Defender MTV Motorlu Taşıtlar Vergisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,321
Ynt: Defender MTV Motorlu Taşıtlar Vergisi

ndogru' Alıntı:
Derya bey çok sağolun teşekkür ederim , sizin sayenizde bu yanlışlığı farkettim. Yeni topladığım aracın kayıt işlemleri için pazartesinden sonra zaten trafiğe gidecektim , bunu da onunla birlikte hallederim sanırım .
Ne demek lafımı olur. hepimiz paylaştıkça birşeyler öğreniyoruz burada.
İyi akşamlar

kapalı kasa kamyonet olarak alıyor hükümet parayı onun için yüksek cıkıyor, sadece kamyonet olanlar biraz daha düşük
motor orjnal motoru ise aracın otokardan saşi ve motor numaralı arac kendi üretim / ithalatımızdır motor silindir hacmi 2495 cc dir diye bir yazı veriyorlar pılan proje gerek kalmıyor , diyertürlü mak.mühdisini cagırıp motoru söküp silindirleri ölcüp verdigi bir yazıyla motor hacmi budur diyerek degişe biliyor. ben birinci yolla düzeltdirdim ama vergi dairesine gitmemiştim çünki benım arac 5 kapılı sw 110 defender ,, kapalı kasa olarak görüyorlar 1900 ila 10000 cc arası vergi aynı cıkıyor diye gitmemiştim, daha yatırmadım bu yılı bakalım ne cıkacak.

Biz MTV yi konuşuyoruz ama az önce bir arkadaşımla konuştuk. geçen yıl 300 tl ödediği fiat linea nın trafik sigortasi yeniletmiş, çıkan fiyata ne dersiniz??? 1.235 tl
geçen yıl 2 hasar aldığı için bu yılki zamlardan sonra bu şekilde çıkmış.

yılbaşından sonra yenileten varsa bilgi verirseniz iyi olur.

Sigortalar bir felaket.Izmir'de gecen yil Galloper icin 180 civari odemistik.
Bu yil hic kaza veya bir olumsuzluk olmadigi halde (oglum adina kayitli) genc oldugu icin 300 kusur odedik.
Ilk basta 700 lu rakamlar cikti.Sigortacimin acentelik yaptigi bir kac firma icinden en uygunu buydu.
Konuyu sulandirmis olmayayim ama sordunuz ve bende rahatsiz oldugum icin bilginiz olsun diye yazdim.
Vergide de bir alt dilime indirme yazisini aldim,yarin vergi dairesine gidip dilekceyle beraber sisteme isletecegim.

Merhaba abiler benim 87 benzinli defenderinn ruhsatında 1.590 civarı bi silindir hacmi yazıyor. ama vergi dairesinde 1.900 geçiyor gerçekte 2.500 :smiley: nasıl iştir anlamadım. Az önce ocak ayı pulunu alayım dedim 1. taksit 123.00 lira bişey çıktı.

1234.jpg

Bildiğim birkac cift kabin arac vardı 4*4 olupta vergi dairesinde 4*2 olarak gecmiş olan bildiğim birkac tane daha arac vardı dodge tarzı motorları değişik, bildiğim cj ler var motoru 4000cc benzinli olupta ruhsatda 2800 cc benzinli yazan eskiden sigortacılar ayalamış yapmış AMA.. Aracların hepsine sağlam faiziyle ceza geldi allhatan evrakta sahtecilik vergi kacırmadan kamu davası acılmadı herkes faiziyle cezalarını yatırdı bazı araclarda trafıkten men etdiler motor sorunları yüzünden daha da cözülmedi, aracı satacak olursanız belli olur, belki hurdaya cıkarıncaya kadar belli olmaz..

Ynt: Defender Mtv Motorlu Taşıtlar Vergisi

Merhaba arkadaşlar,
Yeni, taslak halinde olan MTV planina göre eski ve ozellikle dizel araçlardan daha fazla vergi alinması planlandığı haberini basından duydum.Bu konu ile ilgili detaylı bilgisi olan varmı.

Tesekkürler
Seçkin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR