Defender traktör gibi kullanıma müsaitmidir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,772
Ynt: Defender traktör gibi kullanıma müsaitmidir?

Benim koca oğlana kıymayacağım altından kalkamayacak iş olsaydı ;DYağışları bekliyorum valla sırf denemek içinde olsa.Bu arada Defenderi olmayıpta isteyen arkadaşların dileklerinin en kıssa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle :smiley:

Etiketler

dalyan' Alıntı:
Benim koca oğlana kıymayacağım altından kalkamayacak iş olsaydı ;DYağışları bekliyorum valla sırf denemek içinde olsa.Bu arada Defenderi olmayıpta isteyen arkadaşların dileklerinin en kıssa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle :smiley:

arkada pullukla defender nasıl duruyor diye merak ederdim :D
bu merakımın giderilmesini sabırsızlıkla bekliyorum

Merhaba,
Ertan bey ben de sizinle aynı düşüncedeyim ben de defenderin arkasına traktörün arkasındaki aparatların bağlanması için kullanılan 3 lü bağlantı demirlerini yaptırıp ki bu kolay bi işlem fakat pto denen harici güç ünitesi denilen harici şaft çıkışını halletmek gerekiyor arkaya bu şaft çıkışını yapmak için araştırma yapıyorum bunu da hallettikten sonra traktörde kullanılan pekçok şeyi halletmemesi için bir problem kalmayacağını düşünüyorum konu hakkındaki bilgilerini paylaşmanı rica ediyorum saygılarımla

arkhem1' Alıntı:
Merhaba,
Ertan bey ben de sizinle aynı düşüncedeyim ben de defenderin arkasına traktörün arkasındaki aparatların bağlanması için kullanılan 3 lü bağlantı demirlerini yaptırıp ki bu kolay bi işlem fakat pto denen harici güç ünitesi denilen harici şaft çıkışını halletmek gerekiyor arkaya bu şaft çıkışını yapmak için araştırma yapıyorum bunu da hallettikten sonra traktörde kullanılan pekçok şeyi halletmemesi için bir problem kalmayacağını düşünüyorum konu hakkındaki bilgilerini paylaşmanı rica ediyorum saygılarımla

Benim yerim ufak 2 dönüm,bunun için gerek duymadım :smiley:
Onun için süreceğim zaman,geçen traktörcülerden rica ediyorum 2 dakkada halloluyor.
Size kolay gelsin,saygı bizden.

konu hakkında hiç bilginiz varmı çünkü pto hakkında bilgi arıyorum ben bu olayı çözersem defenderi kepçe toprak burgusu v.s derken traktörün ek işlevlerinin çoğunu yapabileceğini düşünüyorum

Maalesef yardımcı olacağım bilgim yok.
Ama inanıyorumki doğru aparatlar ile altından çok rahat kalkabilir.

Siz pojenizi tamamlarken buradanda bizimle paylaşırsanız sevinirim.

ptu kamyonların damper sistemini kaldırabilmesi için hidrolik pompasıdır...
buna kamyoncu tabiri ile yavru şanzıman adı verilir defender için zannedersem uygulanmaz çünki ptu için şanzımanın ptu için uygun olması gereklidir mesela damper kaldırmak için vites boşa alınır debriyaja basılır ptu nun içerden düğmesi açık konuma getirilir ve debriyajdan ayak çekilir bu sayede hidrolik sistem çalışır...
bence ptu deil ama şu küçük traktörlerin motora bağlı hidrolik pompaları var o sistemle çok kolay ve maliyetsiz bir iş çıkarabilirsiniz ptu ağır hizmet için gereklidirki siz defenderle 50 yonluk damperi 10 metreye dikmeye çalışmazsınız diye tahmin ediyorum... ;D ;)
saygılar.....

http://www.hidrolikmarket.net/?361/disli_pompa

bu site belki yardımcı olabilir....

öncelikle pto yu buldum ama bunun hidrolikle ilgisi yok bu harici bir şaft çıkışı elde etmemizi sağlıyor fiyatı 850 ile 1200 tl arasında daha sonra hidrolik pompayı bu şaft çıkışına bağlıyoruz ama şaftın kontrolu nasıl oluyor henüz onu bilmiyorum ne kadar güçte bir hidrolik pompa gerekiyor bunları araştırıyorum birde serii olmayan defenderlerde bu şaftın montajı biraz problem oluyor serii lerde şasede şaft için yer yapılmış 1992 model benimkinde yok üstten yapmakta arabanın içinde yer işgal edecek başka çareler düşünüyorum

bence sizin düşünceniz pulluk indirip kaldırmak içinse hidrolik direksiyon pompası bile işinizi görür ....

OLUR MU OLAMAZ MI DEME ! YOUTUBE A GIR ORADA GOSTERIR ;))

http://www.youtube.com/watch?v=DJzz8aU3Ztw

http://www.youtube.com/watch?v=SX4QgKOcm80&feature=related

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,612
Kayıtlı Üye Sayımız
166,908
Kaydolan Son Üyemiz
Husogun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR