Defender'a Ses Sistemi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,419

sword7

Zirve
Yer
Akçay
İki koltuğun arasına orjinaline benzer konsol yaptırdım. Teyp burada dik olarak duracak fakat hoparlörlere bir türlü uygun bir yer bulamadım. 2 tane hoparlör düşünüyorum kısıtlı yer olmasından dolayı. Ne tür bir hoparlör almalıyım ve bu hoparlörleri nereye koymayalım. Kendi araçlarında bu uygulamayı yapan arkadaşlar var mı? Saygılar.. Umut...

Etiketler
Ynt: Defender'a Ses Sistemi ?..

Abimdeki defenderde orta konsol yaptırdı teyp ileriye bakıyor hopörlerlerde konsolun yanlarında güzel oldu hatta kol dayama yerindene küçük bir şandık var
diğer 2 hopörlerde aracın arka cam ustünde kendinden kutulu

Aklınızda olsun dik duran CD playerlar çalmıyor, bende 300Tdi def varken sıkıntı olmuştu...Fatih kamyonların teyp aparatı ile tavana koymuştum süper olmuştu...Hoparlör için en güzel yer önlerde göğüsün altına 1.5 cm.lik tahta ayakla ve arka bagaj yanındaki minik camların üstüneyuvarlak 16 cmlikler... Mümkün olan en güçlü sistem olursa Defenderdan gelen gürültüler duyulmaz ;D ;D ;D

Merhaba, benim aracımda orta konsolda yere %80 eğim ile (neredeyse dik açıya yakın) duran bir mp3 çalarlı radyo var. Tam 90 derece dursa, cd çalarken atlama yapma ihtimli ortaya çıkabilirmiş. Ben 580 eğimi göze aldım ve hiç sorun ile karşılaşmadım.
Hoparlörler ise 4 adet.
2 Tanesi ön koltukların altında ki kutucuklarda ileriye bakar vaziyette monte edilmiş.
Diğer 2 hoparlör ise arka kapının her iki yanında ve üzerinde yer almakta.
Bu yerleşim ile istemsiz bir şekilde hoparlörlere zarar verilmesi engellenmiş aynı zamanda sesin oldukça "yeterli" şekilde araç içinde yayılması sağlanmıştır. Bu arada yabancı bir Land Rover dergisinde okuduğumu da sizinle paylaşmak isterim; soru sizin ki ile aynıydı. Cevap olarak ise; "..Defenderlar oldukça gürültücü araçlar olduğundan çok iyi bir ses sistemine yatırım yapmanın pek bir anlamı yok.." deniliyordu. Göreceli olarak katıldığım bu fikri de sizinle paylaşmak istedim.
Göreceli dememin sebebi ise daha bugün kendi defender'ıma yaptığım ses yalıtımı sonucu, defender'ımın oldukça sesiz bir araca dönüşmesi oldu.
Çok selamlar..

Artur2001' Alıntı:
Merhaba, benim aracımda orta konsolda yere %80 eğim ile (neredeyse dik açıya yakın) duran bir mp3 çalarlı radyo var. Tam 90 derece dursa, cd çalarken atlama yapma ihtimli ortaya çıkabilirmiş. Ben 580 eğimi göze aldım ve hiç sorun ile karşılaşmadım.
Hoparlörler ise 4 adet.
2 Tanesi ön koltukların altında ki kutucuklarda ileriye bakar vaziyette monte edilmiş.
Diğer 2 hoparlör ise arka kapının her iki yanında ve üzerinde yer almakta.
Bu yerleşim ile istemsiz bir şekilde hoparlörlere zarar verilmesi engellenmiş aynı zamanda sesin oldukça "yeterli" şekilde araç içinde yayılması sağlanmıştır. Bu arada yabancı bir Land Rover dergisinde okuduğumu da sizinle paylaşmak isterim; soru sizin ki ile aynıydı. Cevap olarak ise; "..Defenderlar oldukça gürültücü araçlar olduğundan çok iyi bir ses sistemine yatırım yapmanın pek bir anlamı yok.." deniliyordu. Göreceli olarak katıldığım bu fikri de sizinle paylaşmak istedim.
Göreceli dememin sebebi ise daha bugün kendi defender'ıma yaptığım ses yalıtımı sonucu, defender'ımın oldukça sesiz bir araca dönüşmesi oldu.
Çok selamlar..

Yaptığınız yalıtımın detaylarından bahsederseniz, ortaya çıkacak ses sisteminden alınacak keyfe katkı sağlamış olursunuz:smiley:

Fikirler için teşekkürler.Ben de aracımın ön tarafına izolasyon yaptırdım arkası siyah naylonlu keçeden. Oldukça düştü aracın motor sesi. Motorun iç tarafında da izolasyon olsaymış çok daha verimli olabilirdi. Motoru indirmeden orayı kaplamak mümkün değil tabi.Hoparlör fikirlerine gelince arka kapının üst iki köşesi aklıma yatmış durumda. Orta konsolun iki yanına koymayı düşünüyordum diğer ikisini ama koltuklar farklı olduğu için kapalı yerde kalacak hoparlörler. Teybi tavana takma fikride hoşuma gitti. Umarım onu oraya yerleştirebilecek bir aparat bulabilirm. Diğer iki hoparlör için arka koltukların öne bakan kısmını düşünüyorum. Bir soru daha sizlere :smiley: 2 küçük hoparlörde tavana yerleştirme imkanı bulabilir miyim acaba :smiley: Yorumlar ve fikirler için tekrar tekrar teşekkürler. Saygılar... Umut...

Selamlar,
Defender, kaliteli müzik elde etmek bakımından oldukça "zor" (problemli demeye kalvyem varmadı) bir araç. Ama, yine de yapılabilecek şeyler var tabii ki..

1) Orta konsola sağ/soluna takmak.. Bu düzen iyi sonuö vermeyecektir, zira aynı kabin içindeki hoparlorler birbirinin sesini bozar. Ayrıca, yönlerinden dolayı stereo hissi oluşmaz
2) Ön koltukların altına: Buraya konacak hoparlürler ancak Bas ve Orta (daha doğrusu basa yakın orta sesler) verebilecektir. Ama BASS sesler için en uygun mekandır.
3) Ön göğüsün sağına/soluna konulacak "tiz" hoparlorü.. Bu hoparlor, (2) nolu seçenek ile "birlikte" güzel ses verir.. Ama göz zevkinizi bozar
4) Arka kapının sağına/soluna takılacak hoparlorçç Bu hoparlörler de "bass" veremezler.. Yani, tiz ve orta sesler için uygundur.
5) Kapı içlerine takılacak "ince" hoparlör.. hiç önermem.. teneke takın daha iyi
6) Ön gögüsün alt tarafına.. Bu da iyi sonuö vermeyecektir...

Sonuç olarak, 2,4'den oluşacak bir hoparlor düzeneği sizi mutlu edebilecektir. (2) için kuvvetli bir bass/mid hoparloru (2 way) , (4) için de alabileceğiniz en kaliteli 3 way hoparloru alın derim..

umarım fikir verebilmisimdir.. iyi gunler, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
Defender, kaliteli müzik elde etmek bakımından oldukça "zor" (problemli demeye kalvyem varmadı) bir araç. Ama, yine de yapılabilecek şeyler var tabii ki..

1) Orta konsola sağ/soluna takmak.. Bu düzen iyi sonuö vermeyecektir, zira aynı kabin içindeki hoparlorler birbirinin sesini bozar. Ayrıca, yönlerinden dolayı stereo hissi oluşmaz
Reha bey haklı bizde orta konsolda ses çok kötüden biraz iyi :smiley:
takacak yer bulamadığımızdan orta konsolu terçıh etmiştik

reha' Alıntı:
Selamlar,

2) Ön koltukların altına: Buraya konacak hoparlürler ancak Bas ve Orta (daha doğrusu basa yakın orta sesler) verebilecektir. Ama BASS sesler için en uygun mekandır.
3) Ön göğüsün sağına/soluna konulacak "tiz" hoparlorü.. Bu hoparlor, (2) nolu seçenek ile "birlikte" güzel ses verir.. Ama göz zevkinizi bozar
4) Arka kapının sağına/soluna takılacak hoparlorçç Bu hoparlörler de "bass" veremezler.. Yani, tiz ve orta sesler için uygundur.
5) Kapı içlerine takılacak "ince" hoparlör.. hiç önermem.. teneke takın daha iyi
6) Ön gögüsün alt tarafına.. Bu da iyi sonuö vermeyecektir...

Sonuç olarak, 2,4'den oluşacak bir hoparlor düzeneği sizi mutlu edebilecektir. (2) için kuvvetli bir bass/mid hoparloru (2 way) , (4) için de alabileceğiniz en kaliteli 3 way hoparloru alın derim..

umarım fikir verebilmisimdir.. iyi gunler, reha

Reha Bey noktayı siz koydunuz :smiley: Çok teşekkür ederim...

Selamlar,
keşke buralarda (yani istanbul da) olsaydınız da, size ne demek istediğimi dinletebilseydim. Zira, ben de vakti zamanın da çok kafa yormuştum bu konuya. Ama gördüm ki, bazı çözümler de "ne yapsanız olmuyor" (mesela kapıya hoparlor) , bazı çözümler de de "hatalı hoparlör bile kotarıyor" (mesela sadece bass ı güzel olan, ama gerisi çamur olankoltuk altı hoparlor), bazı çözümler "ne kadar iyi yaparsanız, sonuç o kadar sevindirici oluyor" (mesela arka kapı üstü hoparlörler)...

Ama izin verin, ben son noktayı koymuş olmayayım, zira eminin arkadaşlarımızın da çok değerli yorumları olacaktır. Size şimdiden kolay gelsin, dilerim "gönlünüzdeki sonucu" elde edersiniz. reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
keşke buralarda (yani istanbul da) olsaydınız da, size ne demek istediğimi dinletebilseydim. Zira, ben de vakti zamanın da çok kafa yormuştum bu konuya. Ama gördüm ki, bazı çözümler de "ne yapsanız olmuyor" (mesela kapıya hoparlor) , bazı çözümler de de "hatalı hoparlör bile kotarıyor" (mesela sadece bass ı güzel olan, ama gerisi çamur olankoltuk altı hoparlor), bazı çözümler "ne kadar iyi yaparsanız, sonuç o kadar sevindirici oluyor" (mesela arka kapı üstü hoparlörler)...

Ama izin verin, ben son noktayı koymuş olmayayım, zira eminin arkadaşlarımızın da çok değerli yorumları olacaktır. Size şimdiden kolay gelsin, dilerim "gönlünüzdeki sonucu" elde edersiniz. reha

Reha Bey fikirleriniz ve yorumlarınız, hatta güzel anlatımınız için tekrar çok teşekkür ederim. Hoparlörleri ön koltukların altına ve arka kapı üstlerine koymaya karar verdim. Sonucu burada paylaşırım... Saygılar... Umut...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,179
Kayıtlı Üye Sayımız
167,061
Kaydolan Son Üyemiz
AliCan07

Çevrimiçi üyeler