Defender'da Çift Akü Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Felice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,872
Ynt: Defender'da Çift Akü Kullanımı

selam abiler benim sorunumda yurt dışından bir arkadaşım 24 voltluk vinç getirdi 12000 lb sıfır bunu defendere çift akü sistemi ile motajı mümkünmü ne yapılabilir teşekkür ederim.

kanatoglu' Alıntı:
selam abiler benim sorunumda yurt dışından bir arkadaşım 24 voltluk vinç getirdi 12000 lb sıfır bunu defendere çift akü sistemi ile motajı mümkünmü ne yapılabilir teşekkür ederim.
sitede yurtdışından getirilen 24 V vinçler konusunda başka forumlarıda okumuştum ama çift akü ile kullanılmasını öneren olduğunu okumamıştım.Teoride aküleri SERİ bağlıyarak 24 V olarak kullanımı mümkün görünüyor,ama aynı aküleri hem 12 V olarak sisteme bağlamak hemde ikinci aküyü yedek konumunda tutabilmek için oldukça karışık bağlantılar ve selenoidli devreler gerektireceğinden bence kullanışlı olmayacaktır.
Yinede denemiş arkadaşlar varsa bende bilmek isterdim.

teşekkürler Ertugrul bey ben de tam olarak bilmiyorum ama arştırıyorum elektrikçi bir arkadaş vinçin motorunu degiştirerek 12 voltta çevrilir dedi ama daha pratik bir yol varmı diye siz üstatlarımızdan yardım bekliyoruz.

selamlar
bu iş için + aydınlatmaya dair kabloları düzenleyecek, konsolda neye ait olduğu belli olmayan kabloların ekstra olanlarını söküp, lazım olanlarını ayıracak filan bi elektrikçi lazım anadolu yakasında...

tavsiye edebileceğiniz yer var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.