursa mümkün olduğunu söyledi.Bu hesaba göre benim bu aracın motorunu önce haşat etmem ve sonra da max 110 beygirlik bir motor takmam mümkünmüş.Ya da şimdiki motora turbo taktırabilirmişim.Oysa aylardır bu sitede forumları dolaştım durdum ama hiç böyle bir şeye denk gelmedim,ya da ben çok şanssızım galiba.Bu konuda bilgisi olan var mı? Lütfen birisi bana bunun doğru olmadığını söylesin :( saygılar.

Sn moderatör ben başlığı yanlış seçmiş olabilirim,bu sadece Defender için değil bütün araçlar için geçerli bir kanun aslında,siz başlığı uygun gördüğünüz şekilde değiştirirseniz sevinirim.

Etiketler
Ynt: Defender motor değiştirme problemi

slm göksel bey bu konuyu açmanız çok iyi oldu zira sizin düşmüş olduğunuz duruma bende düşecektim bende sizin gibi bir 2,5 luk alıp onu v8 edönüştürmek di hayalim konuya yavuz beyin hakim olduğunu düşünmekdeyim yada bilgili bir arkadaşlardan yardım bekleyelimm saygılar

Önemli olan fabrikadan bu motorun uyumluluk raporu bu onayı aldıktan sonra sorun yok
takmak istediğiniz motor yeterki land rover motoru olsun

hatta off roada konusunda çok deneğimli bir arkadaşla konuştum onunda 2,5 benzinli defenderi var yurt dışından yanılmıyorsam 2,8 tgv dizel motor getittirdi takacak hiç bir sorun olmaz diye üstüne basa basa söyledi

MErhaba LR Servisinden uyumluluk yazısı alırsanız V8 koymak için bir sıkıntı çıkmaması lazım ; Sitede bir kaç arkadaşımızın V8 defender'i var

göksel bey benimde aracım 2.5 benzinli bende bu konuyu araştırdım ve takıpçıme sordum bilgi aldım aldığın motorun faturası mevcut ise buna birde proje çizdirmen gerekiyor aynı tüp işletir gibi ancak araç tekrar muayneye girecek yanı muaynen daha varsa o yanacak onun dişinda bir engel yok hatta faturalı dizel motoru bile benzinli yerine taktırabiliyorsun ben şu an maliyet hesabi yapıyorum kendi orjinal v8 defender motor bakacağım bulursam bu işlemi uygulayacağım bu konuda siz değerli dostlara bilgi veririm saygılar

Gökser bey, aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileklerimle... murat

foremost' Alıntı:
göksel bey benimde aracım 2.5 benzinli bende bu konuyu araştırdım ve takıpçıme sordum bilgi aldım aldığın motorun faturası mevcut ise buna birde proje çizdirmen gerekiyor aynı tüp işletir gibi ancak araç tekrar muayneye girecek yanı muaynen daha varsa o yanacak onun dişinda bir engel yok hatta faturalı dizel motoru bile benzinli yerine taktırabiliyorsun ben şu an maliyet hesabi yapıyorum kendi orjinal v8 defender motor bakacağım bulursam bu işlemi uygulayacağım bu konuda siz değerli dostlara bilgi veririm saygılar

detaylı bilgi için çok teşekkürler

2,5 benzinli motora dizel takabilmenin gerekcesi ise defenderin yeni üretim benzinli motoru olmadığından
2,5 düz dizel motorunda üretimi yok ama v8 benzinli takılabilir anlamına gelmez 2,5td200 , 2,5td 300 ve 2,4td5 takılmalı diye baskı oluşabilir

Murat bey ilk defa siz hayırlı olsun dediniz,teşekkür ederim,siz de Antalya'dasınız sanırım,en kısa zamanda tanışmak dileğiyle.

Gökser bey hayırlı olsun, herşey gönlünüzce olur inşallah. :smiley:

Göksel bey defender halen sizdemi bilmiyorum ancak benim denemelerim sonuçsuz kaldı v8 takamıyoruz yasal olarak ancak proje ile 3.2 motoro izn veriliyor bu tür motoru da uydurmak meşakatlı iş 2.5 benzinliye devam yeni yasalar yolda deniyor hayırlısı bekleyip göreceğiz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR