Akıllının biri arabayı pahalıya koyuyor. diğeri de ben daha pahalıya satarım diye bir başlıyor arttırmaya. olay 90 model defender'ın 50.000 TL olmasına kadar gidiyor şu an. ben de 300.000 TL isteyeceğim satarken. hadi bakalım.Belki üç farklı günde beş kere okumuşumdur
Ben size istinaden yazmadım, bir arkadaş yukarıda 15.000 TLye araç alıp toplanılır gibi yazmış.
O fiyatları aylardır göremedim.Bir abimiz ihaleden araç alıp getirmesi bile neredeyse 12.000 TL yi buldu ocak ayında.
Sizin ilk gönderide ve diğerlerinde belirttiğiniz isteklerinize aynen sahibim.
Bu iş sandığımdan daha zor olacak.
Yurt dışından araç getirip Türkiye'de parçalama fikri aklıma gelmemişti gerçekten. Şu an aydınlanma yaşıyorum. Ayrıca TV izlemediğim için dizilerdeki defender durumlarını da bilmiyordum. Elektrik öğrenilir yapılır. Defender'ın kaportası vurunca düzelmez diyorlar onu anlamadım. Aluminyumla alakalı bir şeymiş. Açıklarsanız sevinirim. Defender kaportası düz olduğu için kalıp çıkarılabilir kolayca. Aldığım aracın tüm kaportasını söküp karbonfiber dökeceğim onun yerine ( kaplama değil ) Yeni model defender'da olan ön konsol'u da kopyalayabilirim. Çok çok zor olur ama emekle yapılabilecek bir iş. Yeni araç almamış olsam defender'ın külfetinin altına girerim gerçekten. Hak ediyor.son zamanlarda Defender toplamak bazı kişiler için moda oldu ve araç fiyatları da anlamsız bir şekilde arttı.
usta ve 2.el çıkma parça fiyatları da bu artışı izliyor, bundan dolayı da toplanmış bir aracın fiyatı tdi motor ise 50 binden aşağı pek kalmadı..
adı çok bilinen ve bu işin ustalarından bir servise bir gün fiyat sordum, sadece elektrikli hareketli ve ısıtmalı çıkma koltuklar 5000 TL dedi ben tabi içimden çüşşşşşş...
dedim ki gürcüden araba getiririm disco 2, parası da en fazla 3-4 bin usd, koltukları ve işime yarayan bütün parçaları alır, kalanı da satar para kazanırım, servisin cevabı "o tabi ki daha ucuz bir yol"
e olur tabi, sen 5000 TL çıkma koltuğa istersen diğer yapacağın işlemler için benden ne kadar çok para kazanacağını (aslında kullanmak istediğim daha argo bir kelime var ama yazmadım) tahmin etmek zor değil... böyle olunca da fiyatlar alıyor başını gidiyor..
bir diğer faktör de bu araçlar son zamanlarda 3 farklı dizide boy göstermeye başladı, e tabi parası olan kişiler bunlara değerinin üzerinde fiyatlar da vermeye başlar / başladı
ben de 3-4 ay önce düşünüyordum ama sonrasında bütçe hesabı yapınca istediğim gibi bir aracın 70-80 bin TL yi bulacağınız gördüm (çok kaliteli bir kaporta boya işlemi için başlı başına İstanbul da 8-12 bin TL arası fiyatlar telaffuz ediliyor, iç kaplama, elektrik sistemi, hd direksiyon, ön göğüs, motor, jant lastik ıvır zıvır derken hesabı siz yapın...
ayrıca yazdıklarınızı okuyunca bu işlerden pek anlamadığınızı fark ettim (bunu hakaret olarak algılamayın, 8 yıldır araştıran, son bir senesini de Jeep WJ yükseltme ve diğer sorunlar için harcayan biri olarak kağıt üstü hesap ile sanayi çok farklı şeyler), öncelikle forumları okudukça insan gaza geliyor ama sanayiye girdi mi iş öyle olmuyor.. boya 5 bine yapan da var ama sonuç spreyle boyasanız aynı kapıya çıkar. hele ki en başta gitsin yeterden "komple revize etsem neye çıkar?" a döndüyse istekler ki dönecek ufak bütçeleri unutun..
sizlere de şimdiden kolay gelsin
aklıma cem yılmaz ın eski gösterilerinde söylediği bi cümle geldi, " bu bilet fiyatına hayatın anlamını verecek değiliz" diyeDiyelim defender'ın sol ön kapısı yamuldu. Değiştireceğim. Sizin söylediğiniz firma bana iç aksamı da veriyor mu? Kilit, anahtar mekanızması gibi... Sadece sac vermiyordur umarım![]()
Arkdaşlar yorumları okudum bende toplamaya girmeme taraftarıyım.Merhabalar,
Uzun süredir yorumlarınızı takip ediyorum benim aklımda da araç toplamak var. Yorumlarınıza bakıyorum araç fiyatlarına bakıyorum parça bakıyorum usta soruyorum fakat bir türlü işe girişemedim. Sanırım en doğrusu direk işe bir yerden başlamak arkası gelecektir.. Biz Türkler zaten kervanı hep yolda düzmüşüzdür.![]()
İhaleden araç alma işi aklıma yatmıyor bir türlü. Araç devlet malı diye hor kullanılmıştır. Motor elektrik filan ölüdür. Yani gidip bir şase ve aluminyuma 12.000 tl vermem. Toplama zahmetine değmez.
Boyacıya gidiyorum hiçbir iş yok camları sokmus sadece diyor soyle yapıcam, ertesi gün gidiyorum yine bir sey yok boyle yapıcam, ertesi gün gidiyorum birşey yok vs.. bir hafta sonu gitmedim arabanın her yeri beyaz astar dedim adam yapmış herhalde. Arabaya yaklaştım içine bir baktım benim mavi defender olduğu yerde duruyor. dedim ki hani boyayı sokecektin? kurtarmıyor dedi, dedim parasını vereyim boyle olmaz boya atar dinlemedi. Sonuc boyayı tam yapmadı astarlı bıraktı 8 ayımı bekletti ve birçok parçam kayboldu şuan piyasada olmayan ve satılmayan orjinal parçalar dahil.