Defender Restoresinde Motor Maliyetleri Hakkında Bilgi Paylaşımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tindersticks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,534

tindersticks

Viva la Libertad
Yer
İzmir
Web
www.adrhpositive.com
Merhabalar....
Bir 2007 Freelander Land Kullanıcısı olarak, Ailecek (Eşim ve kızım da dahil) artık gerçek bir Land alma vaktinin geldiğini düşünüyorum... 2 aydır araştırmalar yapmaktayım... Gezenbilir'deki pek çok yazıyla birlikte yabancı sitelerden de çok yazı okudum.... Bir yol ayrımına geldim gibi....
Kod:
[b]İlki[/b]
ihaleden Kupası görece iyi bir araç alıp (ki mke de satılan motoru şanzumanı dağılmış ve kimsenin teklif vermeyeceği 87-88 kapalı kasa bir araç olabilir) üzerine sıfır motor, sıfır şanzuman (gönül puma motor RN 380 şanzuman ister tabi) ve yürüyen takarak, kasayı sıfırdan soyup full restorasyon yapmak.... Bu noktada sizlerden şu bilgiye ihtiyacım olacak.... Sıfır Puma, ya da 300 TDI fiyatları nedir? RN 380 Şanzuman fiyatı nedir?Otokardan mı alınır? Piyasada Sıfır 350 T Ford motoru, Nissan motoru takılmış araçlar görüyorum.... Hatta sitede Puma motorun Transit motoruna benzediğine dair bir yazı da okudum yanlış anlamadıysam..... Bu motorları kullanmak araçta ne gibi eksiler getirir? 350T sıfır fiyatı nedir?
Kod:
[b]Geldiğim İkinci yol [/b]
ise 96-97 uygun fiyatlı bir 300 TDI alıp, Boya, aksesuvar ve döşeme ile bineceğim aracı yapmak....
Kod:
[b]Üçüncü yol[/b]
ise Bir yerlerden para bulursam Otokardan 87.000 Tl'ye 4+1 130 kamyonet almak (ki şirket üzerine aldığınızda %18 Kdv'yi gidere mahsup ettiğinizde 73,000 Liraya gelir + İlk yıl amortismanı falan aracın maliyeti 65,000 Liralarda..... 95-96 model araçlara 40,000 - 50,000 TL istendiği düşünülürse makul fiyat.... İyi bir Tomb Rider versiyonu olabilir hem de sıfır)
Birincisi biraz uğraştıracak ama doğru ellerde yapılırsa her şeyini bildiğim bir araca bineceğim....
İkincisi az uğraştıracak ama bilmediğim bir araç
Üçüncüsü Sayısal nelere kadirdir :smiley:

Bilgileriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler.... :smiley:

Etiketler
Ynt: Defender Restoresinde Motor Maliyetleri Hakkında Bilgi Paylaşımı

selamlar

öncelikle aracınız şimdiden hayırlı olsun, yeni defender toplamış biri olarak sabırlar diliyorum...

ilk önce aracınızın dizelmi yoksa benzinlimi olacağına karar veriyorsunuz ve ona göre bir araç alıyorsunuz.

sonra araçla ne yapmak istediğinize göre toplama işine girişiyorsunuz... kullanacağınız motor, şanzıman vs diğer parçalar ve yapacağınız modifikasyonlar hep ne yapmak istediğinize göre değişecektir...

LR larda kullanılan ve kullanılabilecek bütün motorlar bu sitede epeyce tartışıldı, alacağınız aracın modeline göre üzerindeki şanzıman büyük ihtimalle LT77 veya R380 olacaktır. Aralarında ahım şahım farklar yoktur, LT77 nin ilk 3 vites oranı diğerine göre biraz daha kısadır, R380 daha yeni bir şanzımandır vs.

ankara, alanya veya istanbulda çok iyi kaporta ustaları olduğunu biliyorum, araçları tek kelimeyle yeni baştan imal ediyorlar...

gerisi sizin titizliğinize ve bütçenize kalmış, sonu yok...

naci

Selamlar Naci Bey...
Henüz bir Defender almadım... Ebaydan verdiğim die-cast model arabalrı saymazsak:smiley: İzmir'de oturuyorum... Evim İzmir merkeze 35 km uzakta ve ana yla 3 km uzakta orman yolu ile gidilen bir yerde... Aracı her gün işe gidip gelmekte kullanmak istiyorum... Ev iş arası zaten soft off-road tadında.... Henüz Hard off-road düşünmüyorum ama toplarken hem toprağa yakın olalım diye hem de kışıklı olsun diye yükseltme helezon ve geniş lastik takmak dışında ilk etepta locker falan düşünmüyorum... Yani toplayacağım araçta birinci hedef her ay 3,000 - 4,000 km minimum yol yapmak..... Şehir içinde de gitmek ama evimin çevresindeki ormanlarda tur atmak ailecek..... Bu yüzden kesinlikle dizel olması lazım sanırım.....

Sitede 2 gün harcayınca geçmişe dönük konularda pek çok soruma yanıt buldum... Sanırım bir tane ihale aracı alıp her şeyiyle sıfırdan toplayacağım....

taner bey 15 nisan ihalesinden ve 29 nisan ihalelerinden 3 adet araç aldık arkadaşlarla.. Şu anda araçlarımız Ankara Şaşmazda motor bakımlrı yapıldıkdan sonra kaporta ve boya oluyor.Öncelikle bulunduğunuz şehirde alacağınız land için iyi bir mekanik ustası araştırın ... Bundan sonra kaporta ve boya için aliminyum kasa üzerinde tecrübesi olan ustalarla çalışmanız gerekir.. Bunun yanında ucuz ve orijinal parça yanında çıkma tabir edilen parçaya da ihtiyacınız olacağından aracı toplayacağınız şehir çok önemli..Aliminyum aracı normal bir kaporta ustasının eline bırakmanız bu aracın bir daha düzen tutmayacağına işarettir.. Bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa size resimleri gönderebilirim..mail adresim ercansuzer@hotmail.com

Kolay gelsin Taner Bey,

ben de 2007 freelander kullanıcısıyım. bir alternatif olarak ileride bir defender toplamayı ya da ingiltereden sıfır defender getirrmeyi düşünüyorum. benim ev iş arası yolum da sizin gibi 3-5 km toprak ve kışın çamurlu yol. şehir içinde konforlu ve hafif arazi şartlarında sorun cıkarmayacak bir araç lazım. Bizim aile de en eşim ve kızımdan oluşuyor (ne cok ortak yanımız var) defenderla 7 kişilik oturma yeri ve arka koltukarı katlayınca geniş bir yükleme alanı oluşturmak da bir diğer amacım.

Umarım sizin tecrübelerinizden yararlanırım. Bu arada aracınızı kamyonet olarak mı otomobil mi olarak mı tescil edeceksiniz. Kapalı kasa kamyonet olarak tescil olursa traffikte cok sorun yaşarsınız sehir merkezine girerseniz ceza, istanbuldan birinci köprüden geciş yasak, otoyolda bile 90 ı aşarsanızı ceza, yük taşıma için sr2 belgesi ve test zorunluluğu her yıl muayene kısacası ne yapıp edin aracınızı koltuk sayısına uygun bir otomobi olarak tescil edin vergisi biraz fazla olabilr ama rahat edersiniz.

selam ve sevgiler

Mahmutl

MARS' Alıntı:
Kolay gelsin Taner Bey,

ben de 2007 freelander kullanıcısıyım. bir alternatif olarak ileride bir defender toplamayı ya da ingiltereden sıfır defender getirrmeyi düşünüyorum. benim ev iş arası yolum da sizin gibi 3-5 km toprak ve kışın çamurlu yol. şehir içinde konforlu ve hafif arazi şartlarında sorun cıkarmayacak bir araç lazım. Bizim aile de en eşim ve kızımdan oluşuyor (ne cok ortak yanımız var) defenderla 7 kişilik oturma yeri ve arka koltukarı katlayınca geniş bir yükleme alanı oluşturmak da bir diğer amacım.

Umarım sizin tecrübelerinizden yararlanırım. Bu arada aracınızı kamyonet olarak mı otomobil mi olarak mı tescil edeceksiniz. Kapalı kasa kamyonet olarak tescil olursa traffikte cok sorun yaşarsınız sehir merkezine girerseniz ceza, istanbuldan birinci köprüden geciş yasak, otoyolda bile 90 ı aşarsanızı ceza, yük taşıma için sr2 belgesi ve test zorunluluğu her yıl muayene kısacası ne yapıp edin aracınızı koltuk sayısına uygun bir otomobi olarak tescil edin vergisi biraz fazla olabilr ama rahat edersiniz.

selam ve sevgiler

Mahmutl
mahmut bey selamlar... gerçekten de çok ortak noktamız var ve beklentilerimiz yakın.... ben bu başlığı açtıktan sonra çok araştırmalar, çok araç takipleri sonunda bir tane orjinal ingiliz 1986 defender 100 3dr. aldım... dün de toplamaya başladık -ki garaj bölümünde gezgin defenderin re-birth hikayesi başlığında paylaşıyorum...
yeni defendera gelince malesef benim yazdığım dönemde K belgesi istenmiyordu ve otokar özele satış yapıyordu... şimdi ise ikisi de yok....
ingiltereden getirtilecek kamyonet belgeli bir ticari 110 çift kabin doublecup ta KDV %18 ve gidere atılabiliyor şirket üzerine alındığında ÖTV ise %10.... 110 SW de ise yine KDV %18 ve gidere atılamıyor, ÖTV ise %84... yani aracın fiyatı tam %250 artıyor.... bu artışa karşılık İzmir gibi bir şehirde sanırım Kamyonet kullanmanın dez avantajları göğüslenebilir... Bu noktada eşimin freelander'ın 2011 sonu 2012 başı gibi 0 bir Defender 110 Doublecupla değiştirmeyi planlıyoruz... ingiltere fiyatlarının 22-23,000 sterlin olduğu düşünülürse mantıklı gelmekte...

Merhaba Taner Bey,

Toplama işi için kolay gelsin diyorum, umarım ailenzile mutlu günlerde kullanırsınız.

Demek otokar artık özele satmıyormuş bunu öğrendiğim iyi oldu. İngiliz malı aldığınız iyi olmuş çünkü otokar land lerde şasi kırılma sorunu olduğunu okumuştum

esen kalınız

Mahmut

2 aydır gznbilire bakmıyordum
fikir beyan etmekte geç kalmışım ....
öncelikle hayırlı olsun ve allah sabır versin
bendede 87 110SW var 2 yıldır sahibiyim ufak ufak eksıklerini gideriyorum ama bitmiyor tabiiki fakat mutluyum
eger bu araca buyuk bir sevgi ve hayranlıgınız oldugunu hissetmesem hata yaptınız derdim ama gördüğüm kadarı ile ince eleyip herseyi düşünüp karar vermissiniz, zaten sevmeden bu masraf kahır çekilmez...
bence acele etmeden 2 ay gec olsun 2 lira pahalı olsun ama bu kadar ugrasıp zaman harcıyorsanız en yiisi olsun derim...
şu anki tecrubemle bir kullanıcı olarak bir daha alacak olsam , 2. el olarak alınmış ve hassas biri tarafından toplanmış ve bıkmış birinden almayı tercih edrdim böylece sadece kullanma keyfini surerdim
tekrar hayırlı olsun LR çok farklı bir araç ben kullanırken sanki karakterim değişiyor bi tuhaf haz duyuyorum sizde aynısını hissedeceksiniz
tekrar kolay gelsin kazasız belasız kullanmanızı dilerim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri