Defender'a Lastik Almak İstiyorum ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,999
Ynt: Defender'a Lastik Almak İstiyorum ?..

Reha bey aynı sitede 9.00-16 römork lastikleri var. ;D
kesit 260 ve çap 88 görünüyor.
35 lik lastik genelde fiyatları nedir bilmiyorum ama bunların fiyatı iyi geldi.
Sadece offroad da kullanacaklar için acaba diye düşündüm.görüntüde acayip olabilir. ::smiley:
kemal

Etiketler

Selamlar
9.00 inch lastik "eger uygun degil ise" (yani standart arac ise) yuruyen aksamı cok yorar gibi geldi bana.. Bu arada, fiyatı ne kadar idi acaba? reha

Arkadaşım lastik aldınızmı yoksa halen araştırma sürecindemisiniz ben cooper stt 235x85x16 lastik yeni aldım ve çok memnunum bu lastiklere bakabilirsiniz.saygılar.

Şu an forumlardan neyin ne olduğu araştırması içindeyim.
Tacrübelerden faydalanıp gerçek beklinti ve amacı belirlemeye çalışıyorum.
Bütçe kısıtlı olunca ilk uygulamanın amaca uygun olması için planlama yapıyorum.
Yani LR yi bulunca dışına bakmadan şasi ile boya kaporta iile uğraşmadan sağlıklı yürür olmasıını temin edip gerekli tertibat ile beraber direk 35 lik lastik uygulama fikrim var.
Lastik o nedenle ilgimi çekmişti.
Sanırım 150-170 gibi bir fiyat vardı.
kemal

Bu arada king arthur un lastik ölçüsüde bunun gibi olduğunu sanıyorum. ::smiley:
Acaba 38 lik lastik nasıl?
Aracı fazla yükseltmeden latiğin kendi yükselmesi yeteri kadar var iken lastiği çamurluklara keserek sokmak mümkün değilmidir acaba 8)

kilhan' Alıntı:
Bu arada king arthur un lastik ölçüsüde bunun gibi olduğunu sanıyorum. ::smiley:
Acaba 38 lik lastik nasıl?
Aracı fazla yükseltmeden latiğin kendi yükselmesi yeteri kadar var iken lastiği çamurluklara keserek sokmak mümkün değilmidir acaba 8)

king arthur'da 2" yükseltme yay 38" lastik var

38" lastiği çamurluk keserek takmak mümkün olabilir ama sadece çamurluk değil davlumbazlarıda kesmek gerekir dodikleri tekrar takmakta sıkıntı olabilir

38" lastiği çamurluk keserek takmak mümkün olabilir ama sadece çamurluk değil davlumbazlarıda kesmek gerekir dodikleri tekrar takmakta sıkıntı olabilir
[/quote]

35" lik olduğunu düşünmüştüm.Fakat sanki LR doğuştan böyle bir lastiğe ihtiyacı var gibi hissettiriyor. ;)
Orj. lastik orta çaplı kamyonete oto lastiği takmış gibi gözüküyor. ;D
Eğer 2" yükseltme bu lastik için yeterli ise güzel olur.
Acaba yan kapı basamaklarının ufak çapta merdiven gibi olması (2-3 basamak) gerekirmi? :D
Konu buraya kadar gelsin dodiksiz gezmeye razıyım.kemal

Ambulans çıkması defenderlara hangi ebatta lastik önerirsiniz?
Defenderların orjinal lastik ebatı nedir?
Satılan flansların fiyatları 500-650 tl civarında, peki bunların ağırlıkları nedir?

Ambulans tipi defender almayı düşünüyorum, fakat çirkin görüntüsünü biraz olsun düzeltebilmek için flanş ve kalın lastik kullanmayı düşünüyorum ancak bu aracı karavana çevirip asfalt yolda da uzun mesafeler gideceğim için yakıt ekonomisini olumsuz etkileyecek her etkeni düşünüp, ona göre karar vermem gerek. Ayrıca Ambülans tipi defenderların arka tekerleklere denk gelen çamurluk kısmı ,biraz farklı gibi, kalın lastik ve flanş takılırsa zorlu arazi şartlarında sürtme problemleri ortaya çıkarmı? Sürtme problemi olmaması için nasıl bir önlem alınabilir(yüksetlme hariç) veya max. ne kalınlıkta lastik kullanılabilir?

Kalın lastik ve flanş kullanımı sizce yakıt sarfiyatını % kaç etkiler?
Yine görüntü kaygısı yüzünden dişli ve vahşi görünümlü çamur veya çamur-kar lastiklerini düşünüyorum ama asfaltta yapacağı uğultu da beni düşündürüyor. Hem ses yapmayan hem de saldırgan görünümlü bir lastik marka ve modeli önerebilirmisiniz?

Çok soru sordum biliyorum, kusura bakmayın son haftalarda bu araçlarla yatıp kalkmaya başladım, uykularım kaçtı.
Herşeyin bir arada olmayacağının farkındayım ama ihtiyaçlarımı karşılayacak en yakın seçeneğe ulaşmak için yardıma ihtiyacım var. En azından şaçma bir hata yapmamak için. Yorumlarınıza göre fedakarlık yapacağım şeyi ve şeyleri seçmiş olacağım.

reha' Alıntı:
Selamlar
9.00 inch lastik "eger uygun degil ise" (yani standart arac ise) yuruyen aksamı cok yorar gibi geldi bana.. Bu arada, fiyatı ne kadar idi acaba? reha

reha bey PETLAS Romörk lastiği 9.00x16 ölçüler için Kat özelliğine göre (8-10-12-14 PR) 242-294 TL fiyata sahip. görünümü oldukça vahşi (dişli) ama teknik olarak değerlendirmesi sizden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri