Defender Yalıtım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Artur2001 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,542

Artur2001

Ana Kamp
Aslında amacım yeni bir konu başılığı yaratmaktan çok "Oktay" isimli kullanıcı arkadaşıma yanıt verebilmekti. Ancak bir türlü yanıt gönderemeyince, yanıtımı hepinizle paylaşmak istedim.
Çok yakın zamanda (dün) 2001 model Land Rover Defender 110 aracımın ses ve ısı yalıtımını yaptırdım. Yalıtım öncesi kabinde ki ses düzeyinin % 50 oranında azalddığını söyleyebilirim.
Uygulama şöyle yapıldı;
Öncelikle kabinde ki tüm döşemeler söküldü. Ardından çift taraflı folyo benzeri bir ürün ile araç komple kaplandı. Üzerine mat siyah ve yumşak bir tabaka döşeme ile kaplandı. Bu iki malzemenin uygulanması sonucu ses düzeyi oldukça azaldı.
Maalesef uygulama öncesinde - uygulama esnasında veya uygulama sonunda fotoğraf çekemedim.
Motor bölümü ile kabin arasında zaten böyle bir yalıtım yapılmış olduğu için bu tararafa yalıtım yapılmadı ancak yapılmamış ise, yapılması kesinlikle tavsiye olunur.
Ön koltukların altında ki bölüme de bu yaltımın yapıldığını ilave etmek isterim.
Umarım, Oktay isimli kullanıcıya yanııtım ulaşır ve umarım zaten bildiğiniz bir konu ile gereksiz bir konu başlığı yaratmamışımdır.
Çok selamlar..

Etiketler
Ynt: Defender Yalıtım

En azından , malzemelerin isimlerini , nereye , kime yaptırdığınızı yazsaydınız. Yalıtım yaptıracak arkadaşlara faydası olurdu.
Bir de moderatör arkadaşlar bu sayfadan taşırlar galiba.

Çok haklısınız verdiğim bilgiler biraz havada kalmış... Az önce işlemi yapan Cengiz Usta ile görüştüm. Kullanılan çift taraflı malzemenin adı "ayna-mat" mış. Bunun üzerine uygulanan malzemenin isminin ne olduğunu birazdan bana söyleyecek.
Uygulamayı yaptırdığım yer ise;
Atatürk Oto Sanayi 2. Kısım 8. Sokak Setaç Oto Döşeme, Cengiz Usta Telefonu 0 212 - 285 42 17.

Hafatsonu bir şekilde uygulama sonrasına ait fotoğraflar da yükleme çalışacağım.
Bundan sonra ki bakım-onarım öncesi ve sonrası için de mutlaka fotoğraf makinemi hazır edeceğim.

Çok teşekkürler,konuda ki Oktay ben oluyorum :smiley:
Güle güle kullanmanız dileğiyle.Benimde yakın zamanda yalıtım ile ilgileniyor olmam gerekli olacak.

Merhaba, bu gün Cengiz Usta tekrar görüştüm. Kullanılan ürünler; folyolu zift ve üzerine 10 mm. NF AF Akustik Köpük (mat siyah renkli elinize alıp bastırdığınızda hafif yumşak bir tabaka halinde).

Maliyet malzeme dahil 1.000 TL.

Çok selamlar..

merhaba arkadaşlar;
Araç ses yalıtımında bahsedilen konu hep taban ve motor-kabin arası yalıtımı. merak ettiğim bi konu var... motorun egsoz çıkışında manifolttan başlayarak (1-1,5 m. kadar) bir yalıtım yapılabilir mi? böyle bişeye gerek var mı? yoksa egsoz kısmındaki gürültü dikkate almaya gereksiz bir gürültü mü? böyle bişey yapılması düşünülürse buradaki sıcaklık yüksek olacağına göre ne ile kaplanabilir?
herkese bu sitedeki paylaşımları için teşekkürler.

bu yalıtımın malzemesi tam olarak nedir? ney ile yapışırr orada kısa devre sonucu yanma tehlikesi yokmudurr? ön göğüs e dışardan bu işlem yapıldığında arasına su alıp nemlenip çürüme yapmaz mı?

tek tarafi aliminyum folyolu membran rolu halinda satiliyor vede 10 metrekare kaplayabiliyorsunuz fiyati 81.-ytl.

Defenderin yeni iç döşemesi çikmiş 2 parça olarak satılıyor fitatıda 350 civarı tavsiye ederim
pedalların arakasından başlıyor koltuıkalara kadar kalın lastik gibi bişey döşeme yapılsada aynı paraya malolur

yunus bager' Alıntı:
Defenderin yeni iç döşemesi çikmiş 2 parça olarak satılıyor fitatıda 350 civarı tavsiye ederim
pedalların arakasından başlıyor koltuıkalara kadar kalın lastik gibi bişey döşeme yapılsada aynı paraya malolur

Merhaba,bu döşeme nerede satılıyor ve fotografı var mı?
Teşekkürler

oktay' Alıntı:
Merhaba,bu döşeme nerede satılıyor ve fotografı var mı?
Teşekkürler
istanbulda yedpa da kayalar oto land rower.. ben 2 gün önce oradaydımm bizzat baktım orjinal döşemesi ve çok harikaa....torpidonun oldugu kısmı yıne yalıtım yapabılırsınız fakat pedalların orayı ve zemin kesınlıkle bu 2 parçadan olmalıı ben alacagım takınca fotoğrafları koyarımm...

yunus bager' Alıntı:

Bende Murselim ve abimin yalancısıyım onlar çok geğendiyse bende beğenirim demektir :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR