Defender Puma Motor Değişimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ata036 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,946
Ynt: Defender Puma Motor Değişimi

eyvallah engin abi ankaradakinden vazgeçtik fiyattan dolayı :-* tek çarem bu pert olan aracın motoru kaldı şimdi buda olmazsa arabayı bendemi pert ayırayım ne yapayım koca ilde bi usta bulamıyorum 1 ay oldu araba yatıyor dışarda bide yağmur varki sorma her yer çamur ama ben camdan sadece arabaya bakıp sinirlenmekten başka bir şey yapamıyorum offf offfff hep off yapıyorum abiiiiii
bide road yapabilsem bu iş olacak
 

Etiketler
Ynt: Defender Puma Motor Değişimi

Tarık bey iyi günler,

ben 2,5 düz dizel motor aramaktayım, eğer kendi aracınıza istediğiniz tarzda puma motoru bulduysanız çıkartacağınız 2,5 dizel motora talibim, fiyat konusunda motorun durumuna göre anlaşmaya varabiliriz. tel. numaram 05322660015.

Selamlar
 



Ynt: Defender Puma Motor Değişimi

benim benzinli 2.5 dizele dönmenin yollarını arıyorum eğer bulrsam puma takacağım daha motoru 15 gün öce sıfırladım ama çok güçsüz
 



Ynt: Defender Puma Motor Değişimi

düz dizelmi acaba eğer düzdizelse düz yolda max. kaç km sürate ulaşıyorsunuz birde asvalt rampada yaklaşık %30 /40 meyilde kaç km. sürat yapıyor acaba max.
 

Ynt: Defender Puma Motor Değişimi


Araç boş iken düz ve düzgün yolda 100-110, yokuşta ise 3. vitese düşebilirsiniz. aslında sıfır ve faturalı bir puma alınınca proje çizilerek ruhsat değişikliği oluyor diye duydum, yine de bunu konuya hakim birine danışmak gerekir.
 

Ynt: Defender Puma Motor Değişimi

3. vites derken yaklaşık sürat ne kadar acaba 70 diyormu ? yani öğrenmek istediğim rampada benzinli ile dizel arasında fark varmı düz yolda aynı
 

Ynt: Defender Puma Motor Değişimi

3. vites ile 70 km de devir yükseldiği için motor gürültüsü çekilmez oluyor fakat 60 ile rahat gidebiliyor, ancak uzun yolda motor gürültüsü yoruyor, bu yüzden 90 km yi geçmek kulak sağlığı açısından sakıncalıdır diye düşünüyorum.
 

Ynt: Defender Puma Motor Değişimi

arkadaşlarında söylediği gibi düz yolda 100-120 arası gidiyor ama rampada 40 - 65 arası 3. vites benim şahsi fikrim kendi arabama göre konuşuyorum 90 km en ideal sürat motor seside normal oluyor gerçi bu arabanın en hoş yanlarından biride o sesi tabi bana göre sizleri bilmem ;D

bu arada
ABENDTEURER' Alıntı:
Araç boş iken düz ve düzgün yolda 100-110, yokuşta ise 3. vitese düşebilirsiniz. aslında sıfır ve faturalı bir puma alınınca proje çizilerek ruhsat değişikliği oluyor diye duydum, yine de bunu konuya hakim birine danışmak gerekir.

aramızda aracının motorunu puma ile değiştirip bu proje çizim işini yaptıran arkadaş varsa bilgilerini bizlerle paylaşabilirmi.
 



Ynt: Defender Puma Motor Değişimi

Defender icin aracin ustunde orijinal 2,5 duz dizel var ve mutevazi bir sekilde kullanmaya devam etmek istemeyi anliyorum .. soyleki;
site uyesi bircok deneyimli defender kullanicisi arkadas .. bu motorun oldukca sorunsuz ve uzun omurlu oldugunu soyluyorlar...
ama hem hiz ama hizdan onemlisi performans icin en az 115 Hp lik bir 300 TDi yada bu forumda tartisildigi gibi en azindan ikinci el bir 300 TDi den daha guclu,ucuz ve sorunsuz oldugunu duydugum Puma motor oneriyorum ... yani motor degistirmeyi dusunen arkadaslar a Defender icin Duz dizel'i kesinlikle tavsiye etmiyorum.
slm / Ertugrul
 

Ynt: Defender Puma Motor De?i?imi

Bildigim kadariyla arac sahibi aracini hurdaya ayirmissa noterden yapilan sahiplik belgesiyle motoru resmi olarak isletebiliyor.fakat proje olayini yetkili bir makine muhendisine sormaniz motoru almadan daha iyi olacaktir.
 


Ynt: Defender Puma Motor Değişimi

ata036' Alıntı:
aranızda puma motor seven yokmu ::smiley: ü..r çikolatalı gofret misali

Tarık bey selamlar,
maalesef sorunuzu yeni fark ettim.. Cevap veriyorum...
"ben Puma motoru çok seviyorum ve Defender da kullanılabilecek en makul motor olduğuna inanıyorum"..
Bu genel girişten sonra,
1) Hakikaten çok makul bir motor.. Sevgili Defender'im, servisten çıkmakta güçlük çekmesine ragmen, el sürülmeyen (şeytan kulağına kurşun diyeyim) tek yeri sevgili Puma motorum... Hakikaten çok ama çok problemsiz bir motor
2) Ortalama yakıt tüketimim 10lt/100km dir..
3) Daha önce pekçok motoru ya deneme, yada kullanma şansım oldu.. Bana sorarsanız,
a) Performans
b) Yakıt Ekonomisi
c) Dertsizlik
d) Bakım ekonomikliği
açılarından, çook ama çok güzel bir motor
4) Defender'daki dişli oranını 1.21 olarak değiştirdikten sonra, aracımı hiç "pedalın sonuna dayararak" kullanma şansım olmadı, zira GPS'de 160Km. gördüğümde hala motor son devrini bulmamıştı..

tabii, bunlar benim şansi fikirlerim, deneyimlerim.. İşin "resmiyet" boyutlarına gelince, Engin beyin birkaç kez yaptığı uyarıya katılıyorum.. Mutlaka,
a) Güvenilir
b) Bu işi daha önce yapmış
c) Sizin işinizi de yapabileceğini beyan eden
bir muameleci ile konuşun, anlaşın ve ondan sonra bu işe girişin lütfen.. iyi günler dilerim, reha
 

Ynt: Defender Puma Motor De?i?imi

Ben suana kadar son viteste motor devrini sona dayiyan arac gormedim. Bu olay cok zordur.5 10 km lik cok dik bIr rampada belki. Fakat duz yolda olmaz.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,007
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

SON KONULAR



Geri
Üst