Defender ve TUV

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan def110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,547
Ynt: Defender ve TUV

Atıf bey slm,
Bu hafta içerisinde aracımı muayeneye götürmeden önce istasyonu bi ziyaret edeyim dedim. aynen dediğiniz gibi satın alma işlemi dahi olsa geçmiş döneme ait olan gecikmiş muayene cezalarını mahsup ediyorlarmış :( Ayrıca koltuk konusunda da bende şuanda arkadaki koltukları söktürüyorum .Siz taktırıyor ben söktürüyorum :smiley: çünkü araç ruhsatta 5 kişi olarak gözüküyor ve istasyondaki arkadaşlar şimdiden sorun çıkacağını söyleyerek söktürmemi istediler. yarın nasip olursa muayeneye gireceğim. tabii lastikleri de değiştirmem gerekiyor. Ama lastik konusunda da arada kaldım petlasın birkaç modeli var ucuz olan acaba kullananlardan yorum bulabilirmiyim dedim ama kaydadeğer yorumlar göremedim.

Ayrıca arka koltuklar için emniyet kemeri gerekmiyormuş. Sadece 95 model ve üzeri araçlar için arka koltuklarda emniyet kemeri şartı var mış.

yarın yine muayenden sonra (muayeneden geçmiş olarak inş.) uygulamaları buradan paylaşırım.
Ayrıca el freni işini aynen sizin de belirttiğiniz gibi istasyondaki arkadaşlara sordum. Sizinde bildiğiniz gibi bu araçların el freni şöyle böyle dedim. onlarda evet o konuda haklısınız fazla zorlamıyoruz dediler :smiley:

Tüm ilgilenen arkadaşların bilgilerine sunarım. yarın mutlu bir adam olarak görüşmek üzere

Saygılarımla

Etiketler

Bende dun gittim TUV'e. Malum bende de ruhsatta koltuk icin 5 yaziyordu ama ben arkara 2 tane one bakan koltuk yaptirmistim (disco 2 nin 7. koltuklari). Tahmin edersiniz ki agir kusurlu gozukup gecemedim. Universite sinavinda istedigim yeri kazanamayinca bile bu kadar uzulmemistim. Neyse, onerdikleri cozum ise ya git ruhsati degistir dediler yada arkaya 3 lu koltuk koy. Koltukcuya gittim, 80 tl ye yapariz dediler. Daha yeni tum icini hali falan kaplattigim icin tekrardan arabayi deldirmek istemedim. ruhsatciya gittim 110 tl aliriz bir gunde halolur dediler. Her turlu para, efor, mutluluk karsilastirmasini yapinca bende gidip ruhsati degistirdim. Haftaya yine TUV gidip bakicam. Buyuk ihtimalle gecerim artik. Yine sonucu burdan bildiririm. Bu arada internette yaptigim bu koltuk olayi ile ilgili arastima sonucu, yine bizim iyi durumda oldugumuzu gordum. Adamlar sifir aldiklari arabalarda bile ruhsatta 4 kisi yaziyormus ama 5 tane emniyet kemeri var diye milleti Emniyete yolluyorlarmis. Beterinde beteri varmis.

Değerli arkadaşlarım günaydın,
Yazılanları okuyunca bizim bu koltuk-TUV ilişkisinin traji komik bir hale geldiğini söyleyebiliriz herhalde. Ama ne yapalım emir demiri kestiği için istedikleri değişiklikleri de yapmamız şart. Ben de arka 2 tek koltuğumu söktüm, yerlerine tabandaki aynı delikleri kullanacak şekilde L profilden 3'lü sıra koltuk çerçevesi yaptım. Süngerlerin altına koyacağım kaplamalı suntayı da dün kestirdim, haftasonu da kaplamasını yapıp, doğru TUV'e gitmeyi düşünüyorum. TUV dönüşü tekrar 2'li koltuklarımı takmayı düşünüyorum. 2 senede bir bu işlemi tekrarlayacağız anlaşılan. İlgilenen arkadaşlar için yaptığım uygulamanın fotolarını koyacağım. Bana maliyeti de herşey dahil 80-100 TL arası oldu. Ben yarına yetiştiremedim, hafta içine kaldı artık.
Hepinize bol şanslar, umarım sorunsuz geçersiniz, sonucu merakla bekliyorum.
Bu arada Teginalp kardeşim umarım Petlas'ın 900/16 ölçüsündeki lastiğini almamışındır. Bu lastiğin arazi performansı çok iyi, ama frenaj ve asfaltda çok kötü, ayrıca ağır olduğu için aksları da çok zorluyor.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten

def110' Alıntı:
Değerli arkadaşlarım günaydın,
Yazılanları okuyunca bizim bu koltuk-TUV ilişkisinin traji komik bir hale geldiğini söyleyebiliriz herhalde. Ama ne yapalım emir demiri kestiği için istedikleri değişiklikleri de yapmamız şart. Ben de arka 2 tek koltuğumu söktüm, yerlerine tabandaki aynı delikleri kullanacak şekilde L profilden 3'lü sıra koltuk çerçevesi yaptım. Süngerlerin altına koyacağım kaplamalı suntayı da dün kestirdim, haftasonu da kaplamasını yapıp, doğru TUV'e gitmeyi düşünüyorum. TUV dönüşü tekrar 2'li koltuklarımı takmayı düşünüyorum. 2 senede bir bu işlemi tekrarlayacağız anlaşılan. İlgilenen arkadaşlar için yaptığım uygulamanın fotolarını koyacağım. Bana maliyeti de herşey dahil 80-100 TL arası oldu. Ben yarına yetiştiremedim, hafta içine kaldı artık.
Hepinize bol şanslar, umarım sorunsuz geçersiniz, sonucu merakla bekliyorum.
Bu arada Teginalp kardeşim umarım Petlas'ın 900/16 ölçüsündeki lastiğini almamışındır. Bu lastiğin arazi performansı çok iyi, ama frenaj ve asfaltda çok kötü, ayrıca ağır olduğu için aksları da çok zorluyor.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten

Herkese tekrar slmlar,
Bugün size muayenden geçmiş bir araç sahibi olarak yazıyorum :smiley: Öncelikli olarak en sıkıntılı iş yine koltuklardı. Daha öncede söylediğim gibi arka lastikler üzerinde bulunan koltukları söktüm. ve araçta sadece ön sıra koltuk ile arka sıra koltuk kaldı. Önlerde emniyet kemeri zorunluluğu var. zaten bir tanesi düzgün çalışmadığı için hafif kusur olarak belirttiler. Arkalarda ise kemer zorunluluğu yok.
-Aracın frenlerinde sıkıntı çıkmadı. Frenleri normal denediler ve testi geçti.gerci ayarlarını ve balatalarını yaptırmak bana150 tl ye mal olmuştu zaten :(
-Elektrik aksamında cam suyu dahi olmasa kusur yazıyorlar. benimkinede kusuru sudan yazıyorlardı ki. biraz basılı tutunca suyun gelecgini söyledim ve sildiler :smiley:
-Geri vites lambası niye yanmıyor diye kusur yazdılar. valla dedim ben geri vites lambası var mı onu bile bilmiyorum dedim :smiley:
-Farlar zaten ayarsız cıktı ama farlar icin hafif kusur yazıyorlar
-Altlardaki yağ kaçakları için hafif kusur yazdılar ki benim bildiğim orjinal ingilizin olmaz ise olmazı yağ kaçakları :smiley:
-Koltuklar meselesine gelince; Az kalsın koltuklardan kalıyordum sınıfta. ama Allahtan oradaki çocuğa daha koltuklara sıra gelmeden - Aracı ne yapcaksın abi diye sorunca bende; öncelikli olarak içinin döşemesi ve koltukları değişecek diye anlatmaya başlamıştım. Koltuklar sabit olmadığı için ağır kusur sayıyorlar. benim koltuklarda sunta üzerine yapılan döşeme zaten. Arka koltukların katlanmadan sabit olması gerekiyor. Katlanacaksa da kilitli olması gerekiyor. Ayrıca ön koltuklarında sabitleme kilitlerini çalışıyor ve kemerlerini çalışıyor olması gerekiyor. Oradaki vatandaş biraz iyi niyetle bana muayenden geçer not verdi.

herkese saygılarmla arkadaşlar.
Kolay gelsin.

Teginalp Kardeşim merhaba,
Çok geçmiş olsun, darısı sıradakilere. Koltukların katlanırlığını kontrol etmeleri benim de dikkatimi çekmişti. Ben de katlanır olarak yapmama rağmen sırtlıklarını sabitledim.
Nelerle uğraşıyoruz değil mi, bir sürü sırada iyileştirme çalışmaları dururken. Neyse mutlu sonla biten film gibi oldu Sizinki. Benim sınav da yarın 18:00'de başlıyor. Sonucu bildireceğim, ayrıca yeni sıra koltukların imalat fotolarını da ekleyeceğim.
Selam ve sevgilerimle.
Atıf Tezerten

Değerli Arkadaşlarım günaydın,
Sonunda ben de TUV sınavından geçtim, 2 sene rahatım. Koltuk muayenesini daha önceki muayeneden daha sıkı yaptılar. Altını- üstünü, sağlamlığını büyük bir dikkatle incelediler, tatmin olmadılar sanki heyet muayenesi gibi 3 kişi çağırıldı, onlar da baktılar ve ilk muayenedeki hafif kusurları da kontrol ettikten sonra diplomamı alabildim.
Arka sıranın imalat fotoları aşağıda. Evdeki mevcut branda parçalarını kullandığım için yamalı bohça gibi oldu ama nasıl olsa bir süre sonra sökeceğim diye ekstra masraf yapmadım. İlk fotoda mevcut tekli koltuklarım var. Sonrakilerde önce koltuk iskeleti, sonra kaplamalı sunta kesilmiş hali ve sonundaki de bitmiş hali. İsteyen arkadaşlarıma ölçüleri verebilirim, istenirse bir haftasonu çayımı içmek karşılığında birlikte de bizde yapabiliriz.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten

DSC_1954.jpg

DSC_1955.jpg

DSC_1956.jpg

DSC_1957.jpg

Atıf Bey öncelikle geçmiş olsun, iki yıl daha dertsiz tasasız, kazasız belasız kullanırsınız inşallah.
Koltuklar da on numara olmuş elinize sağlık. Ben herzaman söylerim ya defender sahipleri çok becerikli yada defender insanı usta yapıyor gerçekten.
Saygılar.

Derya Kardeşim çok teşekkürler, inşallah hep beraber kazasız sorunsuz günlerde kullanırız. Gerçekten de zorunluluklar karşısında neler yapıyoruz hepimiz. Şimdi bu parçayı söktükten sonra da gelecek muayeneler için saklayacağım.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten

atıf bey hayırlı ugurlu olsun sizede :smiley:
Aslında benimde koltuklar sabit olmadığı için çok incelediler ama allahtan istasyonda tanıdık bir arkadaş vasıtasıyla orayı yaptıracağımızın sözünü vererek geçtim. Çünkü bende çıkma koltuk bulup taktırmam lazım. Benim orjinaller sizin hafta sonu yaptıklarınızdan beterde :smiley:)
Koltuk konusunda fikirlerinizi duymak isterim. Hangi aracın koltukları oluyor. Çıkma koltuk nerelerde bulabilirim, montajda ne gibi sorunlarla karşılarışım (tekli koltuklar ön icin) vb sorular karşısında engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Tekrar saygılarımla

Değerli Kardeşim İshak,
Ben geçemediğim ilk muayenede bir koltuğu kontrol ederlerken yerinden çıkardıklarını gördüm ve bu nedenle iyice sağlam yaptım. İyiki de yapmışım, çok hoyratça kontrol ettiler.
Çıkma koltuk konusunda, biliyorsunuz Defender ön koltukları orijinalde Grammer marka. Ben ilk aldığımda çok kötülerdi, yetkili bayiden 2 adet ön koltuk aldım, bunlara kol dayamalar yaptırdım, hala da kullanıyorum. Ama ergonomik olmadıklarından hiç memnun değilim, ilk fırsatda değiştireceğim. Sanırım en uygunu Disco 1 koltukları. Ancak benim çok iyi bir döşemecim var. Benim antika otonun koltuklarını verdiğim dökümanlar üzerinden orijinalinden iyi yaptı. Şimdi kendisi orijinal defender ön koltuklarının iskeletini uzatıyor ve sonra kaplıyor. Uygulama çok güzel olmuş, büyük ihtimal öyle yapacağım ben de, şiddetle tavsiye ederim Maslak 2. kısım Cengiz Cesur 0536 6754755. Koltuk konusunda seçenek çok tabii. Akü kutusunu iptal ederek veya etmeyerek çok çözüm var. Arkalara da ben tekli Mitsubishi Canter koltukları aldım, çok memnun olarak kullanıyorum. Sadece çamurluk üstlerinden dolayı altlarından çapraz olarak bir kısım kesmek gerekdi. Bu arada diz mesafesi biraz azalıyor tabii bunu da gözönünde bulundurmakta yarar var. Bunların benzerlerinin çıkmalarını Cengiz'den bulabilirsin. kendisiyle mutlaka görüşmeni tavsiye ederim. Çok efendi biri, ama çok da yoğun.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar, gene de yapabileceğim birşeyler olur ise keyifle katkıda bulunmaya çalışırım.
Selam ve sevgilerimle.
Atıf Tezerten

öncelikle geçmiş olsun bakalım biz ne yapacağız kafama takılan bir konu var defender tavanı beyaza boyatmak istiyorum bunun bana TUV kontrollerinde bir sıkıntı yaratırmı acaba
Saygılar

Değerli Bazden24 Kardeşim,
İyi dileklerinize teşekkür ederim. Renk konusundaki uygulamada, ruhsatda yazılı rengi araç üzerindeki renkle karşılaştırıyorlar. Benim lacivert yazılı otomobilimi bu lacivert değil koyu mavi diye itiraz etmişlerdi. Bu bir, ikincisi başka bir otomobilim sarı-siyah olarak yazılıydı, bende de sadece kaput siyahdı, zor zor geçmiştim. Onun için eğer tavanı beyaz boyarsanız, araç 2 renk olacağından TUV'dan geçiş zor olur diye düşünüyorum. Ayrıca 2 renk araçlar dikkati çektiği için rutin trafik kontrollerinde de sorun çıkarabilir.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten

Bilgi için teşekkürler
Bunun icin ruhsatda çift renkli olmasımı gerekiyor acaba bu. Durumda Ek 1 doldurup ruhsata işletirsem doğru olanı yapmış olurmuyuz
Saygılarımla.

bazden24' Alıntı:
Bilgi için teşekkürler
Bunun icin ruhsatda çift renkli olmasımı gerekiyor acaba bu. Durumda Ek 1 doldurup ruhsata işletirsem doğru olanı yapmış olurmuyuz
Saygılarımla.

ben benim 110umun tavanini gectigimiz yaz beyaza boyattim ve gecen ay tüv den böylece sorunsuz gectim. ruhsattaki arac rengi, aracin görünüsteki "ana" rengi olmasi gerekiyormus.
tarik

Tarık bey merhaba
Söyleminiz doğrultusunda ruhsat da ikinci bir renk istenmiyor ise tavanı beyaz olarak boyatmak istiyorum umarım bir sıkıntı ile karşılaşmadan tuv kontrollerini atlatırız.
Teşekkürler

def110' Alıntı:
Değerli Arkadaşlarım günaydın,
Sonunda ben de TUV sınavından geçtim, 2 sene rahatım. Koltuk muayenesini daha önceki muayeneden daha sıkı yaptılar. Altını- üstünü, sağlamlığını büyük bir dikkatle incelediler, tatmin olmadılar sanki heyet muayenesi gibi 3 kişi çağırıldı, onlar da baktılar ve ilk muayenedeki hafif kusurları da kontrol ettikten sonra diplomamı alabildim.
Arka sıranın imalat fotoları aşağıda. Evdeki mevcut branda parçalarını kullandığım için yamalı bohça gibi oldu ama nasıl olsa bir süre sonra sökeceğim diye ekstra masraf yapmadım. İlk fotoda mevcut tekli koltuklarım var. Sonrakilerde önce koltuk iskeleti, sonra kaplamalı sunta kesilmiş hali ve sonundaki de bitmiş hali. İsteyen arkadaşlarıma ölçüleri verebilirim, istenirse bir haftasonu çayımı içmek karşılığında birlikte de bizde yapabiliriz.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten

Atıf bey merhaba
Sizin koltuklardaki kontrolü eminim bizimkinede yapacaklar fakat benim bir farklı durumum daha var Defender da ruhsat 11 kişilik olarak kayıtlı ben bunu 5 olarak değiştirmek istesem nasıl bir yol izlemem
Gerekir Arka bagaj kısmını farklı olarak kullanmak istiyorum .
Saygılarımla .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR