Defender, Yapılacaklar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,940
Ynt: Defender, Yapılacaklar Listesi

JAMES BROWN' Alıntı:
Cevap veren herkese sonsuz teşekkür ederim.İşin aslı ben listedeki tüm maliyetleri çıkardım ve hesapladım.Kuşkusuz isterseniz 100 bin TL bütçe bile ayırabilirsiniz bu işe.Ama önemli olan DEFENDER almak .Sonuçta yapılacaklar yavaş veya hızlı tüm DEFENDER aldıktan sonra yapılır.Önemli olan bunun hazzını ve zevkini yaşamak.Hatta ben daha almadan bu zevke vardım bile.

Ah ne güzeldir Defender ile uğraşmak 8)

Etiketler

JAMES BROWN' Alıntı:
Bülent bey nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum.Karadeniz gezisi hakkındaki Konu başlığınızı merak,heves ve imrenerek takip ediyorum.Ah şu ZJ m bir satılsa DEFENDER 'ımı alsam katılmak için elimden geleni yapacağım. :smiley: Umarım geziniz hayırlısı ile başlar ve başladığı gibi mükemmel ve zevkle sona erer.

teşekkürler oktay bey, geçen 2 senede LR defender Şart vardı bu sene ağırlık yine LR fakat diğer kardeşlerimizede açık bir gezi olcak isterseniz ZJ ile gelebilirsiniz. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur. Sağlık olsun yeterki.

nkurtkaya' Alıntı:
Bence konu ve liste oldukça kısa:

1- Lastik
2- Vinç
3- Arka diferansiye kilidi
4- Şnorkel
= 6500 Tl

Eğer "bu kadar da az olur mu yahu?" derseniz;

5- Ön koruma
6- Ön diferansiyel koruma
7- Ağır Hizmet rot kolu
= 700 Tl

Min. GToplam : 7200 + 7000 = 14 200 TL + alım satım masraf ları + boya + vinç için tampon + İşçilik = 16 500 TL ( İdare eder :smiley: ) fakat bununla kalmaz :smiley:

JAMES BROWN' Alıntı:
Öncelikle selamlar ve saygılar.DEFENDER heveslisi ve aşığı olarak halen aracımı alamasam da(ZJ mi satar satmaz alacağım :smiley:) daha almadan kafamda ki projeler son hız devam etmekte.Yabancı internet sitelerinden ve sizlerin eklediği tüm fotoları indirip inceleyerek kendi DEFENDER ımı şekillendiriyorum.Sizlerden ve tecrübeli üyelerimizden aşağıdaki listeye göz atmalarını ve listedekilerin yaklaşık maliyetlerini yazmalarını rica ediyorum.Belki alacağım araçta çoğu olacaktır fakat ben en çıplak halini göz önüne almak istedim.Bu hem benim hem bu konuları merak eden diğer arkadaşlarımız için faydalı olacaktır.

1.Ön ve arka koltukların değişimi.(Dört adet sanırım doblo koltukları veya farklıda olabilir.)
2.Tavan döşemesi komple ve 4 kapı döşemesinin orjinali ile değişimi(OTOKAR da mevcutmuş sanırım)
3.Şnorkel
4.Port bagaj -aracın yanlarından cam altlarına kadar ve ön cama kadar uzanan demirli model(fiyat kuşkusuz usta ve yapılan yere göre farklılık gösterecektir)
5. Ön ızgara ve farların 2006-2010 görünüme çevrilmesi
6. 2 inc yükseltme(get veya diğer sistemler olabilir.)
7.Ön konsolun torpidonun değişimi.(yıpranmış olabiliyor-değişim derken 2010 model olanları kasıt etmiyorum bildiğimiz 1990 lı model olanlar)
8.Direksiyon simidinin yeni model olanı ile değişimi.
9.Webasto-çorum kalorifer alımı.

Kuşkusuz DEFENDER için yapılacaklar listesi uzar gider.Fakat ben en temel olanları ve benim için olmazsa olmazları listeledim.Vinç,demir ön –arka tampon,Komple boya-Sticker vb. gibiler için beğendiğim örnekleri de belirledim fakat bunları maliyet yelpazesi çok farklı olduğundan sadece yukarıdakileri sormak istedim.Herkese teşekkür ederim.

arkadaşlar en kötü haldeki DEFEDER ı toplama maliyetini araştırdım ve sonuçları sizlerle paylaşmak istedim.Beni eleştirenler olabilir.Sadece kendim için aldığım fiyardır.
BOYA +KAPORTA:2000 TL
PORT BAGAJ+ÖN DEMİR TAMPON(VİNÇLİ):1000 TL
İÇ DÖŞEME VE KAPI KAPLAMALARI:1000 TL
ÖN TAMPON VİNÇ:1000 TL
ÇAMUR LASTİKLERİ+ORJİNAL ÇELİK CANT:1500 TL
ŞNORKEL:500 TL
MOTOR:1000 TL
ŞANZIMAN:1000 TL

Artı 1000 tl EKSTRA MASRAF ...

TOPLAM:10000 TL...
NOT:Şanzıman ve Motorun bitik olduğunu kabul ettim.

Banada rakamlar biraz iyimser gibi geldi. Bence daha fazla çıkabilir.

Sanki BOYA+KAPORTA için verilen rakamda düşük gibi geldi.

JAMES BROWN' Alıntı:
arkadaşlar en kötü haldeki DEFEDER ı toplama maliyetini araştırdım ve sonuçları sizlerle paylaşmak istedim.Beni eleştirenler olabilir.Sadece kendim için aldığım fiyardır.
BOYA +KAPORTA:2000 TL
PORT BAGAJ+ÖN DEMİR TAMPON(VİNÇLİ):1000 TL
İÇ DÖŞEME VE KAPI KAPLAMALARI:1000 TL
ÖN TAMPON VİNÇ:1000 TL
ÇAMUR LASTİKLERİ+ORJİNAL ÇELİK CANT:1500 TL
ŞNORKEL:500 TL
MOTOR:1000 TL
ŞANZIMAN:1000 TL

Artı 1000 tl EKSTRA MASRAF ...

TOPLAM:10000 TL...
NOT:Şanzıman ve Motorun bitik olduğunu kabul ettim.

Fiyatlar bencede çok iyimsel olmuş izninizle biraz değiştireyim

BOYA +KAPORTA:2000 TL 1000 boya 2500 kaporta
PORT BAGAJ+ÖN DEMİR TAMPON(VİNÇLİ):1000 TL orjinal otokar bagaj 1200tl ama kendiniz yaptırmak isterseniz hepsine 1500 olabilir
İÇ DÖŞEME VE KAPI KAPLAMALARI:1000 TL 2 sene önce sadece tavan, yer döşemesi,2 ön koltuk 1200tl ye yaptırmıştık
ÖN TAMPON VİNÇ:1000 TL sadece vinç olabilir
ÇAMUR LASTİKLERİ+ORJİNAL ÇELİK CANT:1500 TL + zorunlu spacer 2300 tl
ŞNORKEL:500 TL otokar şnorker 150tl civarı safari çakması 650tl
MOTOR:1000 TL silindir kapağını değişmek gerekirse ve mozat pompasınada baktırmak gerekirse 1700tl
ŞANZIMAN:1000 TL şanzınmanda 1000tl masraf edecek kadar arıza olamaz eğer olursa o masrafa değmez ankaradan çıkmasını alırsınız sadece bakım yapacam derseniz en fazla 500tl

hyavuz2000' Alıntı:
Banada rakamlar biraz iyimser gibi geldi. Bence daha fazla çıkabilir.

Sanki BOYA+KAPORTA için verilen rakamda düşük gibi geldi.

tüm kaportanın elden geçmesi ve boyanması şasenin kumlanması ve boyanması işçilik 6000 diye biliyorum. soruşturmak lazım değişen el değen parça sayısına göre değişir bu rakam bence

Dostum bende bu işe yeni başladım e de siteye de yeni üye oldum. Sana listende yardımcı olmak adına bir örnek ereyim dedim. Bu link e tıkla adam yapılacak olan herşeyi yapmış bence tabi o kadar maddi gücün ar ise bilmiyorum ama herhalde bu işin son noktası budur diye düşünüyorum. Daha yapılacak birşey arsa da bilemiyorum... :smiley:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-ilk-gelen-alir-turkiyede-tek/detay

arkadaşlar bu forum sayfasına katkılarınızı bekliyorum. aynı il yada çevredeki yada yakınlarındaki illerde defender toplamak isteyen amma kime yaptıracağım diye düşünen arkadaşlarımıza yardım amacıyla defender ustalarını arıyor ustalarını anıyor isimli bir forum açtım lütfen işi ve gönlü defender üzerine olan insanlar ustalar var ise tanıtın eskiden yaşamış şuan yapmayan emekli yada hayatta olmayan var ise tanıtın mümkünse resmini ilave edin tel adresini yazın teşekkürler

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53730.0

ayrıca araya girmek durumunda kaldığım için özür sevgiler saygılar

öncelik aslında kaportaya dair işlerle mekanik olduktan sonra, boyaydı aksesaurdı kolay işler onlar aslında...

kaporta + mekanik kısmı, yani temeli sağlam olsun da...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR