Defender, Yapılacaklar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,987
Ynt: Defender, Yapılacaklar Listesi

kaporta + boya da 2 3 binin gayet üstüne rahat bir şekilde çıkıyor:smiley:

belirtmekte fayda var...
bunun da sebebi kasanın normal sac değil de aluminyum olması...

Etiketler

3 hafta önce 87 2,5 benzinli 110 aldım. aracın içine şimdilik birşey yaptırmayı düşünmüyorum. kaportasında da en ufak bir hata yok. silecek fıskıyelerine kadar herşeyi çalışıyor maaşallah.
aracın 4 lastiği de oldukça yıpranmış durumda.hele ki stepnesi 1987 Batı Almanya üretimi :smiley: daha duvar yıkılmadan üretilmiş. bir de amortisörler küt küt vuruyor. başka defender kullanmadığım için ne beklemem gerektiğini bilmiyorum ama aracı sallayınca gelen gıcırtının olmamamsı lazım diye düşünüyorum.
sizce lastikler mi önce gelir burçlar ve amortisörler mi? lastikleri alırsam en az 4 ay sonra helezonları ve amortisörleri alabilirim.

huseyinyilmaz' Alıntı:
3 hafta önce 87 2,5 benzinli 110 aldım. aracın içine şimdilik birşey yaptırmayı düşünmüyorum. kaportasında da en ufak bir hata yok. silecek fıskıyelerine kadar herşeyi çalışıyor maaşallah.
aracın 4 lastiği de oldukça yıpranmış durumda.hele ki stepnesi 1987 Batı Almanya üretimi :smiley: daha duvar yıkılmadan üretilmiş. bir de amortisörler küt küt vuruyor. başka defender kullanmadığım için ne beklemem gerektiğini bilmiyorum ama aracı sallayınca gelen gıcırtının olmamamsı lazım diye düşünüyorum.
sizce lastikler mi önce gelir burçlar ve amortisörler mi? lastikleri alırsam en az 4 ay sonra helezonları ve amortisörleri alabilirim.

Peki helezon ve amortisörleri alırsanız lastiklere sıra ne zaman gelecek ?Yine 4 ay mı ?? Eğer araziye çıkacaksanız burç ve amortisör önemli bi hadise

3-4 ay sonra alabileceğim evet. üzerindeki lastikler çok sertleştiği için amortisör ve burçlara zarar verir mi? yani sizce hangisi öncelikli gelmelidir?

huseyinyilmaz' Alıntı:
3-4 ay sonra alabileceğim evet. üzerindeki lastikler çok sertleştiği için amortisör ve burçlara zarar verir mi? yani sizce hangisi öncelikli gelmelidir?

Lastiklerin fotoğrafını gösterme şansınız var mı ?? Yani önümüzde Temmuz -Ağustos-Eylül ayı var ve bu aylar kuru geçeceği için lastikleriniz belki de işinizi görür..Lastiklerin çok sertleşmesinin amortisör ve burçlara öyle aman aman bir zarar vereceğini düşünmüyorum..Bende 87 Model 110 SW var..Ben de Mayıs 2010 da almıştım aracımı ve ilk yaptığım burçlar , amortisörler ve helezonları değiştirmek oldu..Lastikleri yaklaşık 2-3 ay sonra almıştım..O zamanlar Pirelli Scorpion 265-75-16 vardı çok da iyi değildi ama yazı çıkarmıştı..Bence önce amortisör , burç ve helezon olayına girin..Tuffback Amortisör ve Helezonları tavsiye ederim..Burada karar vermeniz gereken şey şu olacak..Aracınıza ne kadar yük yüklemeyi düşünüyorsunuz..Ben o konuda hatalı davrandığımı düşünüyorum..Gidip standart ölçüde almıştım..Şimdi keşke +2 Yükseltme yapsaymışım diyorum :smiley:

Cenk

fotoğraflardan ne kadar anlaşılır bilemem ama lastiklerin ortası aşınmış yanlardaki dişleri mevcut. ama kanımca eylülü görürler.
araca fazla birşey yüklemeyeceğim. ilerleyen zamanlarda portbagaj yaptırmayı düşünüyorum sadece. humada +50mm amortisör kiti 4 adet 440 Tl BritPart - + 40mm helezon yükseltme kiti Brit 315 TL Polybush Kit 229 TL .... bu takımı alabilirim mevcut ekonomimle. ama +50 amortisör ve + 40 helezon olayını anlamadım neden farklı? aynı olması gerekmezmi? yada bu fiyatlara yakın tavsiye edeeğiniz başka marka varmıdır. tuffback ler biraz pahalı gibi

[attachment=1]

DSC_0007.jpg

Lastikleriniz bu yazı çıkartır gibi duruyo..Bu işte bir plan program çerçevesinde gitmekte yarar var..Yani ortaya bütçenizi , aylık yapabileceğiniz harcamalarınızı ve acil ihtiyaçlarınızı koymanız lazım..Ama bazı kararlardan dönüş daha maliyetli oluyor o yüzden bazen 50-100 TL fazla olmasında aslında zarar değil kar ortaya çıkabilir..Bu işi iyi bilen abilerimizin genel tercihi tuffback üzerine..Ben de onlara danışıp almıştım..Yine de son karar sizin..

Cenk

o halde lastikler birkaç ay bekleyecek. bu akşam Adana da Zeki Bey le tanışıcaz land rover parçacısıymış kendisi. İşe polybush kit helezonlar ve amortisörler le paşlayacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

SON KONULAR

Geri