DEFENDER ŞAFT KESTİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,641

ndogru

Kamp II
Yer
Trabzon
Defenderim "göstere göstere" şaft arızası (!) yaptı . Revizyondan çıktığından beri şaftta rahatsızlık kendini belli ediyordu , Ustaya bir kaç kez gittim ve şikayetimi ilettim , anahtar elde girdi altına bişeyler yaptı daha kötü oldu ,kalkıştaki vuruntular arttı ,bir kaç gün sonra tekrar gittiğimde yine bişeyler yaptı güya bu defa kalkıştaki vuruntu azaldı bir müddet sonra yine başladı ... Bu kalkıştaki hafif vuruntularla bu akşama kadar geldik , tabii vites değiştirirken aşırı dikkat göstermem gerekiyordu vuruntu yapmaması için, bu akşam asfaltta normal 4 vites giderken araç altından bir ses ve hafif bir vuruntu geldi durdum altına baktım birşey görünmüyordu .Kalkıp yola girdim 3-4 bu defa çok kuvvetli bir küt sesi ve araçta titreşim başladı . Yine görünen bişey yoktu ama araç yürümedi bu defa i kilidi bağlayıp kalktım kah normal kah küt küt küt sesleri ve vibrasyon eşliğinde eve kadar gelebildik. El feneri altına girdim , şaft normal (!) ... Allah Allah ... Şaft difransiyel bağlantısını yapan tüm vidalar kopmuş veya yerinden çıkmış , bir zorlanma olmadan düz yolda bunun olması bana belki de somunların yerine hiç takılmamış olduğunu düşündürdü . Üstadlardan yorum rica ediyorum , usta (!) yı ne yapalım ???
Sabah şaftı yerine tutturup memlekette bir usta arıyacağım. Doğru dodge kamyon veya as 250 pikap ustası aranacak . Arkadaşlar bu şaftın tamburu ile diff in bağlantısı arasında conta gibi bir parça varmıdır , ben göremedim varsa düştü sanırım .Takma işini kendim yapıp ustaya ayara gitmeli sanırım

Etiketler
Ynt: DEFENDER ŞAFT KESTİ

Şaftı difransiyele vidalarken şaftta boşluk olmadığını boşluğun şanzumanın arkasındaki büyük tamburdan ( el fireni de oraya bağlı) kaynaklandığını farkettim . Bu sorunun çözümü için ne yapmam gerek ? Burdaki ustalar ya anlamıyor ya git gel yapsın diye azıcık azıcık iş görüyor.

Ynt: DEFENDER ŞAFT KESTİ

ön ve arka şaftı bağlarken açılarını bazan yanlış montaj ediyorlar.bırısı 45 diğeri 90 derece olmalı.bu yüzden bır keresınde düzeltinceye kadar ciddi vuruntu sorunu yaşamıştım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,962
Kaydolan Son Üyemiz
seydabilir

Çevrimiçi üyeler