Defender Ruhsatname

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,339

ndogru

Kamp II
Yer
Trabzon
Arkadaşlar ; Trabzondaki makine mühendisi arkadaş ve TUV görevlisi aynı şeyleri söylüyor. Defender yüklü ağırlık limiti 3050 kg. tartılan boş ağırlık 2040 Kg ( Arada 1010 kg yük haddi) olduğundan dolayı "Arazi Taşıtı Otomobil" görünmesi mevzuata göre mümkün değilmiş , mecburen " arazi taşıtı kamyonet" olacakmış benimkinin projesinde böyle yazdılar , ne dediysem düzelttiremedim . Diğer şehirlerdeki arkadaşlar yazdırıyor dedim . -- Yanlış yazıyırlar ! cevabı geldi ... Konu ile alakalı kesin bilgisi olan arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: Defender Ruhsatname

selam öncelikle sadece 2 ay içerisinde 16 araç tescil ettirdim aracınız 5 kapı ise boş kg 1800 dür aracınız ruhsatta 7 kişi ise arazi taşıtı veya otomobil yazılır araç ruhsatta 7 kişinin üzerinde ise münübüs katogorisi giriyor her yerde yanlış uygulama var size yardımcı olabilirim her modelin ruhsatını çıkardım aracınız ruhsat yok ise yeni tescilmi bana billgi verin daha faturalımı? selamlar tel numaram 0541 589 89 88 mehmet kula alanya antalya

Otokarın web sayfasından ...

Teknik Özellikler

Land Rover Defender 110

Station Wagon
AĞIRLIKLAR (kg)
Azami Yüklü Ağırlık 3050 Kg
Boş Ağırlık 2020 Kg
Yük Kapasitesi 1030 Kg
Oturma Kapasitesi 9-10-11-12

Genel özellikler:
2.5 litre 4-silindir turbo dizel TDI motor
5 hızlı manuel şanzıman
2-hızlı transfer kutusu ve merkezi difransiyel kilidi
Daimi 4 çeker sürüş
3,500kg’a kadar çekme kapasitesi
Ön ve arka rijit aks ve helezon yaylı süspansiyon sistemi
Kapalı kutu kesitli şasi çerçevesi

Yalnız daha önce bu web sayfasını incelediğimden forumdaki bu konu başlığını okuduktan sonra aşağıdaki Fabrika Fıyat Listesindeki bir değişiklik dikkatimi çekti
==>>>
5-Land Rover 110 (4x4) Arazi Kamyonet (1+1 Kisilik) (EURO4 MOTORLU) .....................96.960 TL
6 Land Rover 110 (4x4) 5 Kapılı Kamyonet (4+1 Kisilik) (EURO4 MOTORLU) .................115.644 TL
7 Land Rover 130 (4x4) Arazi Kamyonet (1+1 Kisilik) (EURO4 MOTORLU).....................111.134 TL
8 Land Rover 130 (4x4) Arazi Kamyonet (4+1 Kisilik) (EURO4 MOTORLU).................... 116.288 TL

Yani bütün tipler için KAMYONET Tabiri Kullanılmış ::smiley:

Arkadaşlar ben de bayburt tayım aracımı yeni aldım satışını da aldım Otomobil (Arazi Taşıtı) yazıyor aracıma
6 kişilik olarak geçiyor.
aynı şekilde ruhsatıma işlendi

Plaka değiştiği için TÜV e tesbite gönderdiler oradaki arkadaşlar 6 kişi olamayacağını söylediler tekrar trafiğe yollayıp
trafikte ne ve kaç kişilik olduğunu öğrenin hata olabilir dediler trafiğe gittim 6 kişi
Hususi otomobil(arazi taşıtı) geçtiğini söylediler 2 koltuğu söküp giderek tesbiti yaptırdım

her memur kendı yormını katıyo kımse tam doğruyu bılmıyo saçma sapan bı durum ruhsat arazıtaşıtı sıgrta kamyonet tentelı araç meyneden oyle geçtım ıkı yıl

Eğer mümkün olacaksa ben her yıl Tuv a girmektense yeniden proje çizdirip düzeltmek istiyorum bunu ...

Temmuz pulu 202.5 Tl , 1987 LR defender 4+1 koltuk , kapalı kasa "kamyonet" ... Acaba "otomobil" olanların 6 aylık vergisi ne kadar ?

ndogru' Alıntı:
Temmuz pulu 202.5 Tl , 1987 LR defender 4+1 koltuk , kapalı kasa "kamyonet" ... Acaba "otomobil" olanların 6 aylık vergisi ne kadar ?

93 model : 145 lira.
Dün yatırdım.
Ruhsatta "Arazi taşıtı - otomobil" gözüküyor. Koltuk kapasitesi 10+1

ARKADAŞLAR BENİM ARAÇ'DA ARAZİ TAŞITI JEEP YAZIYOR BALIKESİR PLAKA AMA BU MUHAYANE İŞLERİ BİRAZ KARIŞIK TÜVE GÜVEN OLMAZ ABUK SABUK ŞEYLERE TAKIYORLAR. ARACI İST DA KULLANIYORUM SAYGILAR :smiley:

bendede trafik sigortası yaptırıken ticari adını bulamadı benimkinide kamyonet kesecekti allahtan eski ruhsat bende idi ticari adındadan bulduk 110-70 yazınca çıktı. <benim tavsiyem ticari adından yola çıkın vatandaşlarda yanlışını görsün.
arazi taşıtı olarak geçiyor 6 aylık pulu 175 tl (model 89)
benim ruhsatta
ticari adı 110-70
araç sınıfı M1G
cinsi jeep

Bilgiler için çok teşekkürler . Bende problem proje aşamasında başladı . Makine mühendisi ile iki değişik zamanda hareretli tartışmamız oldu ,konuyla ilgili ... Teknik bilgi ve yetki sahibi
" sınıflandırma kriteri şimdi böyle" dedi , Nuh dedi peygamber demedi ! Arazi taşıtı / Otomobil yazılı binlerce araç olduğunu söylemek fayda etmedi . Hepsi yanlış kayıtlı imiş ! Projede kamyonet yazınca daha polise söyleyebilecek hiç bir şey kalmıyor ...Sayın Ertuğrul Açıkgöz beyin dikkat çektiği nokta çok önemli . Üretici firma Otokar 5 kapılı SW aracı "kamyonet" olarak isimlendirmiş fiyat listesinde, daha yapacak bişey kalmıyor ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR