defender vinç tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,097

veteran

Kemaliye Sevdalısı
Yer
istanbul
Web
www.cankurtarangida.com
selam arkadaşlar

defender 110 için vinç tavsiyelerinizi alabilir miyim?
britpart tmax arasında fark var mı?
fiyat olarak birpart daha uygun olarak biliyorum...
herhangi dezavantajı var mı peki britpartın tmax in yanında?

Etiketler
Ynt: defender vinç tavsiyesi

Vinç en önemli ekipmandan biridir. Ben şahsen vinçte tasarruf etmeyi düşünmem. Eski bile olsa kendisini ispatlamış bir marka olmasında fayda var. Çekiş hızı, uzaktan kumandası vb.. çok da elzem değil. İhtiyacınız olduğunda ağır şartlarda çalışması önemli.

nkurtkaya' Alıntı:
Vinç en önemli ekipmandan biridir. Ben şahsen vinçte tasarruf etmeyi düşünmem. Eski bile olsa kendisini ispatlamış bir marka olmasında fayda var. Çekiş hızı, uzaktan kumandası vb.. çok da elzem değil. İhtiyacınız olduğunda ağır şartlarda çalışması önemli.

çekiş hızı önemli değil kısmı hariç tümüne katılıyorum ... çünkü çekiş hızıda önemli . bu nedenlerle bütçede sorun olmayacaksa Warn 12,500 Lb lik öneririm..

LR 110 için alacagınız vinc 12lpr olmalı kalite saglamlık hız ve güvenirlik ise Warn yok benim acelem yok rahat zamanım bol yılda bir iki kere kullanırım saglam istikrarlı olsun diyorsan biritpartın 12 lpr ligi veya tmax gecenlerde huma otonun yeni getirttigi bir marka vinc var denemelerini yaptık vincin üstünde şanzıman kolu iki hızlı calışıyor oldukca hızlı ve güclü bir vinc ama zor şartlarda denemedik fiyat aralıgı uygun uzaktan kumandalı

reis28' Alıntı:
LR 110 için alacagınız vinc 12lpr olmalı kalite saglamlık hız ve güvenirlik ise Warn yok benim acelem yok rahat zamanım bol yılda bir iki kere kullanırım saglam istikrarlı olsun diyorsan biritpartın 12 lpr ligi veya tmax gecenlerde huma otonun yeni getirttigi bir marka vinc var denemelerini yaptık vincin üstünde şanzıman kolu iki hızlı calışıyor oldukca hızlı ve güclü bir vinc ama zor şartlarda denemedik fiyat aralıgı uygun uzaktan kumandalı
tabii Warn la ayni sonucu veren keşke daha uygun fiyatlı Vinçler olsa... ama bu işin biraz bile içinde olan herkesin takdir edeceği gibi güvenliğin çok önemli olduğu bu konuda işi şansa bırakmak sakıncalı..
o vinci umarım değerlerinde test edip sonucu bizimle paylaşırsınız..
Vinç hızının önemini, bazan ağır şartlarda 12 binlik vinç bile yeterli olmayıp makara takmanız gerektiğinde yani standart vinç hızınızında yarıya düştüğü durumlarda çok daha iyi anlarsınız...

brc üretim vincler şu anda piyasadaki vinc talebinin cogunu karşılıyor ilk zamanlar cok daha kalitesiz olan mamüller yavaş yavaş yeniliklerle kendini düzeltmeye başladılar lakin Warnın kalite ve tecrübesine ulaşmaları zaman alır amatör kullanıma yönelik ihtiyacları bir yere kadar karşılıyorlar bu güne kadar piyasadaki tüm marka vincleri en zor şartlarda kullanma imkanım oldu humanın yeni ürününüde zor şartlarda test ettikten sonra burda paylaşırım ürün citti anlamda hızlı

Arkadaşlar acaba Defender PTO çıkışından hidrolik vinç takan kullanan bu konuda bilgisi olan varmıdır ??

Teşekkürler
Erhan

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20669.msg155785

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48423.0

Henüz bende almadım iki tane için pazarlık atalım elimiz güçlü olsun :smiley:

Nejat bey çok teşekkürler 2.topikten yeterli cevabı aldım.
Bende vinç taktımak üzereydim ama BEYOFF Riva kampında Erolun Dodge Camperının hidrolik vincini gördükten sonra fikrim değişlti , bileydim burdaki Defenderlarda hiç takılmadıgını daha çok sorar resim falan alırdım, neyse temas kurarız gene bilgilendiririm sizleri.

Selamlar
Erhan

IMG_0174.jpg

IMG_0175.jpg

reis28' Alıntı:
brc üretim vincler şu anda piyasadaki vinc talebinin cogunu karşılıyor ilk zamanlar cok daha kalitesiz olan mamüller yavaş yavaş yeniliklerle kendini düzeltmeye başladılar lakin Warnın kalite ve tecrübesine ulaşmaları zaman alır amatör kullanıma yönelik ihtiyacları bir yere kadar karşılıyorlar bu güne kadar piyasadaki tüm marka vincleri en zor şartlarda kullanma imkanım oldu humanın yeni ürününüde zor şartlarda test ettikten sonra burda paylaşırım ürün citti anlamda hızlı

goliath mı dediğiniz marka?

Bende britpart 9500 var catir catir cekiyor cok memnunum bugun yari belime kadar battim nerdeyse vincin kumanda girisini zor buldum camurdan sudan hic banamisin demiyor kanitladi kendini bende 4-5 gun once de yolun disina saplanan 15+1 kocaman ducatoyu cayir cayir cekti Tavsiye ederim

berk' Alıntı:
Bende britpart 9500 var catir catir cekiyor cok memnunum bugun yari belime kadar battim nerdeyse vincin kumanda girisini zor buldum camurdan sudan hic banamisin demiyor kanitladi kendini bende 4-5 gun once de yolun disina saplanan 15+1 kocaman ducatoyu cayir cayir cekti Tavsiye ederim
ciddi yalıtım problemi var britpartın bende 9000 db var arasıra şanzıman yani dişli kısımın söküp temizleyin mütihş çamur doluyor ayrıca motor kısmındada hiç yalıtım yok sudan geçtikten sonra asla ve asla çalıştırmayın

t-max da aynı yalıtım problemleri varmış ama sarma hız t-max da daha fazla

kokteknik' Alıntı:
ciddi yalıtım problemi var britpartın bende 9000 db var arasıra şanzıman yani dişli kısımın söküp temizleyin mütihş çamur doluyor ayrıca motor kısmındada hiç yalıtım yok sudan geçtikten sonra asla ve asla çalıştırmayın

t-max da aynı yalıtım problemleri varmış ama sarma hız t-max da daha fazla

gercektenmı yaa :( bende sorun olmıcanı guvenılır oldugunu dusunmustum dıslı kısmını nasıl sokup temızleyebılırım??

vinci komple sök halatı çıkar dışarı al 12 tane allen başlı vidayı söküp eline fotograf makinası al üst kapağı çıkar fotosunu çek 3 takım dişli var teker teker çıkarıp fotolarını çek contalara dikkat et pas sökücü sprele temizleyip parçaları ve dişlileri kontorl et aşınma ve kırık olmasın sonra tekrar çok fazla değil azar azar yağlarak geri tak takıldığın bişey olursa ara el,imden geldiği kadar bilgi vereyim
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR